Manapság ugyancsak népszerű kifejezéssé vált a “geek” szó. De mit is takar valójában? A Wikipedia így definiálja:

“A geek (kiejtése: /gi:k/ ) angol szó (magyarul: kockafej, kocka, er. jelentése: stréber) a túlzottan intellektuális beállítottságú emberre használt korábban pejoratív (informális, azaz bizalmas nyelvben használatos; szleng) szó, különösen ha ez az érdeklődés egy szűk területre irányul.”

Aha! Ez talán egy kicsit erőltetett (még ha van is igazság tartalma). A mindennapi szlengben a geek kifejezés talán a következőképpen fedi le legjobban a lényeget: azok az emberek (vagy idegen létformák), akik imádják a filmeket, videojátékokat, tévé- és filmsorozatokat, képregényeket, könyveket – és bármilyen irodalmat, illetve tulajdonképpen mindent, ami a szórakoztatóiparban megtalálható – azok geeknek minősülnek. Összefoglalva talán a pop-kultúra nagy mértékű fogyasztása és ismerete határoz meg bennünket.

Nos így van ez, mi geekek vagyunk, de ez mára szerencsére egyre kevésbé degradáló kifejezés. A Geek Világ oldalán igyekszünk egyéni beszámolóinkkal, kritikáinkkal saját szemszögből bemutatni egy-egy alkotást, vagy körüljárni egy témát.

Reméljük Te is, kedves Olvasó legalább akkora örömmel fogod olvasni cikkeinket, tesztjeinket, ajánlóinkat, mint amennyi örömmel mi írjuk azokat.

    Csatlakozz a Geek Világ közösséghez!

Az első tematikus hónapunk a horror jegyében telik. Ha van bármilyen érdekes sztorid, hogyan és mikor találkoztál a műfajjal, ne tartsd magadban! Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, és beszélgess velünk bármilyen geek témában!

Kövessetek minket a közösségi oldalakon is!