Manapság ugyancsak népszerű kifejezéssé vált a “geek” szó. De mit is takar valójában? A Wikipedia így írja a definícióját:

“A geek (kiejtése: /gi:k/ ) angol szó (magyarul: kockafej, kocka, er. jelentése: stréber) a túlzottan intellektuális beállítottságú emberre használt korábban pejoratív (informális, azaz bizalmas nyelvben használatos; szleng) szó, különösen ha ez az érdeklődés egy szűk területre irányul.”

Aha! Ez talán egy kicsit erőltetett (még ha van is igazság tartalma). A mindennapi szlengben a geek kifejezés talán így fedi le legjobban a lényeget: azok az emberek (vagy idegen létformák), akik imádják a filmeket, videojátékokat, tévé- és filmsorozatokat, képregényeket, könyveket – és bármilyen irodalmat, illetve tulajdonképpen mindent, ami a szórakoztatóiparban megtalálható – azok geeknek minősülnek. Összefoglalva talán a pop-kultúra nagy mértékű fogyasztása határoz meg bennünket.

Nos így van ez, mi geekek vagyunk, és büszkén vállaljuk! A Geek Világ oldalán igyekszünk széles skálán bemutatni a legérdekesebb híreket. Egyéni beszámolóinkkal, kritikáinkkal pedig saját szemszögből igyekszünk kifejezni véleményünket.
Reméljük Te is, kedves Olvasó legalább akkora örömmel fogod olvasni cikkeinket, tesztjeinket, ajánlóinkat, mint amennyi örömmel mi írjuk azokat.

Kövessetek minket a közösségi oldalakon is!