Blog

Blog

Blog

2018-as Évértekelő és Tervek Decemberre

Szerző

Közzétéve

2018. dec. 4.

Kommentek

0

Ugyan az októberi #HorrorHónap tök jól sikerült, és fel is lelkesültünk egy következő tematikus időszakot illetően, de megvalósítását tekintve idénre már nem sok esélyt látunk. Jövőre pedig tartunk egy szavazást, amiben Ti dönthettek miről olvasnátok nálunk többet 1 hónapon keresztül.

És igen, még lehet korai a hónap elején értékelni az egész évet, de amit ma megtehetsz…

Addig is: decemberben sem fogunk unatkozni, egy-két izgalmas dologgal készültünk nektek erre a hónapra is. Ahogy láthatjátok, már ünnepibe öltöztünk egy kis téli hangulatú dizájnnal. Nézzük, mit tartogat az év utolsó hónapja:

  • Még a héten érkezik egy Olvasónapló cikk egy nagyon erős sci-fi kötetből, a Letűnt világból.
  • Már dolgozom egy szupertitkos projekten is, amiről majd csak két hét múlva beszélhetek, de akkor aztán nagyon!
  • December mindig egy kicsit az aktuális év felidézéséről, legjobb és legrosszabb pillanatairól szól, ennek örömére egy halom toplistával is készültünk, hiszen mindenki imádja a toplistákat! A toplisták elkészítésében R1rald kolléga fog majd gőzerővel közreműködni, így nem csak az én véleményemet olvashatjátok majd egy-egy témánál. Filmek és játékok lesznek főleg terítéken.
  • Ez a hónap egy kicsit a könyvmolyoknak fog kedvezni, hiszen a vázlatokban jobbára könyv és képregényajánlók várják, hogy napvilágot lássanak. 

[h]A végtelenbe és tovább![/h]

Nemrégiben Facebookon tartottunk egy szavazást, ami az utóbbi idők kedvenc közösségi szenvedélyemmé vált. Arról kérdeztelek Titeket, hogy szeretnétek-e több bejegyzéssel találkozni a blogon. Noha nem volt meglepő az eredmény, mégiscsak hízelgő volt egy kicsit. 81%-otok úgy gondolja, hogy bőven elférne hetente több cikk is. Mivel a blog-jelleget mindenképpen szeretnénk megtartani, nem pedig átcsapni híroldalba, ezért nem teszünk felelőtlen ígéreteket, hogy majd mostantól tonnányi cikk fog érkezni. A blogolás rengeteg energiát, és időt vesz igénybe, amit ráadásul fő munka mellett csinálunk. Szeretnénk egyre többet írni, de sajnos profán okokból az idővel nem tudunk versenyt futni.

De nyilván azért blogolunk, mert ezt imádjuk csinálni, és ez így is marad még egy jó ideig. Témákból kifogyhatatlanok vagyunk, szóval ilyen-olyan intenzitással, de biztosan jövünk újabbnál újabb cikkekkel. De hogy ne kerüljem el a válaszadást sem: igen, egynél több bejegyzés fog hetente megjelenni. És az is lehet, hogy tesztek és bemutatók mellett rövidebb hangvételű írások is helyet kapnak majd.

Térjünk is át másik témánkra! Milyen volt a 2018-as év a Geek Világnál? Szinte ezer év távlatának tűnik, de közel másfél éve üzemelünk már. Az első egy év igazából a teszt fázis volt, amikor még nem számítottunk igazából… semmire. Idén májustól már saját domain cím alatt, saját weblapról érünk el hozzátok egyre nagyobb sikerrel. Rengeteg témában, kurrens és retro popkult írások egyaránt születtek; összesen kb 200 cikk került ki eddig az oldalra. 

A blognak köszönhetően idén sok olyan személlyel vehettük fel a kapcsolatot, akivel máskülönben lehet, hogy sosem beszéltünk volna. Nekik is nagyon hálásak vagyunk mindennemű közreműködésükért! És persze nektek is, kedves Olvasóknak is köszönjük, ha bennünket olvastok. 2018 jó év volt ugyan, de bőven van még mit tennünk ahhoz, hogy 2019 igazán jó lehessen. 

Sikeresen lezajlott az októberi #HorrorHónap is; egy hónap alatt majdnem minden napra jutott egy cikk, ami nem kis kihívás volt, de totál megérte. Jó volt látni az érdeklődést a horror műfaj iránt, és hogy erre tényleg van igény hazánkban is. Jövőre szinte biztos, hogy folytatjuk!

[h]Egy kis magyarázkodás[/h]

A közösségi médiákban való részvételünk is erősödött, így év végére már közel 500-an vagyunk Facebookon. Azonban pont ez utóbbi oldallal küszködünk a legjobban. Organikus, azaz természetes elérést sajnos az utóbbi időben a korábbiakhoz képest alig-alig produkálunk, ami a Facebook ügyes-bajos rangsorolásainak köszönhető. Néha azokhoz sem jutnak el cikkeink, akik aktívabban követik munkásságunkat, sőt néha az eddig jól bevált fizetett promóciók sem érik el a megfelelő közönséget. Ez nagyban megnehezíti a munkánkat, amire egyelőre annyi gyógyír szolgálhat, ha elér hozzátok valamelyik írásunk, akkor dobtok nekünk egy lájkot, vagy egy megosztást, vagy hozzászóltok az adott bejegyzéshez. Ezzel látjuk, ha titeket érdekel a téma, illetve Facebookon is nagyobb eséllyel futhatnak bele mások is a mi tartalmunkba.

De egy cseppet se féljetek afelől, hogy más fajta megoldásokkal “hekkeljük” a rendszert: kattintásvadász írások továbbra sem lesznek a blogon. Ellenben szeretnénk jövőre egy halom újabb Kontroverz cikkel borzolni a kedélyeket. Aki nem ismerné, annak csak pár mondatban: a Kontroverz rovatunkba olyan témákat illesztünk be, amik rendesen megosztják a geek-társadalmat. Ezekben a cikkekben természetesen továbbra is saját szubjektív véleményünk fog szerepelni, de örülnénk neki, ha veletek is megdumálhatnánk egy-egy kicsit meredekebb témát. 

Továbbá év elején frissíteni fogjuk Patreon oldalunkat, ahol a közösség erejében bízva szeretnénk, hogy veletek együtt egyengessük a blog kifürkészhetetlen útjait, és hogy továbbra is függetlenek maradhassunk.

Összességében tehát nem volt ez egy rossz év. Rengeteg új arccal ismerkedtünk meg, feszegetjük a saját határainkat, és egy csomó számunkra (és reméljük számotokra is) érdekes témáról beszélhettünk nektek. Jövőre még több izgalmas kihívást tűztünk ki magunk elé, amik természetesen az idő és energia függvényében fognak megvalósulni. Tartsatok velünk!

[h]Csatlakozz a Geek Világ közösséghez![/h]

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még többet olvasni tőlünk, akkor kedveld Facebook és Instagram oldalunkat, vagy kövess minket Twitteren, hogy ne maradj le a legfrissebb írásainkról!
Csatlakozz a Geek Világ Facebook csoporthoz, ha beszélgetni szeretnél velünk bármilyen geek témában!


patreon
Támogass bennünket a Patreonon!
Sending
User Review
0 (0 votes)