Üdvözlünk a GeekVilágon!

Hogy kik vagyunk mi?

Mi vagyunk a GeekVilág szerkesztősége. Egy sokféle háttérrel, ízléssel és ambícióval rendelkező társaság, akiket a nagy internettenger sávszélviharai valahogy erre a domain-szigetre sodortak. Van közöttünk webfejlesztő, egyetemista, amatőr játékfejlesztő, volt tanár, arcátlanul fiatal és vén róka is. Ami mégis egyben tartja a csapatot, az a popkultúra szeretete és az, hogy mennyire imádunk ezekről diskurálni, legyen az cikk, kritika, esszé, podcast, vagy akár tiktok videó formájában.

Az oldal 2016 környékén indult egyemberes szerelemprojektként. Eleinte egyetlen célja az volt, hogy főszerkesztőnknek, Gabe-nek legyen egy felület (még ha rettenetesen puritán is volt az), ahová kitapétázza a véleményét új és régi videojátékokról.

A természetes egyedfejlődés következő lépcsője 2017-ben történt, amikor Riralddal karöltve lefektették a ma is ismert GeekVilág alapjait.

Ahogy nőtt az elszántság, úgy később az érdeklődés már kiterjedt filmekre, könyvekre, sorozatokra és képregényekre is, de a játékipar és a videojátékok górcső alá helyezése azóta is központi eleme maradt az oldalnak.

A többi bűntárs 2019-ben egy másik online magazin adminfelületén találkozott össze egymással, majd 2020-ban kreatív nézeteltérésekre hivatkozva kihajóztak a nyílt vízre és végül a GeekVilág kikötőjét választották otthonuknak. Ennek már csaknem öt éve, és az akkor még négy állandó főt számláló szerkesztőség mára praktikusan nyolc, részben állandó, részben beugró közreműködőre duzzadt. Van már azóta Discord-szerverünk, YouTube-csatornánk, és gerilla-módszerekkel egy Facebook-csoportot is benépesítettünk.

A GeekVilág önkéntes tollforgatók gyülekezete. Nem ez a főállásunk, nincs belőle bevételünk. A mi fizetségünk az olvasóink visszajelzése, a közös beszélgetések, csoportos bemutatónézések, és a közösség, amit azóta felépítettünk. Ez hatalmas írói szabadságot ad számunkra, amit arra próbálunk felhasználni, hogy egyszerre legyenek az írásaink és videóink informatívak, szórakoztatóak és szakmaiak az olvasóink és nézőink számára.

2017

2019

2021

2023

2023