IndieJáték

IndieJáték

IndieJáték

2018 legjobban várt remastered játékai

Szerző

Közzétéve

2018. febr. 4.

Kommentek

0

2018 előreláthatólag nem lesz olyan erős videojáték felhozatalban, mint mondjuk a tavalyi. 2017 ugyan tele volt botránnyal, de kétségtelenül meghatározó év volt. Idén nagy valószínűséggel az indie és a remastered játékok kerülnek előtérbe, ami új színt adhat az AAA-címek háborújában. A következő rövid listába összeszedtem az általam leginkább várt remaster-kiadásokat.


Shadow Of The Colossus

Az Ico és a Shadow Of The Colossus a Playstation 2-éra egyik legemlékezetesebb játékai voltak. A PS3-as feldolgozással ugyan egy technikailag épkézláb programot kaptunk, valahogy mégis sikerült a rajongóknak elsikkadni fölötte. A Shadow Of The Colossus PS4-es remaster kiadása viszont egyelőre úgy tűnik, hogy sokkal több, mint egy egyszerű grafikai tuning. A játék ugyan február hetedikén jelenik meg, a külföldi sajtó máris abszolút elismerően írt róla. Lényegében esszenciális mesterműnek titulálták, és a videókat elnézve tényleg nem tévedtek.
3.png

Dark Souls Remastered

A világ legnépszerűbb és egyben legkegyetlenebb játéksorozatának az első részét egyértelmű volt, hogy idővel újra ki fognak adni. Az első Dark Souls játék 2011-ben jelent meg és valljuk be, az évtized elején készültek szebb és jobban optimalizált címek is. Így ebből a szempontból sem csoda, hogy az alig hét éves programot is utoléri a remaster-hullám.
Dark-Souls-Remastered-HDr.jpg

Devil May Cry Collection

Nagyszerű dolog most generációm tagjának lenni. Már tudok nosztalgikusan tekinteni egy-egy klasszikus játékra, amik meghatározták a gyerekkoromat, másfelől nem kell újra leporolnom megkopott PS2 konzolomat, ha felnőtt fejjel is kíváncsi lennék az adott alkotásra, hiszen sorra jönnek a felújított programok szerencsére egyre jobb minőségben. Az idén érkező Devil May Cry 1-2-3 remastergyűjtemény kiadásának különösen örülök. Imádtam az összes részt, igen még a 2013-as rebootot is, mert a maga módján visszaadta azt az élményt, amit annak idején mondjuk a DmC 3. A grafika már akkor sem tartozott az élvonalba, és a játék nehézsége is sokszor a manapság oly gyakran példaként felemlegetett Dark Souls-szériára hajazott. Itt tennék gyors említést a blog fiatalabb olvasói számára: kb másfél évtizeddel korábban még minden játék olyan volt, mint most egy Dark Souls. Gyakran nem volt térkép, nem voltak küldetés-segítők, sem tutorialok, de cserébe kaptunk bosszantóan erős ellenfeleket, kevés lőszert, szinte teljesíthetetlen feladatkövetelményeket, nehézkes irányítást, átláthatatlan pálya elemeket és a világ legidegesítőbb fícsörjét: ha valamit időre kellett teljesíteni. Mindezek ellenére imádtunk egy csomó, mai fejjel kijátszhatatlannak tűnő játékot, de azt hiszem elkanyarodtam. Szóval várjuk nagyon azt a Devil May Cry HD Collectiont.
dmchdcollection.0.jpg

Medievil

Utoljára, de nem utolsó sorban kapunk idén egy szintén PS-exkluzív feldolgozást. A Medievil először 1998-ban jelent meg Playstation konzolokra. Nem rég jelentették be, hogy kiadják a remastered Medievilt, és ezt azonnal megosztottam videojátékrajongó környezetemmel. Ők hülyén néztek rám. Meg voltam győződve arról, hogy ez legalább akkora frankóság lesz, mint a Shadow Of The Colossus, de hamar elcsüggedtem. Alig ismerik ezt a játékot, míg én azt hittem, hogy a PSX-éra egyik legnagyobb címe volt. Élőhalott csontváz-lovag főszereplőnk kalandját azonban valószínűleg nem véletlenül újítják fel, szóval lehet nem én vagyok az egyetlen ember, aki szerette ezeket a játékokat. Bár a PSP-s kiadásról szeretnék örökre megfeledkezni, szívesen felvenném a harcot a gonosz boszorkánnyal a bizarr gótikus Medievil-világban.
maxresdefault.jpg
 
Ezek voltak tehát szubjektíven azok a remastered címek, melyeket idén a legjobban várok. Ha kihagytam, márpedig biztosan kihagytam néhány darabot, írjátok meg, nektek mi lesz a legvárósabb újrakiadás idén.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél még többet olvasni tőlünk, akkor lájkolj minket Facebookon, vagy kövess minket Twitteren!

Friss

Kapcsolódó

User Review
0 (0 votes)