KépregényKiemelt cikkekOlvasónapló

KépregényKiemelt cikkekOlvasónapló

KépregényKiemelt cikkekOlvasónapló

AllStar: Nem MindenCsillag Ragyog ajánló

Szerző

Közzétéve

2020. júl. 31.

Kommentek

0

Pár napja már megírtuk, hogy a ZSIGER Kiadó gondozásában fog megjelenni a közösségi finanszírozásból készülő AllStar képregény.

Úgy esett, hogy a kezeim közé vehettem a még nem színes, de teljes egészében elkészült füzetet, most pedig elmondom mit gondolok az AllStar: Nem MindenCsillag Ragyog-ról.


[h]Tiniproblémák és hősök[/h]

A történet főszereplője Kezes Imi, egy átlagos srác, talán átlagosnak mondható problémákkal. Suliba jár, teszi a dolgát, de tudjuk milyen az, amikor egyszerűen semmi sem az igazi.

Ilyenkor – magamból kiindulva – én is elmenekültem a hobbyként szolgáló tevékenységeimbe, és próbáltam átvészelni a nehéz, vagy csak simán frusztráló időszakokat.

Imi nagyon szeret képregényeket rajzolni, és ezen keresztül kifejezni érzelmeit, vagy épp megküzdeni fölé tornyosuló problémáival. Fontos, hogy Imit nem érik sorsfordító traumák, mint általában a hasonló képregények főhőseit. Úgy érzem, sokkal emberibb a megközelítés így; abszolút nem szükséges egy brutális tragédia ahhoz, hogy átérezhessük, ha valami nem oké. Mert néha csak ennyi történik: úgy érezhetjük a világ összeesküdött ellenünk, mindenkit utálunk, és azt hisszük, mindenki más is utál bennünket.

A főszereplő is hasonló cipőben jár, ezért is alkotja meg AllStar-t, akin keresztül képes megbirkózni a mindennapos “hülyeségekkel”, amiket az élet diktál.

Talán, mivel enyhe egzisztenciális válságom kelletős közepén vagyok, ezért baromi könnyen tudtam rezonálni ezzel a képregénnyel. Éreztem benne az emberséget, és hogy mit szeretnének kifejezni a képek és szövegdobozok. Aztán a füzet végére értem. És itt meg kell említenem a fekete levest.

Az AllStar baromi ígéretes és igényes is, de nagyon rövid. Simán elfért volna még kétszer ennyi rajz, karakterábrázolás, történetkifejtés. Egyszerűen túl hamar a végére értem, és vágytam arra, hogy többet megtudjak akár a tesitanárról, a matektanárról. Vagy AllStarról, miként látja rajta keresztül Imi a világot, és persze a magáról a főszereplőről is örültem volna, ha többet megtudok. Nagyon-nagyon drukkolok annak, hogy minél hamarabb sorozat legyen ebből a képregényből, mert szívesen olvasnám tovább.

Amit a lapokon láthatunk, olvashatunk, az mind teljesen rendben van. A bejegyzés írásakor a színezés még nincs kész, tehát arról még nem tudok nyilatkozni (kivéve a lentebb látható kép alapján). De a rajzok igényességet sugallnak mind karakterek, mind pedig környezet terén. A fókuszban történő momentumok elég hangsúlyosak, a képkockák következetesen követik egymást, és a hangulattal sincs probléma. Az alkotók ügyesen játszanak a valóságból fikcióba, fikcióból valóságba való átmenettel. Abszolút érezhető, hogy profik dolgoztak rajta.

Exkluzív betekintés egy teljesen kész, színezett oldalba

[h]Verdikt[/h]

Összességében tehát az AllStar – Nem MindenCsillag Ragyog egy nagyszerű és ambíciózus próbálkozás. Külön szuper, hogy hazai alkotók tudtak egy nívós színvonalat szállítani. A történet és sorok közti értelmezés nálam jól működött, de az is hozzátett, hogy pont “hangulatban” voltam hozzá. A füzet sajnos elég rövid, simán elfért volna még jónéhány extra oldal, hogy kiteljesedjen a történet. Ezt leszámítva elégedett voltam a rajzokkal, karakterekkel és a felütés is rendben van. Szurkolok a srácoknak, hogy folytassák a munkát, és szorgalmazon neked, kedves Olvasó, hogy mindenképpen vess egy pillantást az AllStarra, megéri.

A sajtópéldányt ezúton is köszönjük Kovács Milánnak, és a ZSIGER Kiadónak.

[h]Csatlakozz a Geek Világ közösséghez![/h]

Kövesd a kiemelten képregényekkel foglalkozó Instagram oldalunkat is: ComicGeek Instagram

[h]Támogatlak![/h]

donate geek világ