BlogKiemelt cikkek

BlogKiemelt cikkek

BlogKiemelt cikkek

AllStar: Újabb magyar képregény jelenik meg közösségi finanszírozásból

Szerző

Közzétéve

2020. júl. 23.

Kommentek

0

Azt már tudhatjuk, hogy külföldön nagyon mennek a közösségi finanszírozású termékek. Legyen szó egy új kütyüről, videojátékról, vagy képregényről, “kint” az emberek nem sajnálják a pár – vagy éppen a nagyon sok dolcsit, hogy megvalósulhasson egy általuk megkedvelt produktum.

Itthon is lassacskán, de felfelé ível a Kickstarter-jellegű kampányok népszerűsége, hiszen az utóbbi időben például képregény fronton sikeresen összegyűlt az Utolsó Előtti Huszárra a kiadáshoz szükséges apanázs. Azt megelőzően a Nyugat+Zombik bizonyította be, hogy szerény hazánkban is mutatkozik efféle közösségi szerepvállalás.

Most újabb crowd-funding projekttel próbálkozott a szintén hazai ZSIGER Kiadó. Az AllStar Nem MindenCsillag Ragyog a Kickstarteren igyekezett becsábítani a lelkes képregényrajongókat. Ami egyébként fantasztikusan sikerült, ugyanis nem hogy sikeres lett a kampány, de túl is teljesítettek.

Az AllStar történetéért Kovács Milán, a rajzokért Fábián István felel, a színezést pedig Varga Tomi végzi.

A sztori szerint a Jimmy Handet (magyar verzióban Kezes Imi) sokat szekálják társai és tanárai egyaránt. Ha voltatok kamaszok, akkor igencsak ismerősek lehetnek a problémák, amikkel szemben találja magát a fiú. Imi lelkes képregényrajzol lévén a művészeten keresztül próbálja kifejezni magát és leküzdeni frusztrációit. Lényegében így alkotja meg AllStart, a szuperhőst, aki képes minden akadályon átjutni. Ezen felül, a sorok között olvasva még több értelmet találhatunk és sok utalást fedezhetünk fel nemcsak a történeten belül, de a képregény világán kívülre kacsintva is.

A gyors kedvcsinálónál meg is állnék, előre nem lőném le a poént. A történetről és magáról a befejezett képregényről (már csak a színezés van hátra) a későbbiekben még érkezik egy bővebb ajánló is, addig is mindenképpen nézzetek rá a srácok munkájára, mert megéri!

[h]Csatlakozz a Geek Világ közösséghez![/h]

[h]Támogatlak![/h]

donate geek világ