Játék

Játék

Játék

Assassin’s Creed Origins – A DLC-sztori

Szerző

Közzétéve

2018. szept. 2.

Kommentek

0

Nyakunkon az Assassin’s Creed: Odyssey megjelenése, én meg még mindig az Origins-ben szüttyögök. Kevés játékról tudom elmondani, hogy egy évvel később is ugyanannyira le tud kötni, mint mikor friss az élmény. Az Assassins Creed Origins nem véletlenül lett toplistás nálam. Közel száz játékóra és két dlc után mondanom sem kell, mennyire várom a görög történetet.


Talán nem meglepő, de nem vagyok kimondottan dlc-barát játkos. Idejét sem tudom, mikor vásároltam bármilyen fizetős, extra letölthető tartalmat játékhoz. A Witcher 3 nem ér, mert ott gyakorlatilag teljes játékot adtak párezer forintért. Csomagban, GOTY kiadásban, hozzárakva az alapjátékhoz, vagy akcióban már előfordult, hogy hozzájutottam dlc-khez,  de külön még nem sok precedens volt rá, hogy beruháztam volna valamilyen kiegészítőre.

Egész egyszerűen sajnálom a sokszor 4-5000 Ft-ot egy-egy extra küldetésért, néhány cicoma-cuccért, vagy multis játék esetében egy új pályáért. A season passről nem is beszélve, hiszen annak árából másik közel teljes árú játékot zsebelhetek be; vagy esetleg többet, leértékeléskor. Most viszont úgy éreztem, nem csak egy mondvacsinált, kivágott jelenetet játszhatok plusz pénzért, ráadásul sikerült mindkét dlc-t leárazás során bezsákolnom, így duplán boldog voltam.

curse of the pharaohs

[h]”A rejtett egyek”[/h]

Hú, minél többet nézem a szörnyű fordítást a címsorban, annál inkább szeretném benne hagyni a végleges cikkben. Tehát az Assassin’s Creed Origins játék első letölthető tartalmáról ejtenék néhány szót, ami a Hidden Ones névre hallgat. Ez a kiegészítő ugyan számomra megérte a pénzét, azért mégsem lehetne egy lapon emlegetni a Witcher akármelyik pakkjával. Sinai földjére utazunk Bayekkal, hogy megöljünk pár gazfickót. Ha szigorú szeretnék lenni, márpedig nem látom, miért ne legyek szigorú, a Hidden Ones remek mintapéldája a megjelenéskor kiszedett küldetéseknek, amit később pénzért meg lehet vásárolni dlc gyanánt. Kapunk új területet, új küldetéseket, és felfedezni valókat, de érdemben nem igazán ad hozzá semmit magához az Origins-élményhez. Nagyjából 10 óra alatt maxolható a zóna, ami viszonylag korrekt, de ez lazán beleférhetett volna a core játékba is.

[h]A fáraók átka[/h]

A Hidden Ones számomra ugyanolyan flow élménnyel bírt, mint az alapjáték, bár mi tagadás, tényleg nem volt egy nagy eresztés. Így az amúgy is labilis dlc-vásárlási ingeremre nagyban kihatott, hogy beruházzak-e ezek után a Curse Of The Pharaohs kiegészítőbe. Végül szintén egy leárazás győzött meg a dologról, meg egyébként is: élőhalottak, meg sakálfejű ellenfelek.

No, de mit adott nekünk a második dlc? Egyfelől látványos, gyönyörű új helyszíneket, festői tájakat, új ellenféltípusokat (igazából csak átszkinezett katonák), baromi hosszú küldetéssorozatot és egy nagy halom felfedezni valót. Már bőven több órám benne van, mint a Hidden Ones-ban összesen volt, és még mindig nem tartok sehol benne.

assassins creed curse of the pharaohs

Ebben a dlc-ben még többet megtudhatunk az egykor uralkodó fáraókról, sőt még a túlvilágra is átmehetünk, hogy néhány ottani problémát is megoldhassunk. Elképesztő élmény volt, mikor először átkeveredtem a halál utáni létbe (Aten). Mivel nem tudtam, hogy van ilyen is a kiegészítőbe, egyszerűen nem tudtam, mi történik körülöttem. Egy sírkamrában békésen fosztogattam, mikor szembetalálkoztam Anubisz szolgáival, legyőztem őket, és egy kapun áthaladva, valami tényleg nem evilági táj képe tárult elém.

Nehezen tud mostanában egy játék lenyűgözni, de itt komolyan letettem a hajamat. És nem csak egyfajta alvilágba tudunk ellátogatni, hanem pontosan négy teljesen egyedi világban tehetjük tiszteletünket. Mindegyik végtelenül kreatívan lett megalkotva. A gyönyörű, lélegzetelállító területek azonnal magába szippantanak, és hamar tudtunkra adják: itt nincs sok keresnivalója egy élőnek.

A történet is elég izgalmas ahhoz, hogy azonnal berántson. Négy évvel az Origins eseményei után Bayekot, a Hidden Ones Mentorát Thébába hívatják, hogy nagy gáz van: rég meghalt fáraók és csatlósaik inzultálják a helyieket. A feladatunk lesz a rejtély végére járni, és visszaküldeni a túlvilágra a kitört holtakat. Bejárhatjuk még Karnak, és Luxor templomait, illetve az egész Királyok Völgye is a homokozónkká válik.

Bayekkal egészen 55-ös szintig fejlődhetünk, kioldhatunk új képességeket, és ruházatunkat is tovább fejleszthetjük. A dlc nehézsége, vagyis inkább a kihívások miatt szükségünk is lesz minél jobban feltápolni hősünket, mert lesz néhány izzasztó rész.

Összességében tehát a két kiegészítő abszolút megérte a pénzét. Közel 30 órát lazán hozzáadott az alapjátékon felül. Míg a Hidden Ones jól szórakoztatott, nem volt több egy klisés extra küldetéscsomagnál, addig a Curse Of The Pharaohs minden várakozáson felül teljesített. Aki szerette az Originst, és teljes körképet akar látni Bayekról, annak nyugodt szívvel ajánlom mindkét dlc-t.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még többet olvasni tőlünk, akkor kedveld Facebook és Instagram oldalunkat, vagy kövess minket Twitteren, hogy ne maradj le a legfrissebb írásainkról!


patreon
Sending
User Review
0 (0 votes)