HorrorGeekKépregényOlvasónapló

HorrorGeekKépregényOlvasónapló

HorrorGeekKépregényOlvasónapló

Batman Damned ajánló

Joker minden kétséget kizáróan halott. Megeshet, hogy Batman törte el végleg a nyomorult nyakát, de az is lehet, hogy egy ismeretlen gonosz erő végzett vele Gotham Cityben.

Szerző

Közzétéve

2018. okt. 3.

Kommentek

0

Nem láttok rosszul, tényleg Batmant és horrort olvashattok egyszerre a címben. A DC Comics legújabb Batman képregény sorozata minden eddiginél sötétebb – már ha lehetséges ez egyáltalán. És még vészjóslóbb, elvontabb, félelmetesebb, mint korábban.


Ebben a rendhagyó cikkben nem eresztem bő lére a mondandómat, csupán kvázi lábjegyzetként szeretném bebiggyeszteni a HorrorHónap és úgy egyáltalán a blog írásai közé.

[h]A Komédiás Joker halott[/h]

Batman legősibb ellenfele, a Joker halott. Hogy mi történt, azt senki sem tudja, bár látszólag Bruce Wayne-nek egyéb problémái is vannak, amiket nem biztos, hogy megfelelően tud kezelni. Pihenni ezúttal sincs ideje; hamar összeáll John Constantine-nal, a mágus-nyomozóval, hogy fényt derítsenek Joker különös meggyilkolására, miközben  Bruce kemény revelációkon megy keresztül.

A Batman Damned a DC: Black Label nevű új sorozat égisze alatt született. Az új széria nem titkoltan a felnőtt olvasókat célozza meg, efelől nekem sem támadtak kétségeim. A Black Label keretén belül egyébként lesz még Wonder Woman és Superman is főszerepben. A Damned első számának lapjain elképesztően gyönyörű rajzok kaptak helyet. Minden illusztráció kiválóan van kidolgozva, a sötét tónusú színekkel nagyon jól bánt a rajzoló és úgy általánosságban veszettül jól lett összerakva az egész füzet.

A történetmesélés is rendben van, bár néhol elég ködös a megfogalmazás, és persze hemzseg a metaforáktól, amiket ráérősebb időmben egészen biztosan kielemeztem volna. Most valahogy nem jött meg hozzá a kedvem. A noir-szerű és önmagában sötét hangvétel mellé egy erőteljes komor horror atmoszféra is társul, ami külön ízt ad a füzet tartalmának

Olvassátok el a Damned szinopszisát, ami a következőképpen szól:

Joker minden kétséget kizáróan halott. Megeshet, hogy Batman törte el végleg a nyomorult nyakát, de az is lehet, hogy egy ismeretlen gonosz erő végzett vele Gotham Cityben.

A probléma ott kezdődik, hogy Batman nem emlékszik semmire, és minél inkább mélyebbre ás az ügyben, annál inkább elbizonytalanodik azokban a bizonyítékokban, amiket talál. 

Ki más is segíthetne egy ilyen helyzetben a Sötét Lovagnak, mint egy másik nyomozó, John Constantine. Persze a mágus nem egy könnyű eset, mivel igencsak szeret szórakozni az emberek idegeivel. Constantine segítségével a denevér beleveti magát Gotham sötét, eddig ismeretlen világába, hogy kiderítse az igazságot, ki végzett a bűn bohóc hercegével, Jokerrel. 

Forrás: www.thecave.blog.hu

Egyelőre még csak az első szám látta meg a napvilágot, a második lap december elején kerül a polcokra. Nem sok hasznos útravalót tudok így elsőre levonni a Batman Damned-del kapcsolatban, de aki szereti a horrort és a bőregér borzasztó nyomasztó és sötét kalandjait, annak mindenképpen érdemes adni neki egy esélyt.

[h]Csatlakozz a Geek Világ közösséghez![/h]

Az első tematikus hónapunk a horror jegyében telik. Ha van bármilyen érdekes sztorid, hogyan és mikor találkoztál a műfajjal, ne tartsd magadban! Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, és beszélgess velünk bármilyen geek témában!

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még többet olvasni tőlünk, akkor kedveld Facebook és Instagram oldalunkat, vagy kövess minket Twitteren, hogy ne maradj le a legfrissebb írásainkról!


patreon
Sending
User Review
0 (0 votes)