KépregényOlvasónapló

KépregényOlvasónapló

KépregényOlvasónapló

Batman: Last Knight On Earth ajánló

Szerző

Közzétéve

2019. jún. 9.

Kommentek

0

A háromrészes Batman: Last Knight On Earth című DC képregénynek az első része debütált nem régiben. A történet szerint Bruce Wayne felébred az Arkham Elmegyógyintézetben fiatalon, épelméjűként. És soha nem volt Batman. Már az első rész is elemi erejű csapást mér az olvasóra, és a feszültséggel teli nyomasztó cselekmény az utolsó oldalig nem ereszt.


[h]Az utolsó lovag[/h]

Rengetegféleképpen találkozhattunk már Batman-sztorival, legyen szó párhuzamos világokról, vagy másik idősíkról. És szerintem minden rajongó gondolatában felmerült már, hogy mi van akkor, ha az egész Batman-sztori csak egy lázálom. Mi történne akkor, ha a kicsi Bruce-t olyannyira megviselte a szülei halála, hogy tudata meghasadt, és Batmannek képzeli magát. Olyasvalakinek, aki elintézné a rosszfiúkat azért, hogy ne történhessen meg mással olyan tragédia, mint ami vele történt.

A Last Knight On Earth egy posztapokaliptikus mese, amelyben a Sötét Lovag és ősellensége, a Joker különc módon összeállnak, hogy közösen fényt derítsenek a múlt homályos részeire. Útjuk során az olvasó által ismerős arcokba botlanak, akikről kérdéses, milyen szándékkal állnak a kelletlen páros felé.

A sztoriban ennél tovább nem merészkedek, hiszen még csak az első szám jelent meg a cikk írásának pillanatában, és még számíthatunk néhány csavarra a történetben. Nem beszélve arról, hogy pár oldal után jócskán olyan tartalomhoz érünk, ami igencsak spoileres a későbbiekre nézve.

A történetért Scott Snyder felelős, aki 2010-ben még a Marvelnél kezdte pályafutását, de az elmúlt nyolv évben főleg Batman-sztorikon munkálkodott. A rajzokat és színezést pedig Greg Capullo és Jonathan Glapion készítette. A Last Knight On Earth rajzai egyszerre tűnnek túlviláginak és sejtelmesnek, miközben árad belőle a világvége-hangulat; szóval hozza mindazt, ami kötelező, és még annál is többet.

Összességében tehát az első rész alapján egy ígéretes sztorinak nézünk elébe, ami egyfajta lezárása lesz a mostani Batman-sagának. A képregény hangulata eléggé nyomasztó, és sok kérdés motoszkál még a fejemben, de egyértelműen kötelező darabról van szó minden Batman-rajongó számára.

[h]Csatlakozz a Geek Világ közösséghez![/h]

Sending
User Review
0 (0 votes)