HorrorGeekOlvasónapló

HorrorGeekOlvasónapló

HorrorGeekOlvasónapló

Black Aether ajánló

Szerző

Közzétéve

2017. dec. 11.

Kommentek

0

Korábban már írtam egy nagyszerű magazinról, a magyar Fangoria méltó feltámasztásáról, a Borzongásról, és most újra eljött az idő, hogy szenteljek néhány mondatot egy szintén hazai remeknek. Ezúttal a Lovecrafti rémtörténeteket tiszteletben tartó, és megelevenítő Black Aether lesz terítéken.


[h]A Mester nyomán[/h]

Howard Phillips Lovecraft nevét remélem nem kell bemutatnom senkinek. A rémtörténetek királya, a mára “populárissá” vált Cthulhu-mítosz teremtője, a kozmikus horror magasiskolája. Életében nem vált híressé, azonban halála után rengeteg amatőrt és profit inspirált munkásságával. Szinte folyamatosan bukkanhatunk olyan filmre, könyvre, játékra, amely kisebb-nagyobb mértékben építkezik Lovecraft szellemiségére. A Black Aether című magyar magazin megbecsülendően állít emléket a rémtörténetek mesterének.9e62cf1a0e0218b200febf55c0e26613--lovecraftian-horror-lovecraft-cthulhu.jpg
Lovecraft életéről is szerettem volna néhány sort ejteni, azonban sokkal nehezebb feladatnak tűnik, mintsem az elsőre látszik. Az elmúlt csaknem fél évszázadban véges végtelen legenda, tévhit és merő ostobaság lengte körül az író életét és munkásságát, és már nagy kihívás kiszűrni az igazságot. A Black Aether szerencsére ebben is nagyban a segítségünkre van, hiszen weboldalukon több érdekesség mellet igyekeznek minden tévhitet megcáfolni az íróval kapcsolatban.

Aki pedig magát a magazint olvasná el, de lemaradt a print kiadásból (ahogy sajnos én is), annak sem kell búsulnia, hiszen szintén a weboldalon ingyenesen elérhető az összes eddig megjelent példány. A magazin hihetetlen igényességgel készült el. Minden novellához tartozik egy megkapó, vagy vérfagyasztó illusztráció, amik jócskán hozzátesznek a hangulathoz. Maguk a Black Aetherben szereplő írások roppant sokfélék. A szempont mindig Lovecraft szellemiségének megragadása, amit szerintem teljes sikerrel produkál a magazin. A novellák között akadnak amatőr és profi szerzők által beadott alkotások, így érezhető sok helyen, ha egyik-másik írás kicsit gyengébb társainál. Azonban ez sem megy az élvezhetőség rovására, mert a “leggyengébb” novella is érdekes, olvasmányos, eddig nem volt olyan, amit félbe kellett volna hagynom, mert nem kötött le eléggé.

nyarlathotep_by_corwin_cross-d5gv67e.jpg

Összességében tehát a Black Aether kiváló próbálkozás a Lovecrafti rémtörténetek megidézésére. A magazinban megjelenő novellák mind arról árulkodnak, hogy íróik igazán szeretik a műfajt, és méltón tisztelegnek a horror nagyja előtt. A grafikai munkákat újfent ki kell emelnem, mert elképesztően kreatívak. A magazin mellett pedig meleg szívvel ajánlom a weboldalt is, hiszen kismillió szuper cikk jelent meg az egész Lovecraftiság kapcsán.
Innen is szeretnék további sok sikert kívánni a Black Aether magazinnak, és még több lebilincselő, libabőrt eredményező írást, melyek hitelesen építik tovább H.P. Lovecraft örökségét.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még többet olvasni tőlünk, akkor kedveld Facebook és Instagram oldalunkat, vagy kövess minket Twitteren, hogy ne maradj le a legfrissebb írásainkról!

 

Sending
User Review
0 (0 votes)