Blog

Blog

Blog

Felejts el mindent — Call Of Duty Black Ops IIII Bejelentés

Szerző

Közzétéve

2018. márc. 10.

Kommentek

0

Dobjatok el mindent a kezetekből, és helyezkedjetek kényelembe: összeesküvés-elmélet óra következik. Idén érkezik az új Call Of Duty, – mindenki legnagyobb meglepődésére -, és újra a Black Ops-sorozat bővítése felé veszik az irányt. Megjelenés, konteó, agymenés lejjebb.


“Felejts el mindent…”

Ezzel a mondattal került ki a promó videó a Call of Duty Facebook-oldalára (angolul Forget What You Know). Most már egy valami biztos: májusban többet tudunk meg a játékról, és október közepén pedig már a polcról is leemelhető lesz a legújabb, évente jelentkező Call Of Duty epizód, azaz a Black Ops IIII. Amikor tegnap megpillantottam az új logót, egy kicsit elkerekedett a szemem. Ha római számmal jelöljük a négyest, azt mindenki egyből rávágja, hogy “IV” és semmiképpen sem “IIII”. És ebben igazuk, igazunk is van.
CoD-Black-Ops-4-Ann_03-08-18
Azonban a szürkeállományom egy elhanyagolt mélységéből felsejlett bennem egy gondolatszikra. Én már valahol láttam ezt a “IIII” jelölést. Gyors és kifinomult könyvtári keresgélésem után (Google) meg is találtam, honnan volt ismerős. Annak idején valami kapcsán volt már felháborodás ezen, és 9Gag fronton talán nagy számban be is járta a netezők képernyőit, és akkor jót röhögtünk rajta. De a kommentelők között volt egy valaki, aki lecsitított mindenkit, mert bizonyos helyzetekben valóban a négy vonallal jelölik a négyest; ódon fali órákon.

Egyből a következtetés részhez lépek: a Black Ops 4 szerintem időutazással fog foglalkozni. Hülyeség lenne? Tovább megyek.
A Call of Duty modern-háborús érája során már sok fantasztikummal találkoztunk: exoskeleton, falon futás, rocket jump, robotok, űrcsata. Mi lenne a következő lépés? Tavaly visszatértek a második világháborús gyökerekhez, de volt már mindegyik háborús időszakban COD-epizód, és egyértelmű, hogy ezúttal nem a múltba megyünk – legalábbis nem a megszokott módon. A Black Ops egyébként is mindig arról volt híres, hogy a történet egyik szála a közeljövőben, a másik pedig a múltban játszódott. Tényleg elképzelhetetlen lenne, hogy a Black Ops IIII a jövőbe kalauzol bennünket, ahonnan a múltba utazhat különleges csapatunk? Én simán kinézem a fejlesztőkből.
campaigns_4978.jpg

És akkor következzék a belemagyarázós konteó rész.

A teaser videó az első három BO részből lett összepakolva, és a Forget What You Know felhívás két dologra utalhat.
1: Nagy szavak a fejlesztők szájából, amit arra fordítanék, hogy ez “már nem olyan COD lesz, mint a többi”. Vagy “szakítunk az eddigi formával, és valami nagyon újat mutatunk”.
2: Időutazás. “Felejtsetek el mindent, mert átírjuk a történelmet.”
A videó alatti zene kicsit olyan, mintha visszafele játszották volna le, de itt már azt hiszem elgurult a gyógyszerem.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még többet olvasni tőlünk, akkor lájkolj minket Facebookon, vagy kövess Twitteren. Ha pedig szeretnél támogatni, a lenti gombra kattintva “meghívhatsz egy kávéra”! 🙂
Hívj meg egy kávéra! :)

Sending
User Review
0 (0 votes)