HorrorGeekOlvasónapló

HorrorGeekOlvasónapló

HorrorGeekOlvasónapló

Borzongás 3. ajánló

Szerző

Közzétéve

2018. máj. 11.

Kommentek

0

Minden hazai horror kedvelő dörzsölheti a markát, hiszen végre megjelent a harmadik Borzongás magazin. A magyar Fangoria tribute-reboot lap mindkét számáról megemlékeztünk itt, és itt. Aki olvasta beszámolóimat, tudhatja, hogy képtelen vagyok nem dicshimnuszt írni a Borzongásról. Naivan úgy gondoltam, hogy majd mostanra elmúlik a varázs és nem fog annyira felcsigázni a dolog. Megint tévedtem.


[h]Borzongjunk megint![/h]

 A horror akárhonnan nézzük rétegzsáner, ezzel úgy érzem nem mondtam sok újat. Azonban az számomra meglepő felismerés volt, hogy mennyire aktív a magyar horror kedvelők közössége. Érdemes egyébként ellátogatni a Borzongás Facebook-csoport oldalára, ahol folyamatosan értelmes, érdekes beszélgetések alakulnak ki, legyen szó bármiről, ami az ijesztgetés, vagy félelemkeltés berkein belül leledzik. Tehát egyértelműen kijelenthető, hogy a punk… vagyis a horror nem halott!

A Borzongás pedig ismét brillírozott. Az előző szám sajnos (indokolt okok miatt) nem volt túl vastag, de a legfrissebb megjelenés ismét az első hosszával vetekszik. Rengeteg filmet és egyéb alkotást veséztek ki a tehetséges szerkesztők, és önismétlő módon nem bírok elmenni azon a tényen, hogy lehet kritika, beszámoló, ajánló ennyire szórakoztató, profi és tartalmas.

Az egyes cikkekben minden részletre kitértek, ami érdekelheti az olvasót az adott alkotással kapcsolatban. Külön plusz pontot érdemel, hogy az írók bőszen fogyasztottak a tréfa-répából, mert majdnem mindegyik írásban szerepeltek fantasztikus szóviccek, amik után gyakran felnéztem az újságból egy halvány “ú, ba*dmeg” sóhajtás céljából. Most azt hinnétek, hogy ez baj, pedig egyáltalán nem. Személy szerint imádom a fárasztó szóvicceket. ( ͡°  ͜ʖ  ͡°)

Miután bezsákoltam a magazint, hazaértem, leheveredtem a kanapéra, magam mellé vettem a jegyzetfüzetem és bőszen elkezdtem kiírogatni az említett, beszélt filmeket. Majd rájöttem, hogy amennyire nehezen bírom az újvonalas horrorfilmeket, annál jobban imádom a retro-alkotásokat. És nem voltak restek a srácok (és srácinák) beszámolni a klasszikusokról sem. Böjti és kollégái hiánypótló cikkeket hoztak el nekünk, amiért nem győzök elég hálás lenni. Nélkülük egészen biztosan nem találkoztam volna egy-két kiváló alkotással. Vagy éppen valami agyament pince mélyéről előkapart trash-sel.

pinhead

Visszatérve a Borzongásra, nagyjából ugyanazokat tudnám leírni, amit ezt megelőző két alkalommal is megtettem. A bravúros szövegek mellett az illusztrációk, grafikák még mindig 10/10-et érnek. Örülök, hogy ismét helyett kaptak modern és retro horrorok, illetve képviseltette magát a videojátékokon kívül a zene is! Mert hát a horror mindenhol ott van – még a zenében is, csak keresni kell egy kicsit.

De ha már szóba került, engedjétek meg, hogy én is megosszak egy dalt, ami a 2007-es Dead Silence-hez készült. Egyik kedvenc borzongató filmem, és a hozzá íródott horror-emo-punk nóta pedig örökzölddé vált azóta (legalábbis nekem biztosan).

A horror minden alfaja képviselteti magát a lapokon, ami kifejezetten remekül megmutatja, hogy milyen széles is a zsáner spektruma. És hogy milyen sok szinten imádunk félni.

Nos nem is igazán szaporítanám tovább a szót. Ha horror rajongó vagy, akkor irány a legközelebbi újságárus, mert megéri benevezni a Borzongásra. Ha az előző két számot szeretnéd megrendelni, még ahhoz sincs késő, a PC Guru webshopjából könnyedén megtehetitek.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még többet olvasni tőlünk, akkor kedveld Facebook és Instagram oldalunkat, vagy kövess minket Twitteren, hogy ne maradj le a legfrissebb írásainkról!

 

Sending
User Review
0 (0 votes)