Olvasónapló

Olvasónapló

Olvasónapló

Borzongás 5. ajánló

Szerző

Közzétéve

2018. nov. 9.

Kommentek

0

Ismét eltelt pár hónap, ismét megjelent a Borzongás. Sosem gondoltam volna, hogy egy rajongói szerelemgyerek  képes lehet folytonosan megújulni, és minőségben a jobbnál is jobbat produkálni. A Borzongás pedig ilyen.


[h]”Mi itt mind félünk tőle”[/h]

Fogalmam sincs miért, de eddig mindegyik megjelenéskor a magazin beszerzése a maga módján szürreálisan humorosnak bizonyult. Ezúttal is szokásos, bejáratott újságosomhoz tértem be Szegeden, ahol tudom, hogy a megjelenési dátum az szent, és már nyitás után néhány órával biztosan megkapom, amit szeretnék. Most azonban hosszasan keresgéltem a Borzongást, de nem találtam.

Már előre tartottam attól, hogy még nem érkezett be. Megkérdeztem hát a kedves hangú eladóhölgyet, hogy megjött-e már a Borzongás. Mire ő, kissé meglepődve, és megváltozott testtartással, jóval halkabban megszólalt:
– Igen, itt van már aranyoskám, de bevallom, eldugtam egy picit.
– Miért tetszett eldugni? – kérdeztem, miközben tudtam a választ. A konyhakéses Michael Myers és az üvöltő Valak magáért beszél.
– Hát mert nagyon félek tőle. Borzongás? Ez a címe? Ahogy megláttam, el is szörnyedtem, miket nem olvasnak manapság az emberek. Meg hát, tetszik tudni, aranyom, a vásárlók is félnek tőle.
– Persze, megértem. – feleltem erőltetett mosollyal, attól tartva, hogy az egyébként kedves-aranyos hölgy leönt szentelt vízzel és rám olvas három Miatyánkot. 
– Na, úgyhogy eldugtam. Tessék csak vinni, had fogyjon, mert mi itt mind félünk tőle. – majd odalépett a tőlem jobbra lévő állványhoz, ahol a legmagasabb polcon három-négy egyéb újság mögött már megpillantottam a címsor felét, amiről már be tudtam azonosítani a magazint.

Szóval, ha ezt olvassátok kedves Borzongás-szerkesztők, nálunk Szegeden mindenki féli nevetek!

[h]Újra száz oldalon[/h]

Legyen szó kurrens, retro, ismert, vagy kevésbé ismert horror alkotásokról, a Borzongás még mindig széles spektrumban mutatja be kedvenc műfajunk filmjeit, játékait, sorozatait, zenéit. Az eddig megjelent négy kiadásról is írtam már itt a blogon, és nem akartam kihagyni a legújabb számot sem anélkül, hogy megemlékeznék róla néhány mondatban. Főleg, hogy valamennyire a Geek Világ szintjén is aktuális, hiszen az egész októbert a horrornak szenteltük első tematikus hónapunk során. 

A Borzongás ötödik számának minősége ezúttal sem tért el a megszokottól. A közel száz oldalon a cikkek továbbra is kiválóan lettek összerakva, ahogy a magazinban szereplő témák is igényesen lefedik a horror számos ágazatát csakúgy mint az előző kiadásokban. Mindegyik írás egyformán olvasmányos és érdekes, 

Jómagam szeretek olvasni egyaránt a mostani és régi filmekről is, ahogy a horror többi tök érdekes mozzanatairól, de a kedvencem szekcióm (a retro mellett) még mindig a trash-klub. Komoly elismerésem a szerkesztőknek, hogy képesek ezekről a vérgagyi filmekről is szórakoztató írásokat produkálni. Bár van egy sejtésem, hogy valójában élvezik ezeket a hulladékkal egyenrangú produktumokat, amikkel nincs baj. Én is.

Ismét sikerült kigyűjtenem magamnak egy tonnányi olyan címet, amiről még csak nem is hallottam, és tuti neki ülök majd végignézni egy párat, amikről remélhetőleg majd itt a blogon is olvashattok. És mára már elkezdtem horrorcore-t is hallgatni.

Két Borzongás megjelenés között szoktam figyelgetni a hazai horror-fogyasztókat, és mivel egész októberben ekörül a téma körül forgott a blog, levontam néhány következtetést. A magyarországi horror szcéna virágzik, aranykorát éli, és egyre többen foglalkoznak a témával az amatőr szinttől egészen a vér profiig. Aminek én nagyon örülök, hiszen nagyszerű közösséget alkotnak a horror-rajongók.

Egy szó, mint száz, olvassatok továbbra is Borzongást, mert nagyon megérdemlik a magazin készítői, hogy a hazai horror-rajongók támogassák ezt a nagyszerű kezdeményezést a továbbiakban is.

[h]Olvassátok el az előző ajánlóinkat is![/h]

Borzongás
Borzongás 2.
Borzongás 3.
Borzongás 4.

A többi horror írásainkat pedig itt találjátokt: HORRORGEEK

[h]Csatlakozz a Geek Világ közösséghez![/h]

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még többet olvasni tőlünk, akkor kedveld Facebook és Instagram oldalunkat, vagy kövess minket Twitteren, hogy ne maradj le a legfrissebb írásainkról!
Csatlakozz a Geek Világ Facebook csoporthoz, ha beszélgetni szeretnél velünk bármilyen geek témában!


patreon
Támogass bennünket a Patreonon!
Sending
User Review
0 (0 votes)