HorrorGeekOlvasónapló

HorrorGeekOlvasónapló

HorrorGeekOlvasónapló

Borzongás 6. ajánló

Idén először jelent meg a Borzongás magazin, de a minőség és a színvonal tovább emelkedik. Ismét sok jó cikket olvashatunk a horror műfajában.

Szerző

Közzétéve

2019. febr. 9.

Kommentek

0

A hagyományőrző rítus folytatódik. Megjelent a legújabb Borzongás, én pedig újra nyálcsorgatva olvastam végig.


A magazin beszerzése eddig mindig kalandos volt, vagy kapcsolódott hozzá maradandó élmény. Most inkább egy kellemes és talán megmosolyogtató dolog történt, szerencsére pozitív irányba döntve a mérleg nyelvét.

Szokásos újságosomhoz tértem be a Borzongás hatodik számának (2019-ben az első) megvásárlása céljából. Ami már meglepett, hogy az üzlet ajtajából látható volt a borító, ami önkéntelenül is mosolyra biztatott. Pedig totál abban a hitben voltam, hogy ez még inkább el lesz dugva, csakúgy mint az ötödik kiadás. De nem! Ott volt szemmagasságban, premierplánban a jellegzetes Borzongás felirat, és a horrorisztikus ám profi borítórajz. Nem kellett keresgélnem, nem kellett kellemetlenül kérdezgetnem, hogy hol az újság, és nem kellett létrára sem állni, hogy a legmagasabb polcról kotorjunk elő egy példányt. Az újságos hölgy nem szólt egy rossz szót sem, csak kajánul mosolygott és méregetett, miféle beteg, perverz, álnok személy lehetek.

A hétvégén pedig átrágtam magam az új Borzongás összes betűjén, és kezdem úgy érezni, hogy már nem sokat tudok hozzáadni az eddig ötször is agyondicsért magazin renoméjához. Ismét minden cikket imádtam, és megint egy halom olyan film került fel watchlistemre, amiről eddig még csak nem is hallottam.

Kép forrása: pcguru.hu

Jó néhány alkotás megtekintéséhez a Borzongás szerkesztői hozták meg a kedvem, de például üde színfoltként éltem meg a Társadalmi kitekintő rovat írását, ami tudományosabb megközelítésből állt hozzá az evolúció horrorjához. Nem beszélve a Szerzetes rendszeres cikkeiről, amihez foghatóval szerintem még sosem találkoztam.

Persze megint ütött a retro és trash “zóna”, de természetesen a kurrens filmajánlók is szórakoztatóak és részletesek voltak. A borító illusztráció ezúttal is a megszokott elmebeteg-jó szintet hozta, szóval minden egyben volt egy emlékezetes Borzongás magazinhoz. Egyedül talán a videojátékajánlóknál nem éreztem az összhangot a leírtak és a pontszám (százalék) között, de talán ennyi legyen a legnagyobb problémám az életben is. Egyébként, ha érdekel a mi véleményünk is a Call of Cthulhuról, azt erre találjátok: Call Of Cthulhu Játékbemutató.

Szóval kedves horror-rajongók, ha még nem tettétek, akkor szerezzétek be ezt a kiadást is, mert garantáltan bővülni fog tudáshorizontotok a műfajban.

[h]A többi Borzongás-ajánlónkat se hagyjátok ki[/h]

Borzongás 1.
Borzongás 2.
Borzongás 3.
Borzongás 4.
Borzongás 5.

Az összes horror-bejegyzésünkhöz pedig erre tessék: HORRORGEEK

[h]Csatlakozz a Geek Világ közösséghez![/h]

Sending
User Review
0 (0 votes)