HorrorGeekKépregényOlvasónapló

HorrorGeekKépregényOlvasónapló

HorrorGeekKépregényOlvasónapló

Chilling Adventures Of Sabrina ajánló

Szerző

Közzétéve

2018. okt. 26.

Kommentek

0

Október végén érkezik a Netflix gondozásában a Sabrina, a tiniboszorkány sorozat újragondolása. Sőt, mire ez a cikk kikerül az oldalra, már jó eséllyel az egész évad darálható. Az előzetesek igen megkapók és furák voltak ahhoz, hogy nagyon felkeltse a kíváncsiságomat. A sorozatról is több, mint valószínű, hogy lesz írás a blogon, de addig már nem bírtam magammal, és nekiestem a Chilling Adventures Of Sabrina című képregénynek.


[h]Nem az a tiniboszorkány[/h]

A Sabrina sorozatot ciki-nem ciki, néztem suli után a Viasaton. Ha maga az erősen közepes sitcom nem is kötött le, a Salem nevű cinikus, de poénos fekete macskáért már megérte nézni. Bár ezeket a sorokat gépelve elkapott egy heveny szégyenérzet, de tegyétek a kezeteket a szívetekre, kedves Olvasóim, és úgy mondjátok, hogy ti sosem néztétek!

A Chilling Adventures Of Sabrina azonban nem a színekben gazdag, délutáni középszerű, aláröhögős műsor lesz. Erről tanúskodik a képregény is.

[h]Barátunk, Sátán[/h]

A Chilling Adventures-ben egy igen komoly és sötét háttérsztorit kapunk a boszorkányok “átlagos” életéből, Sabrina szüleiről, élőhalottakról, és Madam Satanról. A cselekmény egy olyan fiktív múltban játszódik, ahol az okkult tudományok magasfokú művészei a végtelen hatalmú boszorkányok, akik istentelen rítusokra járnak, és társadalmukat a coven (boszorkány gyülekezet) tartja össze. Mindezt elég explixit módon ábrázolják a képregény készítői.

A képregényfüzetek lapjai tele vannak sátánista szimbólumokkal, kifejezésekkel, és még a poénos beszólások java is a sötét okkultizmushoz köthető. És ez baj lenne? Dehogyis. A 2014-től kiadott Sabrina képregények nagyon hangulatosak és minden szinten jól működnek. Jó az alaptörténet (amit most nem írok le, mert már az első oldalaktól erősen spoileres lenne a tartalom, és nem szeretném elszúrni az élményeteket), jók a karakterek, és a rajzok is szépek a maguk módján. Főként a fekete, vörös és barnás-narancssárgás árnyalatok dominálnak, amik remekül belehúzzák az olvasót a hangulatba, ami nem is enged az utolsó rész végéig.

A szereplők nagyjából ugyanazok, mint a sitcom sorozatban, és igen, Salem, mindenki kedvenc fekete macskája is benne van. Akinek nem mellesleg szívfacsaró és brutális eredettörténete van, amit remélem a sorozatba is belepaszíroznak majd valahogy.

Összességében tehát a Chilling Adventures Of Sabrina egy remek példája annak, hogyan lehet levetkőzni egy korábbi stílust és átöltözni valami morbid módon brutálisba. Jó, a tiniboszorkányos sorozat azért nem volt akkora franchise, de intézhették volna rosszabbul is az átalakítást. A képregényfüzetek minden téren tökéletesen rendben vannak a rajzolástól kezdve a párbeszédeken át a történetig bezárólag. Kimondottan hangulatosak és sokat mutatóak a horrorelemek, amit remélem megfelelően fognak adaptálni a Netflixes alkotásba is. Nem kérdés most már mennyire várom a sorozatot. Ha csak fele annyira lesz beteg, és sátánista, mint a képregény, én már elégedetten dőlök hátra vért kortyolva egy koponya formájú kehelyből. Természetesen egy pentagramma közepén ülve.

[h]Csatlakozz a Geek Világ közösséghez![/h]

Az első tematikus hónapunk a horror jegyében telik. Ha van bármilyen érdekes sztorid, hogyan és mikor találkoztál a műfajjal, ne tartsd magadban! Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, és beszélgess velünk bármilyen geek témában!
Olvasd el a többi horror cikkünket: HorrorGeek

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még többet olvasni tőlünk, akkor kedveld Facebook és Instagram oldalunkat, vagy kövess minket Twitteren, hogy ne maradj le a legfrissebb írásainkról!


patreon
Támogass bennünket a Patreonon!
Sending
User Review
0 (0 votes)