CoMixKépregényOlvasónapló

CoMixKépregényOlvasónapló

CoMixKépregényOlvasónapló

CoMix #1: Az Image Comics bűvöletében

Szerző

Közzétéve

2020. aug. 19.

Kommentek

0

Jelen bejegyzésben az IndieMix rovat mintájára szeretném bevezetni a CoMix-ot. Ezen írások lényege nagyon egyszerű: vannak olyan művek, amelyekről nem biztos, hogy lehetne egy nagyobb hangvételű ajánlóban megemlékezni. Ugyanakkor egy csomó esetben nem maradok semleges, és ha csak pár mondatban is, de mindenképpen szeretném megosztani a gondolataimat veletek.

A Humble Bundle egyik akciója során bezsebeltem egy halom Image Comics képregényt, amiket megpróbálok sorba venni.


[h]Blackbird[/h]

Azon kívül, hogy a rajzok és a színezés bámulatos, és abszolút profi munka, a Blackbird számomra nem lesz maradandó élmény.

A történetet Sam Humphries (Harley Quinn, Nightwing) írta, a rajzokért pedig Jen Bartel volt a felelős.

Nina Rodrigez mondhatni átlagos lány, akit borzasztóan megviselt édesanyja tragikus halála. Egész életében hitt egy varázsvilág létezésében, amiről bebizonyosodik, hogy mindvégig ott volt a szeme előtt. Jóllehet a Blackbird utalásokon, hasonlatokon keresztül közli mondanivalóját, számomra elég ködös maradt az üzenet. Szinte biztos, hogy nem is én voltam a célközönség.

[h]Buzzkill[/h]

Elég sokáig azon töprengtem, hogy külön ajánlóban emlékezek meg a Buzzkillről. Végül mégis elvetettem ezt az ötletet, mert a 2017-es képregény nem túl hosszú, és a lezárás után nem marad miről beszélgetni.

A sztorit Mark Reznicek és Donny Cates (Thanos Győz) pakolta össze, a rajzoknál pedig Geoff Shaw és Lauren Affe jeleskedtek.

Ruben megjelenik egy anonim alkoholistáknak szánt csoportfoglalkozáson, bár maga sem érti mit keres ott. Elmondása szerint ő nem olyan, mint a többiek. Valamennyire igaz is, hiszen mondhatni a nagyobb jó érdekében vált szerfogyasztóvá. Ruben ugyanis szuperhős, aki minden függőséget okozó anyagtól különleges képességekre tesz szert.

A Buzzkill egy kompakt, ám egy feszesen, intelligensen összerakott képregény. Ruben jellemfejlődése elsőre talán kicsit elhamarkodottnak tűnt, végül megbarátkoztam ezzel is, a szerzők alátámasztják döntésüket.

Remek darab, mindenképpen olvassátok el, ha még nem tettétek meg.

[h]Curse Words[/h]

A Curse Words is simán megérne egy saját bejegyzést. Talán, ha végzek az összes részével, meg is teszem. Eddig az első könyvet fejeztem be, ami egy nagyszerű hangulatot és érdekes mágiarendszert tárt az olvasók elé. A humora nem is fanyar, nem is sötét, mindinkább szellemes, és simán elfér a weird komolysága mellett. A története kissé in medias res, de hamar belerázódunk az eseményekbe, és elképesztő látványos harcokat láthatunk a képkockákon.

A főszereplő Wizord vívódása, hogy jobb legyen pedig egészen frappánsan görgeti előre a feszültséget

A 2017-től futó képregény sorozatot Charles Soule és Ryan Browne készíti.

Ha bírtad a CoMix első bejegyzését, mindenképpen tudasd velünk lájk formájában a közösségi oldalakon!

[h]Csatlakozz a Geek Világ közösséghez![/h]

Kövesd a kiemelten képregényekkel foglalkozó Instagram oldalunkat is: ComicGeek Instagram

[h]Támogatlak![/h]

donate geek világ