CoMixKépregényKiemelt cikkekOlvasónapló

CoMixKépregényKiemelt cikkekOlvasónapló

CoMixKépregényKiemelt cikkekOlvasónapló

CoMix #6: Night City életmentői és az alulértékelt íjász

Szerző

Közzétéve

2023. márc. 19.

Kommentek

0

A CoMix rovatunk következő merítésében ellátogatunk Night Citybe, ahol bekukkanthatunk a soha nem unatkozó Trauma Team világába. Aztán irány New York, hogy nem is egy, de rögtön két Sólyomszem képregényt is figyelmetekbe ajánlhassunk. A méltatlanul alulértékelt Clint Bartonra még mindig ráfér az extra törődés.

Cyberpunk 2077: Trauma Team

Sok mindent el lehet mondani a Cyberpunk 2077 című videojátékról, de a minőségi történet- és karakterírást nem lehet elvitatni tőle. Night City egy veszélyekkel teli, soha nem alvó város, ahol bármi megtörténhet és jószerivel meg is történik.

Mivel a bűnözés minden formája az egekben van, az embereknek, – legyen szó törvénytisztelő polgárról vagy bűnözőről, – folyamatosan bajuk eshet. De ha van elég pénzük, előfizethetnek az elborultnak tűnő, ám legalább annyira zseniális ötletnek számító Trauma Team szolgáltatására, aminek az a dolga, hogy állig felfegyverzett és maximálisan kiképzett csapatot küldjön a helyszínre, ahol egyszerre látnak el rendfenntartó és életmentő feladatokat.

A Cyberpunk 2077: Trauma Team című képregény egy ilyen csapat egyik tagjának szemszögén keresztül mutatja be nem csak Night City, de maga a Trauma Team borzasztóan kegyetlen világát. A deperszonalizáló egyenruha mögött is érző emberi lények vannak, akik egymással mély köteléket is kialakíthatnak. A képregény során pedig az alkotók érzékletesen mutatják be mi történik egy Trauma Teames lelki világában, ha egy ilyen kötelék megszakad.

A Trauma Team egy egyszerűnek tűnő történetet mutat be, de a mélyén sokkal több lapul egy jó sztorinál. Remekül megírt karakterein keresztül kiválóan ad át érzelmeket egy elég széles spektrumon, úgy, ahogy arra képregény ritkán képes.

Nem mellesleg hamarosan érkezik a következő Cyberpunk képregény, ami a Szavamat adom alcímet viseli, amit megvásárolhatsz webshopunkból is!

Vásárlás: Cyberpunk 2077: Szavamat adom

Vásárlás: Cyberpunk 2077: Trauma Team

Sólyomszem: Barton és Bishop 2.

Matt Fraction kiváló érzékkel és remek humorral nyúlt Clint Bartonhoz, azaz a Sólyomszemhez, amikor megpróbált egy kis friss vért pumpálni a karakterbe. A Barton és Bishop második kötete nem egy folytonos történetet mesél el, mindinkább slice of life jelleggel, különböző mini-sztorikat olvashatunk, melyek az átlagos élet részleteit ragadja meg egy mondhatni hétköznapi szuperhős szemszögén keresztül.

Barton azonban nincs egyedül: ifjú tanítványával, Kate Bishoppal, az új Sólyomszemmel kiegészülve emlékezetes pillanatokat élnek át, miközben rendszeresen egymás agyát húzzák.

A Barton és Bishop 2. igazán feel-good hangulatot áraszt magából még akkor is, amikor nem feltétlenül lenne indokolt a jó kedv. Azonban mindig reményt, jó indulatot sugall, hatalmas szívével pedig hamar belopja magát az olvasó kegyeibe. Clint és Kate kémiája nagyon jól működik, igazán szerethető páros, akiknek minden paneljét remek érzés követni és figyelni ki-ki hogyan segíti az átlagembereket.

Erre és a következő kötetre is egyaránt igaz, hogy Clintnek nagyon jót tett Bishop. Nyilván egy jó író is kell hozzá, de ezek a karakterek remekül kiegészítik egymást, és kettejük kapcsolata számos lehetőséget rejt magában.

Webshop: Barton és Bishop 2

Sólyomszem Deadpool Ellen

Oké, ezt a címet tuti Deadpool adta a képregénynek, és direkt akart megtévesztő médiahekket elkövetni. A Sólyomszem Deadpool Ellen egyáltalán nem tükrözi azt, amire bárki elsőre gondolna. Szó sincs arról, hogy Sólyomszem egyvéegyezne Deadpollal, legalábbis fizikailag nem kerül sor összetűzésre.

Verbilásan viszont folyamatosan osztják egymást, és nem lapozhatunk úgy a következő oldalra, hogy valamelyik be ne szóljon a másiknak.

Ezt a kötetet senki se a történetért vegye elő, az abszolút mellékes, a hangsúly a rengeteg őrültségen van, és ezt elég nyilvánvalóvá is teszik az első oldalaktól kezdve. A kvázi kémsztori alapfelvetés pont arra elég, hogy keretet adjon a képregénynek, és ennél többre őszintén szólva nincs is szükség, mert csak elvenné a rivaldafényt a karakterekről.

Deadpool szokásához híven extra hülye, Barton pedig nem hagyja magát. Azonban feltűnik a színen Kate Bishop is, akit meg a zsémbes zsoldos próbál magával rántani az őrültségekbe. Kate sem ma jött le a falvédőről, nagyjából helyén tudja kezelni Deadpoolt, de azért őt sem kell félteni, ha valami extrém baromságról van szó.

A trió pazar kémiája és a remek írás fantasztikus elegyet alkot, ami pedig feledhetetlen perceket okoz az olvasóknak.

Vásárlás: Sólyomszem Deadpool Ellen