Blog

Blog

Blog

Freakshow ajánló: Horrorról bárkinek

Szerző

Közzétéve

2018. okt. 24.

Kommentek

0

A #HorrorHónap során már írtunk a pécsi illetőségű Horror Stories Of Pécsről, illetve egy interjút is készítettünk az egyik alapítóval. Most ismét egy hazai csapattal fogunk foglalkozni, akik egy kicsit kellemesebb oldaláról mutatják be a horrort – már amennyiben lehetséges. Ők a Freakshow.


A hazai, horrorral foglalkozó Youtube csatorna nagyjából két éve indult, azóta igen szép számú feliratkozóra tettek szert a srácok. Jelenleg közel 24.000 feliratkozóval büszkélkedhetnek. Ráadásul mindezt teljes önerőből érték el, miközben függetlenek maradtak és nem szerződtek le bármiféle partnercéggel. De mit is csinálnak valójában?

Videóik alapján elmondható, hogy a Freakshow különböző rovatain belül igyekeznek a srácok a horrort egy fogyaszthatóbb, szórakoztatóbb formában bemutatni a közönségnek. Találhatóak a videók között csomó érdekes toplista, interjú, podcast, kritika, stb. Természetesen ettől még jellemzően 18+ korhatárosak a videók, ha nem is az explicit megjelenés miatt, hanem az akár csak említés szintű erősebb tartalom miatt.

Amire én alapvetően nagyon házsártos vagyok egy Youtube csatornánál, az a minőségi kontent és az előadásmód. Sok helyen vagy az egyik, vagy másik szokott hiányozni, legrosszabb esetben pedig mindkettőnek híján van az adott csatorna. Szerencsére a FreakShow mindkét fronton remekül erősít, hiszen értelmesen, következetesen tudják bemutatni az éppen aktuális témát, nem mellesleg a toplisták és a 8 dolog, amit NEM tudtál rovatok tele vannak olyan érdekes fun fact-ekkel, amikért egyébként is képes vagyok rajongani. Főleg, hogy nem egyfajta unásig ismételt tényeket sorolnak fel, hanem igazi kulisszatitkokat, melyek nagy részéről én legalábbis sohasem hallottam.

A toplisták mellett a srácok vezetnek egy podcast-jellegű, beszélgetős műsort is Kiveséző néven, amiben kötetlenül beszélnek aktuális témákról. Személyes kedvencem pedig a KliséKereső, amikor egy-egy horror alkotás során megkeresik a legnagyobb és legostobább filmes- és horrorkliséket, amik velünk vannak már, mióta világ a világ.

Szóval én mindenképpen ajánlom nektek, hogy nézzetek rá erre a csatornára, ha még nem tettétek meg. Hiszen ők a Youtube-on magas szinten képviselik sokunk kedvenc műfaját, a horrort. Ráadásul magyarul, mindenki által közérthető előadásmódban, ami szintén egy nagy piros pont a srácok részére. Érződik a kiforrt koncepció a videók mögött, amit egyszerűen profizmussal tárnak a nézők elé. Jelenleg nagyjából 200 videó közül válogathattok kedvetekre, úgyhogy van miből szemezgetni. 

[h]Csatlakozz a Geek Világ közösséghez![/h]

Az első tematikus hónapunk a horror jegyében telik. Ha van bármilyen érdekes sztorid, hogyan és mikor találkoztál a műfajjal, ne tartsd magadban! Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, és beszélgess velünk bármilyen geek témában!
Olvasd el a többi horror cikkünket: HorrorGeek

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még többet olvasni tőlünk, akkor kedveld Facebook és Instagram oldalunkat, vagy kövess minket Twitteren, hogy ne maradj le a legfrissebb írásainkról!


patreon
Támogass minket Patreonon!
Sending
User Review
0 (0 votes)