HorrorGeekKépregényOlvasónapló

HorrorGeekKépregényOlvasónapló

HorrorGeekKépregényOlvasónapló

Freddy Vs Jason Vs Ash ajánló

Szerző

Közzétéve

2018. okt. 21.

Kommentek

0

Oké, talán egy kicsit jobban elvesztem a klasszikus horror vértől ázó tengerében, de valamiért sokkal jobban favorizálom az ezredforduló előtti rémfilmeket, mint a mostani modern darabokat. De ez most nem egy régen minden jobb volt cikk lesz, hanem egy képregényajánló, ráadásul 2007-ből.


A Freddy Vs Jason című akció horror szépen fogalmazva is egy megosztó alkotás volt, legalábbis érdekes megközelítése volt a világhírű klasszikusoknak. Az Evil Dead pedig a mai napig a zsáner trash-faktorát kimaxoló, görbe tükre a műfaj jellegzetességeinek. Egy darabig terítéken volt az ötlet, hogy mi lenne, ha megfilmesítenék Freddy Krueger, Jason Vorhees és Ash Williams különös találkozását, aztán hogy-hogynem mégsem lett ebből semmi. Nem is értem, miért.

Pedig ez a hiánypótló ötlet nem is annyira vészesen borzasztó, mint az elsőre tűnik. Egy hatrészes képregény formájában kiadták az ízig-vérig guilty pleasure remekművet, és hiába tűnök szarkasztikusnak, tök jót szórakoztam rajta.

A Freddy Vs Jason Vs Ash füzetei igazából egy masszív kikacsintás és easter egg-halom, tele vérrel, belezéssel, Jason néma szabdalásával, Freddy beteg humorával és Ash egyszerűen nagyszerű menőségével. Nyilván tele van horrorklisével az összes oldal, de ez olyan bűnös élvezet, amit kár lenne bárkinek is kihagyni. Jason bevásárlóközpontos tombolása pedig te jó ég, mi a franc volt?

A füzetek igényesen vannak kivitelezve, néhány nem oda illően hanyag képkockát leszámítva a karakterek nagyon jól lettek megrajzolva. A kaszabolások és válogatott gyilkosságok is explicit vannak ábrázolva, nem bíznak semmit az olvasó képzeletére.

Nem is húznám tovább a szót, a Freddy Vs Jason Vs Ash egy baromi ütős horror képregény. Hemzseg a kliséktől, és tele van vértrash egysorosokkal, a történet pedig éppen csak egy hajszálnyival bonyolultabb, mint egy ajtótámasz, de ennyi bűnös élvezet mindenkire ráfér. 

[h]Csatlakozz a Geek Világ közösséghez![/h]

Az első tematikus hónapunk a horror jegyében telik. Ha van bármilyen érdekes sztorid, hogyan és mikor találkoztál a műfajjal, ne tartsd magadban! Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, és beszélgess velünk bármilyen geek témában!
Olvasd el a többi horror cikkünket: HorrorGeek

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még többet olvasni tőlünk, akkor kedveld Facebook és Instagram oldalunkat, vagy kövess minket Twitteren, hogy ne maradj le a legfrissebb írásainkról!


patreon
Támogass minket Patreonon!
Sending
User Review
0 (0 votes)