Mozgókép

Mozgókép

Mozgókép

Horror a mocsárban – Swamp Thing (Mocsárlény) SOROZATAJÁNLÓ

Szerző

Közzétéve

2019. jún. 3.

Kommentek

0

Azzal nem érdemes vitatkozni, hogy a DC filmes univerzuma jócskán nem váltotta be a hozzá fűzött ígéreteket. Azonban az animációs filmek elég jól mennek, és a sorozatok terén is egész jókat szoktak villantani. Az Arrowerse ugyan egy ideje kidobott magából, de a Gotham összességében tetszett, a Titans-t pedig a kezdeti előítéletek után egyenesen imádtam. Most pedig új sorozat startolt, ami a méltatlanul alulértékelt Mocsárlényt helyezi a központba.


[h]Ki lakik odalent, kit rejt a víz? MO-CSÁR-LÉNY[/h]

Dr. Abby Arcane (Crystal Reed), a CDC (Járványügyi Hivatal) munkatársaként érkezik a világ háta mögötti Louisiniai szülővárosába, Marais-ba, ahol kitör egy rejtélyes járvány. Nem nehéz összekötni a megbetegedéseket a helyi mocsárral, ahol egyre gyanúsabb események veszik kezdetüket.

Abby segítségre lel Alec Holland (Andy Bean) személyében, és megpróbálják együtt kideríteni honnan ered a vírus, és miképp lehetne védekezni ellene. Azonban az eldugott kisvárosban sokkal több a titok, és a sötét üzelmek, mint elsőre sejtenénk.

A Swamp Ting pilot epizódja több, mint hatásos. Elég jól adagolja a horror-jeleneteket, néhol egészen kifacsart módon (boncterem). Utóbbi képsoroknál egyértelműen egyfajta lovecrafti sajátosság jutott eszembe, a jelző legelborultabb értelmében.

A mocsáros, kisvárosi egyszerűséget és a horror egyvelegét szuperül sikerült megalkotni, a hangulat szinte azonnal be tudott szippantani. A történet is rendben lett elmesélve, nem éreztem elkapkodottnak semmit, pedig sok esetben üzleti érdekek miatt az első részbe szeretnének egy csomó mindent belesűríteni a készítők, hogy később legyen igény az egész évadra.

A színészek teljesítménye egyelőre viszont nem győzött meg. Nem rosszak, vagy kritikán aluliak, de egyáltalán nem is kiemelkedőek. Majd talán a többi részben, ha komplexebb képet kapunk a karaktereikről, akkor lehet érdemes arra visszatérni, mit hoztak ki belőlük. Ezzel szemben a kialakuló dráma a szereplők között szintén pirospontért kiált.

Már csak azért is kíváncsi vagyok a Mocsárlény folytatására, mert a karakterről nem sok ismeretet halmoztam fel eddig, és nagyon érdekel mit tudnak kisképernyőn kihozni belőle.

swamp thing series

Első benyomásra maradandó élménynek tűnik a sorozat, remélem, hogy a későbbiekben hasonló színvonalú epizódokat láthatunk. De ha csak nem fordul száznyolcvan fokot az egész, akkor csekély esélyt látok arra, hogy a továbbiakban rossz lenne a Mocsárlény.

Összességében tehát nehéz bővebben véleményt nyilvánítani egyetlen epizód alapján, de amit ebben a háromnegyed órában láttam, kifejezetten tetszett. Voltak sorozathoz képest nagyon igényes beállítások, a hangulat abszolút rendben van, és a horror-faktor igen erős. A speciális effektekkel sincs gond egyelőre, de erről is csak később lehet érdemben értekezni. A történet úgy néz ki rendben lesz, csak a címszereplő karakterét ne szúrják el, és a színészek hozzanak ki kicsivel többet, és úgy gondolom, hogy egy nagyszerű évadértékelőt tarthatunk a Mocsárlény első szezonjából pár hónap múlva.

[h]Csatlakozz a Geek Világ közösséghez![/h]

dc képregény pólók
Sending
User Review
0 (0 votes)