FilmHorrorGeekKiemelt cikkekMozgókép

FilmHorrorGeekKiemelt cikkekMozgókép

FilmHorrorGeekKiemelt cikkekMozgókép

Hubie, a halloween hőse FILMAJÁNLÓ

Szerző

Közzétéve

2020. okt. 16.

Kommentek

0

Oké, hogy HorrorHónap, és ilyenkor nyitottabb vagyok egy csomó mindenre. De hogy még egy Adam Sandler-filmet is bevállalok miatta? Na jó, a Hubie, a halloween hőse egyáltalán nem olyan vacak, mint amilyennek tűnik. Sokat azért ne várjunk tőle.

Adam Sandler és a rendező Steve Brill ezúttal sem a slasherek világába kalauzolja nézőit, bár meg kell hagyni, néhány korábbi filmjük felér egy-egy pszichlógiai horrorral. A Hubie azonban a szokásos erőltetett baromságok mellett nem hogy ártalmatlan szórakozás, de üzenete aranyos, és még szíve is van.

[h]Mentsük meg a halloweent![/h]

Hubie Dubois (Adam Sandler) látszólag együgyű fickó, akit egész Salem cseszeget. Hogy miért, arra igazából nem sok okuk van. Kicsit furán beszél, az anyjával él, és Bigyó Felügyelőként egy mindentudó termosszal megy mindenhova. Azonban számára nagyon fontos a halloween, ezért minden évben önkéntes járőrnek áll, hogy fenntartsa a rendet az ünneplő városban. Abszolút jószándékú, kissé muja, de a néző számára inkább szimpatikus, mintsem szánalmat keltő figura lehet. Csak a városlakók tartják szánalomra méltó hülyének.

Hubie persze nagyon várja, hogy újra nyakába vegye a kisvárost, és megőrízze a biztonságot Salemben. El is érkezik halloween napja (és éjszakája), amikor az adott vígjáték-jelleget felforgatják és csűrik-csavarják a történetet minden irányba. Aznap megszökik az elmegyógyintézetből egy páciens, a szomszédba egy fura ürge költözik, és egy rejtélyes illető elkezdi “levadászni” a salemieket. Az összes rejtélyre kapunk magyarázatot a film végére, de nyilván lehet sejteni, hova vezet az egész cselekmény. Nem egy thriller dramaturgiájával bír, viszont cserébe a helyzetekből adódóan néha egészen mosolyogtató jeleneteket láthatunk. És őszintén szólva, még ha nem is a filmtörténet legjobb csavarját fogjuk látni, mindenképpen frissítő ez a kis “rejtély”, ami végigkíséri a filmet.

Miközben mindenki kineveti, vagy kigúnyolja Hubie-t furasága miatt, ő töretlenül próbál mindenkit biztonságban tudni halloween éjszakaján. Önzetlenül igyekszik segíteni mindenkinek, és előszeretettel szürtyöli levesét a mindentudó termoszából. Ahogy a néző, úgy Hubie is tévúton jár nyomozása során, de amíg megpróbálja felgöngyölíteni a rejtélyt, megismerhetjük a város többi lakóját, akik állandóan szivatják szerencsétlen főszereplőnket. Ilyenkor a szituációkból adódóan próbálnak minél több komikumot kisajtolni a készítők, eléggé vegyes színvonalon mozogva.

És ha már itt tartunk: a Hubie humora pengeélen táncol az igénytelen baromság és a szórakoztató poénkodás között. Vannak nagyon ostoba, egyáltalán nem vicces részek, amiken fogalmam sincs, ki tudna nevetni. És persze akadnak olyan képsorok, amikor nem csak egy-egy mosolyt eresztettem el, de most figyeljetek: nevettem is.

[h]Senki sem hiányozhat a buliból[/h]

A színészeken totál érződik, hogy jól érezték magukat a forgatáson. Itt egy komolytalan film, nem kell erőlködni, és még pénzt is kapnak érte. Nem kell nívós alakításokat várni, de az efféle filmekhez méltó színvonalat bőven hozza mindenki. (És szerintem Shaquille O’Neal lesz a következő Terry Crews.)

Egyébként itt van mindenki a megszokott gárdából, nem hiányozhat senki: Adam Sandler, Kevin James, Rob Schneider; őket egészítik ki a Modern Családból már ismerős Julie Bowen, illetve Tim Meadows, Ray Liotta és Steve Buscemi.

Összességében a Hubie, a halloween hőse egy vidám, egyszerű vígjáték. Persze tele van igénytelen és erőltetett gegekkel, de most több helyen tudtam jól érezni magamat, mint egy átlagos Sandler-alkotásnál. A szekunder szégyen is max háromszor kerülgetett, ami akár egyéni rekord is lehetne. Ami tényleg magával ragadó volt, az a kellemes limonádé hangulat, amire a sok stressz és idegesség mellett nagy szükségem volt. Semmi extra, de a “légy kedves másokkal, légy önzetlen, ne ítélkezz” üzenet szépen volt becsomagolva, amiért jár a piros pont a készítőknek.

Aki könnyed esti szórakozásra vágyik, és azért elkapta valamennyire a halloween hangulata, azt nem biztos, hogy lebeszélném a Hubie-ról. Mármint nem sokkal több egy sima Adam Sandler-filmnél, de ez valahogy érezhető felüdülés a korábbi szemetekhez képest. Az üzenete tényleg aranyos, és azt hiszem egyre nagyobb szükségünk van egy kis kedvességre a szürke hétköznapok során. Világunk fura irányba halad, és ha egy Adam Sandler-film kell hozzá, hogy kicsit toleránsabbak legyünk embertársainkkal, ám legyen, én bevállalom!

[h]Csatlakozz a Geek Világ közösséghez![/h]

[h]Támogatlak![/h]

donate geek világ

6/10

A Hubie, a halloween hőse nem lesz a komédia királya és még csak nem is egy jó film. Nem is ettől fogjuk Adam Sandlert jobban tiszteltni, de azt meg kell hagyni, hogy ez egy aranyos és ártalmatlan szórakozás, ami most halloweeni környezetben játszódik. Hatalmas szíve van, a színészeknek igazi jutalomjáték, és néha még meg is tudott nevettetni.