IndieIndieMixJátékKiemelt cikkek

IndieIndieMixJátékKiemelt cikkek

IndieIndieMixJátékKiemelt cikkek

IndieMix #1

Szerző

Közzétéve

2019. nov. 3.

Kommentek

0

Egyelőre nem tudom, mennyire lesz életképes hosszú távon ez a rovat, de teszt jelleggel mégis elindítom útjára a blogon az IndieMix nevű új formátumot. Ezekben a bejegyzésekben néhány mondatban fogok független fejlesztésű játékokat bemutatni, ajánlani, vagy esetleg felhívni a figyelmeteket, hogy kerüljétek messzire.

Az utóbbi pár hónapban megsokasodtak körülöttem az indie játékok, és sajnos/nem sajnos elég sok olyan van, ami önmagában nem biztos, hogy megérne egy-egy különálló tesztet. Így hát első körben összeszedtem 3 címet, – amikkel mostanában találkoztam -, és néhány sorban bemutatom őket.


[h]1. Project Winter[/h]

A Project Wintert az Other Ocean Interactive csapat fejlesztette, akik a mobilos piac (The Simpsons Tapped out) után a PC-s, konzolos világban is megvetették lábukat olyan játékokkal, mint a Rick and Morty Virtual Rickality, vagy a Thimbleweed Park. A Project Winter egy szép és letisztult dizájnnal megáldott majdnem tipikus túlélő játék.

A lényeg azonban a kooperáción van; akár nyolcan is neki lehet vágni a komor téli tájnak, ahol figyelni kell az éhségszintet, és hogy ne hűljön ki karakterünk. Kolbászolásunk során feladatokat kell teljesíteni, és a csapatból bárki árulóvá válhat, szabotálva a missziót, ami külön ínyencséget nyújt a programnak. Nagy hibája, hogy egyedül nem lehet játszani, mindenképpen kellenek pajtások hozzá. A szerverek nem túl népesek, így nem is tudtam többedmagammal kipróbálni, csupán a tutorialról tudok nyilatkozni. Az alapján pedig tudom ajánlani közös gaming estékre bárkinek.

Steam: Project Winter

[h]2. MotherGunShip[/h]

Mindig is arra vágytál, hogy megalkothasd egy játékban a legőrültebb fegyvereket? Eljött a Te időd, hiszen a MotherGunShip egy csináld-magad jellegű fegyverépítő szimulátor, megspékelve adrenalindús lövöldözéssel.

A főleg portolással foglalkozó GRIP Digital első saját játéka ez a bullet-hell FPS, amit azoknak tudnék ajánlani, akiknek már elege van a standard shooterekből. A dizájn rendben van, a fegyverek moddolása, fejlesztése kifejezetten addiktív tud lenni, bár maga a játékmenet rövid idő után el tud laposodni.

Steam: MotherGunShip

[h]3. Prismata[/h]

A Prismata egy ingyenesen játszható kártyajáték, ami megpróbálta kombinálni a többi “nagyfiú” bevált mechanikáit a saját ötleteivel. A Lunarch Studios játéka engem személy szerint nem fogott meg, mert úgy en bloc a kártyajátékok valahogy nem tudnak hosszú időre lekötni. A Prismata egy alaposan átgondolt, rettentően komplikált és sokrétű program. Casual játékosok jobb, ha kerülik, mert az egyszemélyes része már-már bosszantóan nehéz, de ha valaki rászánja az időt, akkor remek sikerélménye is lehet. Azt azonban nem hinném, hogy bármikor is átvenné akármelyik nívósabb kártyajáték (pl. Hearthstone, Gwent) helyét.

Steam: Prismata

[h]Csatlakozz a Geek Világ közösséghez![/h]

[h]Támogatlak![/h]

donate geek világ
Sending
User Review
0 (0 votes)