Blog

Blog

Blog

Ki a franc Miles Morales?

Szerző

Közzétéve

2020. nov. 21.

Kommentek

0

Figyelmes gémerként bizonyára nem új infó, hogy megjelent az új konzolgeneráció. Ezzel együtt egy csomó néhány nyitócím is a boltok polcaira került. Hazai játékosként viszont nincs könnyű dolgunk, ugyanis nem sok PS5, illetve Xbox Series S/X jutott a kíváncsi felhasználók nappalijába.

A blogon egyelőre nem tervezünk tesztet a Spider-Man: Miles Moralesről, de egy jelenség még sem hagy nyugodni a játék kapcsán. Az új Pókember játékot övező hype során sokaknál merült fel a főszereplő, Miles Morales kiléte. Egyesek a Black Lives Matter “propagandát” vélik felfedezni, mások szimplán csak rasszista mivoltukról tesznek tanúbizonyságot. Megint mások meg annyit sem tudnak beírni a keresőbe, hogy “Ki a franc Miles Morales?”

Számtalan kommentszekcióban találkoztam olyasfélékkel, hogy “minek erőltetni a feketéket?”, “Miles Morales nem is Pókember”, “Ki ez az új tag?” – és egyéb, jelen poszt hangvételéhez képest jóval erősebb és személyeskedőbb darabok. Az internet már csak ilyen, miért vagyok meglepődve? Mert olyan ember szájából is elhangzik, akire egy csomóan odafigyelnek.

Szeretnék néhány kételyt eloszlatni azzal, hogy Miles Morales csaknem egy évtizede tűnt fel először a Marvel képregényeinek lapjain. A 2011-es Ultimate Fallout #4-ben debütált, azóta elvétve ugyan, de akadt néhány füzet, amiben Pókemberként szerepelt. Utóbbit egyébként a sokszoros Eisner-díjas Brian Michael Bendis írta, a művészeti elemekért pedig Sara Pichelli volt a felelős.

A 2018-as Spider-Man: Into The Spider-Verse animációs filmmel közel egyidőben pedig elstartolt azóta is tartó képregénysorozata. Ezen, még mindig futó történeteket Saladin Ahmed írja, és Brian Steelfreeze rajzolja.

Miles tehát nem ismeretlen a Marvel-univerzumban, noha még nem kapott kellő figyelmet és szerepet. Mindazonáltal egyáltalán nem értem, hogy a magára valamit is adó gémer-sajtós, vagy mezei öncélúan Marvel-rajongónak titulált kommentelő miért nem képes utánanézni a főhősnek. Nem olyan marha sok kutatómunka kell hozzá.

Nem kell rajongónak lenni, nem kell behatóan ismerni a Marvel világát, csak egy Google-keresést kellene eszközölni, és lám sok kétely pillanatok alatt eloszlik.

[h]Csatlakozz a Geek Világ közösséghez![/h]

[h]Támogatlak![/h]

donate geek világ