BlogKlikkbéjt

BlogKlikkbéjt

BlogKlikkbéjt

Klikkbéjt: Így játszd a Resident Evil Village-et, ha nem bírod a horrort

Szerző

Közzétéve

2021. máj. 8.

Kommentek

0

Oké, nem bírtam ki. Az egyik hazai piacvezető online géming magazin szó szerint lehozott egy ilyen című cikket. Azon kívül, hogy ez mennyire abszurd, egészen megihletett a téma. Kaptam az alkalmon, és én is összeállítottam egy listát hasznos tippekből arra az esetre, ha a gyomrod nem venné be a Resident Evil Village-et.

[h]Fordíts hátat a monitornak[/h]

Elsőre nem gondolnád, de tök sokat tud segíteni, ha nem látod mi történik épp a monitor vagy tévé képernyőjén. Valamennyivel nehezebb lesz ezzel a módszerrel előrehaladni, de erre találták ki a Casual módot. A jumpscare-eket garantáltan elkerülöd.

[h]Némítsd le a hangot[/h]

Amit nem hallasz, nem fájhat, ugye? Olvasni meg csak tudsz, nem? Nem kell foglalkozni a hangulatkeltés szempontjából kikevert rémisztő és atmoszferikus hanghatásokkal, a fejlesztők csak nem dolgozhattak annyit vele… Mute-old a hangot, probléma megoldva.

[h]Van az a Brightness[/h]

Vedd maxra a létező összes fényerőt a játékon belül. Majd vedd maxra a fényerőt a monitoron vagy tévén is. Végül állíts egy állólámpát magad mögé, ami egyenesen a képernyőre világít. Minél nagyobb részét takarja ki annak, és minél kevesebbet látsz a játékból, annál kevésbé fogsz megijedni.

[h]Tekerj át egy végigjátszást[/h]

Üsd fel kedvenc YouTube-osod vagy streamered csatornáját és bökj rá a Resident Evil Village THIS IS THE BEST HORROR GAME IN THE WORLD EVER?!?!?! (TOTALLY NOT A CLICKBAIT) című videójára, és nyomogasd bőszen az előretekerés gombot. Fogalmad sem lesz, miről szól az egész, de legalább megijedni sem fogsz. Tiszta profit.

[h]HA NEM BÍROD A HORRORT, NE JÁTSZ HORRORT AZ ISTEN SZERELMÉRE[/h]

Végül álljék itt minden idők egyik legjobb tippje. A piacon megtalálható nagyjából – ha jól számoltam – végtelen videojáték, amiből bárki választhat kedvére. Nem sorolom fel az összes műfajt, bizonyára ti is találkoztatok már néhánnyal az elmúlt évek során. Nem ciki, ha egyes zsánerek nem tartoznak a kedvenceitek közé. Nyíltan fel merem vállalni, hogy nem értek a Souls-játékokhoz. Totál béna, ügyetlen és egyébként is türelmetlen vagyok. Nem az én játékom, de emiatt nem akarom, hogy olyanra csinálják, amit én is tudnék fogyasztani.

Egész egyszerűen a horrorjátékok rétegjátékok, semmi szégyellnivaló nincs benne, ha nektek nem fekszik, esetleg a gyomrotok, vagy az idegrendszeretek nem bírja. Tudom-tudom, rettentő erős a FOMO, de ha megkerülitek a játékot ilyen workaroundokkal, azzal egyrészt a fejlesztőcsapatot sértitek meg, mert lázasan azon dolgoztak, hogy legjobb tudásuk szerint az általuk kigondolt élményt nyújtsák a játékosoknak.

Másrészt remélhetőleg a játékot pénzért vásárolnád meg, és nem kedvenc “tékádból” kölcsönöznéd: tényleg megéri azt a 60-70 eurót, hogy efféle kompromisszumokkal játszd végig?

Szerintem ezek a megoldások és tippek az ég világon semmit sem érnek. Ez olyan, mintha nem szereted az autókat és a Forza kapcsán azért lobbiznál, hogy tegyenek be tankokat, mert azt jobban bírnád. Vagy megrögzött pacifista vagy, és úgy CoD-oznál, hogy nem lősz le senkit.

[h]Csatlakozz a GeekVilág közösséghez![/h]