Játék

Játék

Játék

Kontroverz: CoD Black Ops 4 Blackout BÉTA Teszt

Szerző

Közzétéve

2018. szept. 17.

Kommentek

0

Nem sok pofátlanabb dolog van annál a játékiparban, mint amit a Call of Duty sorozat kiadója művel, a játékok sikere azonban ennek ellenére is töretlen. Az Infinity Ward és a Treyarch egymást váltogatva hányják ki évente a sorozat újabb és újabb részeit nulla kreativitással. Persze tudják ők, hogy a közönség átlát rajtuk, de azért mindig megerőltetik magukat éppen annyira, hogy évente eladási rekordokat döntögessenek. Ehhez természetesen nincs szükség semmi extrára, csak az előző évi szemétnél kell jobbat produkálni, az meg ugye nem nehéz egy ideje. Van persze amikor ez sem jön össze, de az Activision kiváló marketingjének köszönhetően semmi sem okoz gondot.

[h]Régen minden jobb volt…[/h]

Szóval az a cím, amely egykoron a legjobb FPS-ek közé tartozott, sőt utat mutatott a műfajnak, évek óta csak vergődik. Az igényesebb játékosok többsége pontosan ezért már rég elengedte a CoD szériát, vagy még mindig a régebbi részeket tolja naphosszat. Közben bejött a Battle Royale műfaj is, ami elcsábította a játékosok nagy részét, így eme zseniális játékkészítő brigádnak nem kellett sokat gondolkodni az idei kurrens rész témáján.

Az idei CoD fejlesztését illetően a Treyarch következett a sorban, akik a címet sem gondolták túl, egyszerűen csak folyatták a Black Ops szériát. Hogy miért, azt valószínűleg ők sem tudják. Arra már rájöttek, hogy a single player tök fölösleges, így szépen el is engedték az egyjátékos módot. A körítés amúgy maradt a régi: lelketlen jövőben történő össze-vissza ugrálós baromkodás. Na de most érkezett egy új játékmód is!!! A Blackout egy szimpla Battle Royale mód lett, aminek hétvégén tesztelhettük a bétáját, adhattunk tehát a játéknak még egy esélyt, ki tudja hanyadjára.

Magam sem tudom miért futottam neki ennek az egésznek, főleg úgy, hogy az előző bétateszt már maximálisan elvette a kedvem. A kíváncsiság mégis hajtott, és reménykedtem benne, hogy a Blackout mód ha nem is lesz megváltás, legalább szórakoztatni fog pár órán keresztül. Leírhatnám gyorsan, hogy számomra ismét megbukott a CoD, és akkor nem kéne könnyes szemekkel kifejteni a véleményem egykori nagy kedvencemről, de inkább mégis összefoglalok mindent pár mondatban.

[h]PUBG 2[/h]

Az előző béta tesztben megismert igénytelenül kinéző menüben a múltkori tapasztalataimhoz képest elég hamar el tudtam indítani a játékmódot. A Blackout menüjében kiválaszthattam karakterem kinézetét, majd láttam, hogy kiegészítőket is adhatok hozzá a későbbiekben (érzem a mikrotranzakciók szagát). Talán az egyetlen dolog ami tetszett az, hogy a régebbi részek szereplőinek bőrébe is belebújhatunk. Ha barátaink hozzánk hasonló módon megőrültek, és letöltötték a játékot, akkor squadban is gyilkolászhatunk. A meccs a műfaj többi darabjához hasonló módon a levegőből indul, de itt repülő mókus ruhánknak köszönhetően a zóna gyakorlatilag bármelyik pontjára le tudunk szállni. Ezután hamar jött is a fekete leves.

Nem részletezném, kimondom kereken: a Blackout egy 100%-os PUBG koppintás. Ahogy fentebb is elmondtam, a készítőknek nem szokásuk megerőltetni magukat, de akkor legalább nem mást másoltak. Most gondolhatták, hogy beválik, ha pár dolgot lenyúlnak a műfaj királyától, de túlzásba estek. Egészen annyira, hogy a játékmenet minden pontjában megegyezik a két cím. Különbség csak a Black Ops 4 gyengeségeiben mutatkozik meg, hiszen amíg a PUBG a maga módján egy valósághű, taktikus és izgalmas játék, a Blackout ennek pont az ellentéte. A nagy zóna ellenére sem tudja kinőni a széria a kapkodós játékmenetet, egyszerűen nem éri meg taktikázni.

A fegyverek még mindig szörnyen bénák, és a hozzá való kiegészítők pedig értelmetlenül túl vannak tolva. Hitbox továbbra sem létezik, és az endgame közel sem izgalmas annyira, mint a PUBG meccsek utolsó percei. Grafikailag ismét nem tudott megújulni a sorozat, épp csak a kötelező szintet hozták ebben is. A hangok sem hoznak javulást a szörnyű összképbe, főleg a fegyverek fura, tompa csattogása irritált igazán. Szomorú vagy sem, a CoD továbbra is béna játék, amivel a fene se tudja, hogy miért játszanak ennyien.

Az a helyzet tehát, hogy ez megint nem jött össze. Reméljük, hogy a Battlefield V BR módja legalább valami újat fog mutatni, bár a nagy rivális játékmenetét ismerve ebben biztosak lehetünk. A Call of Duty továbbra sem áll meg a lejtőn, hiszen ez a szériától teljesen idegen próbálkozás abszolút nem működik. Persze abban biztosak lehetünk, hogy így is fogyni fog majd, és novemberben büszkén állítja majd az Activision, hogy már megint eladási rekordot döntöttek.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még többet olvasni tőlünk, akkor kedveld Facebook és Instagram oldalunkat, vagy kövess minket Twitteren, hogy ne maradj le a legfrissebb írásainkról!


patreon
Sending
User Review
0 (0 votes)