Játék

Játék

Játék

Már értem miért imádja mindenki – Fortnite beszámoló

Szerző

Közzétéve

2018. ápr. 7.

Kommentek

0

A Fortnite nevű játék ingyenes, Battle Royale módja a kimagaslóan népszerű PUBG mintájára jött létre. Azóta az egyik legtöbbet streamelt játékká nőtte ki magát. Mivel engem alapból nem vonzott az effajta játék, megjelenéskor nem szavaztam bizalmat felé. Így objektív érvekre támaszkodva nem értettem mit esznek annyira a Fortnite-on. Azóta kipróbáltam.


Gabe és az Overwatch-szindróma

Egyszer már történt velem ilyesmi. Amikor az Overwatch-láz égett mindenkiben, fogalmam sem volt miért szeretik annyira a moba-elemeket is tartalmazó csapatlövöldét. Többször kipróbáltam, többször csalódtam. Majd jött valami “kattanás” az agyamban, aztán ráfüggtem, mint Genji a healre. Rutinos voltam már, mikor a Fortnite-ot láttam mindenhol. Szó szerint az egész internet tele volt Fortnite-mémekkel, videókkal, közvetítésekkel, cikkekkel, és nem éreztem a hájpot. Sőt, talán erősebb volt a taszítás mint az Overwatch-nál. Aztán addig-addig zsörtölődtem, amíg véletlenül rátévedtem a Fortnite Twitch-közvetítéseire, végül letöltöttem a játékot. Ha már ingyenesen játszható, miért ne adhatnék neki egy esélyt?

overwatch_meme_no__1_by_heroes_will_die-dadfk70.jpg

Adrenalin-löket csúcsra járatva

A játékmenet alapfelállása igen egyszerű: adott 100 játékos, akiket ledobnak egy jókora szigetre, és azonnal megkezdődik egymás szisztematikus likvidálása. A pályán természetesen mindenféle fegyvert felszedhetünk, hozzájuk pedig lőszert is könnyedén találhatunk. Egyéb itemek is előfordulnak még (pajzs, életerő, gránát), melyekkel érdemes okosan bánni, hiszen inventorynk kapacitása igencsak véges.
A játékot egy csákánnyal a kezünkben kezdjük, ami pontosan arra használható, amire gondoltok. A környezetünket lebontva alapanyagokhoz jutunk, melyek segíthetnek minket abban, hogy elbarikádozzuk magunkat a többi játékos elől, vagy ha egy magasabb helyen szeretnénk rögtönzött orvlövész pontot kihelyezni, akkor is nagy segítségünkre lehetnek az építhető elemek.
fortnite battle royal
Ezeket felsorolva tényleg nem kapunk többet, mint egy Minecraftba oltott PUBG-t. De akkor mitől működik a Fortnite? Jó pár óra játék után is azt kell mondanom: fogalmam sincs. Minden benne van, amitől úgy érzem utálnom kéne. A grafika és megjelenés nagyban hasonlít a Team Fortress 2-re, amit én világéletemben ki nem állhattam (azért ne lincseljetek meg!), a free for all alapú játékstílust pedig már kifejezetten unalmasnak találom alap esetben. Mégis, a Fortnite sok apró részlete ad egy végtelenül izgalmas adrenalin-löketet, amitől addiktívvé válik.
fortnite battle royal
Összességében tehát a Fortnite Battle Royal egy tisztes PUBG klón. Szépen lemásolta a működő elemeket, és beültette egy egyedi szájízzel megálmodott környezetbe. Fontos hozzátenni, hogy technikailag tökéletesen működik, mindennemű frame-droppoktól mentes a játék. Objektíven nagyon nehéz ítélkezni, hiszen számomra is minden aspektusát vizsgálva egy roppant szubjektív végeredmény született. Biztos közre játszik népszerűségében, hogy ingyenesen játszható, illetve a gyors és könnyű tanulási görbe. Persze a játékos tábor itt is megosztó, de hát ez már csak így szokott lenni. Tehát, aki még rajtam kívül barlangban élt eddig és nem próbálta a Fortnite-ot, mindenképpen érdemes szavazni egy kis bizalmat a játéknak.

[h]Csatlakozz a Geek Világ közösséghez![/h]

[h]Támogatlak![/h]

donate geek világ