Játék

Játék

Játék

Már megint egy Battle Royale – Apex Legends teszt

Már az első percekben tudni fogjuk, hogy a Respawn nem egy újabb bőrt akar lehúzni a battle royal műfajról. Az Apex Legends egy kellemes meglepetés.

Szerző

Közzétéve

2019. febr. 6.

Kommentek

0

Továbbra sem csillapodik a Battle Royale őrület, most éppen az EA szállt be a buliba a Respawn fejlesztőgárda segítségével. A Titanfall készítői úgy döntöttek (vagy a kiadó), hogy nem folytatják a szériát, viszont alapjait felhasználják egy új cím létrehozásához. Így született meg az Apex Legends, amely nagy örömünkre az ingyenes játékok táborát erősíti.


[h]Újabb rókabőr?[/h]

Valamiért sosem tudtam megkedvelni a műfaj egyetlen darabját sem, de ezen cikk alanya mégis felkeltette az érdeklődésem. Valószínű a Titanfall által nyújtott elemek miatt lehet így, szóval nem is volt kérdés, ez a játék megérdemel egy esélyt. Már a menüben éreztem, hogy nem lesz különösebb problémám a programmal. A letisztult kezelőfelületen mindent egyből megtalálunk, semmi sem okoz különösebb problémát. Nagy felüdülés ez a pár napja betesztelt Anthem után, az EA másik játékának menüje ugyanis kész katasztrófa. Na de térjünk vissza mai darabunkhoz, hiszen érdemes róla beszélni. A Respawn láthatóan új színt akart vinni a Battle Royale játékok világába, és állíthatjuk, hogy próbálkozásuk sikerrel járt.

Az Apex Legends természetesen megtartotta az alap BR elemeket, de szinte minden más téren megpróbált újítani. Szokás szerint levegőből közelítjük meg a játszóteret, és az nyer aki utoljára életben marad. A felszereléseket is a pályán kell megszerezni, de karakterünk a kezdésnél sem lesz teljesen haszontalan. Minden választható kaszt rendelkezik egy különleges képességgel, amelyet már a meccsek legelején használhatunk. Apropó kasztok, itt nem szimpla emberek aprítják egymást, nyolc különböző hős közül választhat a játékos. De egy csapatban nem lehet több ugyanolyan karakter, mindenkinek mással kell pickelnie. Ja egyébként az Apex Legends csak három fős csapatokban játszható, szóval hatalmas hangsúlyt fektettek az összjátékra.

[h]Üdítő újítások[/h]

Már az első percekben tudni fogjuk, hogy a Respawn nem egy újabb bőrt akar lehúzni a műfajról. Köszönhetően a Titanfallból ismerős elemeknek a játék sokkal gyorsabb lesz egy átlag BR-nál. Csúszkálhatunk a földön, rohangálhatunk a falon, és köteleken mászhatunk mindenfelé. Mindezt mértékkel és limitáltan, de ezen opciók rengeteg kreatív játéknak nyújtanak lehetőséget.

Mindenféle fegyvertípussal találkozhatunk, sőt feltuningolhatjuk őket kedvünk szerint, ha találunk hozzájuk megfelelő lootot. A földről felszedett alkatrészeket azonban nem kell külön rájuk aggatnunk, a játék megteszi ezt helyettünk. Ez még jobban felpörgeti a mérkőzéseket, sőt maga az inventory is hihetetlen gyorsan és könnyedén kezelhető. Lootok szokás szerint nem csak az elhagyatott helyeken lesznek majd, ki tudjuk fosztani a már halott ellenfeleket, de néhanapján a levegőből is érkezik pár extra cucc.


Free to Play létére az Apex Legends simán túlszárnyalja fizetős riválisait is. A kiváló játékélmény mellett a program jól néz ki, pedig nem kell hozzá komoly vas. Azért mikrotranzakciókkal itt is megkörnyékeznek minket, de kizárólag kozmetikai cuccokat vásárolhatunk. A választható karakterek és a fegyverek mind testre szabhatóak, de a vásárolható loot boxokban van például kivégzés animáció, meg pár extra hülyeség is. Amúgy hiába csak egy pálya került be eddig, a játékban található tartalom nem kevés. Mindez a Respawm állítása szerint bővülni fog, terveik szerint évekig akarják majd frissíteni legújabb munkájukat.

A jég nem tört meg, továbbra sem került hozzám közelebb a Battle Royale, de az Apex Legends olyan cím, amit szívesen előveszek majd később is. Nem tökéletes alkotás, de első ránézésre hozza a vetélytársak által felállított szintet, sőt néhol simán túlszárnyalja azt. Reméljük, hogy a készítők lelkesedése nem csillapodik, és a későbbiekben is minőségi kontenttel látják majd el a játékot.

[h]Csatlakozz a Geek Világ közösséghez![/h]

Sending
User Review
0 (0 votes)