Blog

Blog

Blog

Megkésett évértékelő, archívum rovat

Közzétéve

2021. febr. 2.

Kommentek

0

Több mint egy év telt el a legutóbbi személyesebb blogbejegyzésem óta, úgyhogy most már belefér egy senkit nem érdeklő, egyéni szoc. problémákról szóló szösszenet. Íme, egy rövid évértékelő, és az új archívum rovat.

Furcsa belegondolni, hogy 2020-at még nem is a GeekVilág kötelékében kezdtem, hanem még a leet-nél. Talán azért is tűnt többnek az itt töltött idő, mert otthon érezhettem magam – végre arról írhattam, és annyit, amennyit szerettem volna, és a szerkesztőségi légkör is csak segített ebben. Így nem is olyan meglepő, hogy 2020-ban több mint 50 hosszabb cikket írtam, útjára indítottunk több új rovatot, mindezt amellett, hogy azért többé-kevésbé a friss megjelenéseket is lefedtük. Mindeközben jelentősen nőtt az olvasóink száma is, amelyet ezúton is szeretnék megköszönni. Remek érzés volt egy színvonalas oldalra, jó társaságban alkotni, és hol van még a vége?

Idén egy új rovat biztosan indul, igaz, akaratomon kívül. A leet-es cikkeimet ugyanis leszedték a weboldalról, külön öröm, hogy még csak nem is akartak elszomorítani döntésük élével, így ezt nem is kötötték az orromra. Még szerencse, hogy az oldal gyökeres irányváltásából, és más jelekből megsejtettem, hogy előbb-utóbb ez bekövetkezik, így még idejében lementettem az írásaim. Ezeket tervezem a következő hetekben a GeekVilágra feltölteni, az Archívum rovat részeként.

A tervek szerint heti egy archivált cikket töltök fel, az eredetihez képest valamiképp eltérő képi anyaggal. A pontozáson, illetve a szövegen nem fogok változtatni, még akkor sem, ha azóta némiképp módosult vagy árnyalódott a véleményem. Viszont, hogy több aktualitást adjak az írásoknak, egy-egy cikkhez fűzök utólagos kommentárt. Ezeket dőlt betűs bekezdésekkel jelölöm, és lehet bennük szó érdekességekről, kitekintésről, plusz kontextusról, stb. Itt fogom leírni azt is, ha azóta meggondoltam magam egy játékkal kapcsolatban, vagy ha tömjéngőzös jóslataimmal csúnyán befürödtem a későbbi történések alapján.

Az első kritikát még a héten feltöltöm, és ezentúl igyekszem a heti egy cikket tartani. Az archív írások között egyébként lesz játékkritikán túl véleménycikk, és egy-két sorozatkritika is. Ha pedig sorozatok, nem kizárt, hogy a jövőben foglalkozom egy-két animével is, de erre még nincs garancia. Tervezek még pár új rovatot, rengeteg ötletem van a jövőre, csak valahogy majd meg kell találjam az egyensúlyt, hogy a hobbim ne lépjen előre munkává. Mert lehet, hogy jót tenne nekem is egy kiégés elleni, nyolc hónapos szünet, de ilyen hosszú időre biztosan nem szeretném abbahagyni az írást.

Remélem, 2021 mind a nagyvilágban, mind a játékiparban túlszárnyalja a tavalyi esztendőt, mi pedig még több és még jobb cikkel láthatjuk el egyre gyarapodó közönségünket.

Köszönjük, hogy eddig velünk tartottatok.