Blog

Blog

Blog

Programajánló: Haunted House Szeged

Ha Szegeden jártok, és bírjátok a szabadulószobákat, akkor érdemes benézni a Haunted House-ba. Agócs Nikolett élménybeszámolója.

Szerző

Közzétéve

2018. aug. 14.

Kommentek

0

Ha Szegeden jártok, és bírjátok a szabadulószobákat, akkor érdemes benézni a Haunted House-ba. A következő élménybeszámoló Agócs Nikolett tollából származik, amivel reméljük meghozzuk a Ti kedveteket is egy kis játékhoz.


Kezdő „szabadulószoba-fogyasztóként” a Haunted House-szal először Facebookon találkoztam, mikor programokat vadásztam a szinte már hagyományosan megszervezett unokatesós napunkhoz. Mivel már korábban részt vettünk egy hasonló kiszabaduláson és hatalmas élménnyel meséltünk róla otthon, szinte egyértelmű volt, hogy ez lesz a nap csúcspontja, amit nem lehet kihagyni.

Újszegediként nagyon megörültem, hogy a Haunted House a közelben nyílt és nem kell a belvárosig caplatni. Egyedüli félelmem az volt, hogy most először velünk tartott Ádám unokaöcsém, aki 13, és húga Eszter, aki 10 éves. Bár mindketten vagány, bevállalós gyerekek de mégiscsak egy „kísértetházba” készültem bevinni őket. A létszám is elég képlékeny volt még akkor, mikor a foglalást terveztem ezért kérdéseimet és aggályaimat rázúdítottam Facebookon a szervező fiúkra, akik hatalmas türelemmel válaszolgattak nekem.

Családi napként nagyon szerettem volna, ha egy közös élmény lenne a kijutás és gondoltam hiába vagyunk ötnél többen, ez egy bizonyos felár fejében biztosan nem okoz gondot. Szerencsére a fiúk lebeszéltek erről, mondván agyoncsapja az élményt, ha ilyen sokan bezsúfolódunk. Alternatív megoldásként két részletben mentünk be játszani és miután az első csapat kiszabadult, a kulisszák mögül végignézhették, hogyan küzd a második. Ezzel a rugalmas hozzáállással mindenki szuperül érezte magát.

Megérkezés után az egyszerű kirakat láttán az ember őszintén szólva nem tudja, mit is várjon a helytől, de ezt a könyvet sem a borító alapján kell megítélni. Amint elkezdődik a játék, azonnal be is szippant, kreatív és számomra abszolút újszerű feladatok tartják fenn az izgalmat a csapat összes tagjának. Egy-egy akadály leküzdésekor igazán a „dobozon kívül” kellett gondolkodnunk. Ami a pláne az egészben, hogy gyerkőcök is aktív részesei tudtak lenni a kalandnak, sokszor olyan részleteket vettek észre, amin mi nagyobbak átsiklottunk volna. Ahogy egyre mélyebbre ássuk magunkat, úgy lesz egyre pörgősebb, a végén pedig magától értetődő a katarzis.

Okosan, intelligensen, aprólékosan megtervezett és kialakított igazi kihívás a Haunted House, és csak azért nem mentünk azonnal vissza még egy körre, mert sajnos csak egy szobájuk van.

Mindent összegezve, a foglalástól a megközelíthetőségen át magáig a játékig maximálisan elégedettek voltunk, ráadásként a fiúk kedvessége és rugalmassága nagyban hozzájárult ahhoz, hogy igazán jó hangulatban és önfeledten tölthettük el azt az 1-1 órát.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még többet olvasni tőlünk, akkor kedveld Facebook és Instagram oldalunkat, vagy kövess minket Twitteren, hogy ne maradj le a legfrissebb írásainkról!


patreon
Sending
User Review
0 (0 votes)