HorrorGeekMozgókép

HorrorGeekMozgókép

HorrorGeekMozgókép

Rettenet a köbön – DOOM Annihilation FILM(NEM)AJÁNLÓ

Szerző

Közzétéve

2019. okt. 6.

Kommentek

0

Figyelem! Szókimondó tartalom.

Gyors leszek, ígérem.

Nagyjából a bejelentés óta sejteni lehetett, hogy a Doom Annihilation nem fogja megmenteni a műfajt a játékadaptációkon lévő átoktól. Mármint nézzétek meg az alábbi képet. Aki erről azt hitte egy pillanatra is, hogy jó lesz, az szinte biztos, hogy gyógyszeres kezelésre szorul.

[h]Ehhez már tehetség kell[/h]

Aztán jött a hír, hogy női főszereplőt kap a Doom film. Lényegében soha nem zavar egy női protagonista, itt azonban nem teljesen értettem a koncepciót. Aztán rájöttem, hogy én vagyok a hülye, mert azt hittem, hogy Doomguy merül a pokol sűrűjébe. Úgy tényleg fura lett volna Doomgirl, de ezt a részt akár el is engedhetjük.

Szintén aggodalomra adott okot, mikor azt repesgették, hogy moziba sem viszik ezt a műremeket, hanem egyből direct-to-video szolgáltatásra került. Ha ez annak idején VHS-re, vagy DVD-re jelent volna meg, legalább fel lehetett volna gyújtani az egészet a francba, de így még kárt sem lehet tenni semmilyen manifesztációjában, pedig nagyon megérdemelné.

Kérdezhetitek: mire ez a lángoló rage-roham? Nos, ez a film gyakorlatilag annyira szar, hogy ha nem a két szememmel látom, senkinek nem hiszem el, hogy 2019-ben jelenhet meg ilyesmi. Mintha Uwe Bollt keresztezték volna Tommy Wiseauval. A sztori banális (bár e téren az alapanyag sem dúskál igazán), a színészektől az arcomat kapartam, a cselekmény meg valahogy sosem tudta, merre akar haladni a film. És a “látványvilág”… te jó atyaúristen.

Hogy a büdös francba nézhet ki valami ennyire szarul 2019-ben? Könyörgöm, húsz évvel ezelőtt jobban néztek ki a vizuális effektek és a cgi. Erre nem fogadok el semmilyen mentséget; nem érdekel az alacsony költségvetés, vagy egyéb baromságok. Ez egy ötlettelen, elbarmolt vacak, amin még röhögni sem tudtam, mert nem a viccesen gáz trash, hanem a totális megsemmisülés szintű ipari hulladék.

doom-démon

[h]Totális kiégés[/h]

A színészeket fájdalmas volt nézni, hát egy istenverte mimikát nem volt képes egyik sem eltalálni. Az, hogy a forgatókönyvet valószínűleg valakinek a 12 éves unokaöccse írta, még hagyján, de hogy bármiféle színészi munka nélkül képesek voltak másfélórányi filmet lehozni, az azért valami.

A sztori elvileg egy teljes Doom-reboot lenne, de ehelyett egy eddig is ismert történet elbaszott szolgai másolatát hozták el a kedves nézőknek, ami felhalmozta az összes létező sallangos klisét, amit el tudtok képzelni (plusz válogatott másolás/beillesztés részeket például az Alienből, vagy 2001: Űrodüsszeiából).

Minden perce kiszámítható, az akciók is eseménytelenek, a zombik, meg a démonok meg úgy néznek ki, amikre még csak szavakat sem találok. Mellesleg hogy a francba lehet ilyen unalmas valami, ami a Doom nevet viseli?

doom annihilation

A karakterek is csak biodíszletnek vannak, meg sem ismerjük őket, de legalább egymás után elhullanak, míg a végén csak egy maradhat. De ezen a ponton már komolyan minden reményemet elvesztettem. Basszus, a héten néztem a Jokert, aztán meg jött ez a förtelem.

Kerüljétek ezt a kupac gőzölgő trágyát, mert ez nem az önkritikus, szellemesen trash alkotás, hanem egyszerűen csak gagyi. Megtehetném, hogy ízekre szedem (bár lehet megtettem a fentebbi bekezdések során), de nem ér annyit ez az egész, hogy tovább foglalkozzak vele. Rajongók messzire kerüljék, egyszeri nézőknek sem ajánlom, mert amellett, hogy a Doomról semmit sem fognak megtudni, gazdagabbak lesznek az évtized egyik legszörnyűbb filmjével.

[h]Csatlakozz a Geek Világ közösséghez![/h]

Sending
User Review
0 (0 votes)