HorrorGeekMozgókép

HorrorGeekMozgókép

HorrorGeekMozgókép

Sorozatajánló: American Horror Story Apocalypse

Szerző

Közzétéve

2018. okt. 1.

Kommentek

0

Nyolcadik éve tér vissza borzongatni az American Horror Story széria. Akadtak jobb, kevésbé jobb és nézhetetlen pillanatai a sorozatnak (rád nézek Coven), de összességében a horror-antológiasorozat elég sikeresnek mondható. A mostani évad alcíme Apocalypse, és már megint fogalmam sincs mi történt a képernyőn.


[h]Nukleáris tél[/h]

Eljött a pillanat, amitől valamilyen szinten minden modernkori ember tart. A pillanat, amikor az egyik nagyhatalom, vagy vezető felelőtlenül megnyomja a nagy piros gombot. A pillanat, amikor egy szemvillanás alatt minden oda lesz. Az AHS-béli apokalipszis után csupán néhány kiválasztott menekülhet meg a világégés elől. Hőseink nem a társadalom mintapolgárai: gőgösek, beképzeltek, önzők, és azt hiszik mindenki felett állnak. Pénzüknek, vagy kapcsolatuknak köszönhetően most már tényleg az utolsó embereket képviselik a bolygón. Szép kilátások, és bennük koncentrálódik minden, ami a jelenlegi társadalmunk negatív oldalát képviselik. Semmit nem tesznek hozzá a világ haladásához, csak magukkal foglalkoznak, és többnyire csak mások által megkeresett vagyont tudnak felmutatni. Persze azért akad kivétel, nem mindenki velejéig romlott.

Ms. Venable (Sarah Paulson) vezetésével a 3. Helyőrség nevű bunkerben nem épp fényűző körülmények között kell túlélni a néhány “szerencsés” ott lakónak. És ahogy azt már megszokhattuk az AHS-től, most sem egy szálon fut a cselekmény, és nem lesz fenékig tejfel a majdhogynem szektás miliőben senyvedő túlélők mindennapjai.

[h]Megint nem tudom, mi folyik itt[/h]

A cikk írásának pillanatában eddig két epizód jelent meg az AHS nyolcadik évadából, tehát messzemenő következtetéseket elég felelőtlen lenne levonni, szóval ennek fényében próbálom értékelni az eddig látottakat.

Minden szereplőnek megvan a maga stigmája, amit gondolom a többi részben majd jól ki is fejtenek. Eddig csupán a meleg fodrász, Gallant (Evan Peters) és nagyanyja (Joan Collins) közti konfliktust emelték ki, ami nem meglepő, mégis durva fordulattal lett lezárva, de ismerve a sorozatot, egyelőre nem könyvelek el semmit magamban.

Időközben megjelenik a rejtélyes The Cooperative csoportosulás megbízottja, Michael Langdon (Cody Fern), aki Venable úgyszólván egyedi vezetési elképzeléseit jött felülbírálni. Egyéb céljai nehezen kifürkészhetők, mindenesetre a színész elég jól hozza a ripacskodó, Luciferre hasonlító karaktert.

ahs langdon
Ha ő nem Sátán, akkor senki…

Ha a kevés túlélő apokalipszis utáni élete nem lenne elég izgalmas, munkálkodni kezdenek a természetfeletti erők is. Egyelőre fogalmunk sincs, hogy milyen formában lesznek jelen az évad további epizódjaiban. Annyi biztos csak, hogy az első szezonból is ismerős fekete latexruhás izé is tiszteletét teszi, összezavarva az ártatlan nézőt.

Összességében tehát sikerült meghozni a kedvemet, hogy megnézzem a többi részt is. Azonban minden AHS évad két részre osztható. Az első fele izgalmas, rejtélyes és félelmetes, a második etapra pedig mintha kiveszne minden kreativitás, és csak egymásra halmozott barom jeleneteket láthatunk. Tényleg felsorolhatnám az összes évadot, mert mindegyik az utolsó három részre bukott el számomra. Őszintén remélem, hogy most kitart minden epizódra ez a lendület, mert a rejtélyesség most különösen jól áll az atmoszférához. A bunkerbe épített horror-környezet pedig hozza az elvárt szintet.

ahs apocalypse

[h]Csatlakozz a Geek Világ közösséghez![/h]

Az első tematikus hónapunk a horror jegyében telik. Ha van bármilyen érdekes sztorid, hogyan és mikor találkoztál a műfajjal, ne tartsd magadban! Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, és beszélgess velünk bármilyen geek témában!

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még többet olvasni tőlünk, akkor kedveld Facebook és Instagram oldalunkat, vagy kövess minket Twitteren, hogy ne maradj le a legfrissebb írásainkról!


patreon
Sending
User Review
0 (0 votes)