Blog

Blog

Blog

Tervek 2020-ra: Bővül a Geek Világ csapat!

Szerző

Közzétéve

2020. jan. 26.

Kommentek

0

Hazudnék, ha azt állítanám, hogy 2019 könnyű év volt. Civil életemben is számos változás történt, ami miatt határozottan kevesebb időm maradt bejegyzéseket írni, illetve hozzájuk elfogyasztani az adott tartalmakat.

Nagyjából fél évre becsatlakoztam a Leet.hu stábjába, mint játéktesztelő, de írtam sorozatokról, filmekről is. De mint minden csoda, ez is három napig tartott. Az okokat nem szeretném részletezni, de annyi biztossá vált bennem, hogy jelen munkám mellett két blogra/oldalra már nem fogok tudni publikálni. Azonban egy pillanatra sem haboztam, hogy melyik platformot fogom választani. Az nem volt kérdés, hogy ha ritkábban is, de mindenképpen folytatni akarom az írást, hiszen nem hiába a geek tartalmak fogyasztása a hobbym.


[h]Maradnak az elvek[/h]

A Geek Világ mostanra rettentően hozzám nőtt. Ugyan bőven van még hova fejlődni, de azt hiszem a jó úton haladok (pontosabban haladunk) afelé, hogy hamarosan szélesebb körben is megismerjék a blogot hazánkban. Az elmúlt fél évben gyakran jutottam el arra a szintre, hogy úgy éreztem, egyszerűen nem éri meg írott tartalmat gyártani. A vezető, főleg videojátékos oldalak számomra elidegenítő tendenciát mutatnak. A független és igényes kontent mindig másodlagos, ám annál fontosabb a kattintás, a reakciógombok kisajtolása, és a csatolt termékek értékesítése. És tudom, fogyasztói társadalomban élünk. És miért ne csinálja egy profitorientált cég azt, ami miatt létrehozták; hogy pénzt szerezzen? De mégis: mindez szembemegy mindazzal, ami miatt annak idején elkezdtem egy saját blog gondolatával barátkozni.

Másik fronton ott vannak a kissebb blogok, akik egyszer olyanná akarnak válni, mint a nagyok. Gyártják a különböző tartalmakat, gyakran lélek nélkül, hiszen ott lebeg a vízió előttük: “egyszer nekem is többtíz- meg százezer követőm lesz, és ebből fogok megélni”. Képmutató lennék, ha kijelenteném, hogy sosem akartam profitra szert tenni a Geek Világgal. De nagyon hamar rájöttem, hogy totál fölösleges még ilyenen agyalni. És azt sem állíthatom teljes bizonyossággal, hogy nem lesz a jövőben olyan időszak, hogy termeljen valamennyit az oldal. Annyi viszont biztos, hogy nem áldozom be a reklámok és a clickbait oltárán a blogot, aminek szerkesztése annyi szórakoztató percet okozott számomra.

[h]Új csapat[/h]

Nos, ebben a közegben próbáltam térben és időben elhelyezni a Geek Világot, amint láthatjátok nem kevés dilemmával és egzisztenciális válsággal megbolondítva. Ám a Leetnél megismertem két roppant tehetséges egyéniséget, akikkel úgy döntöttünk, hogy közösen próbáljuk meg a Geek Világon keresztül reprezentálni mindazt, amit nekünk többek között a videojátékos újságírás jelent. Tanár Úr Gémer és Tyrion Lannister egyaránt képviselik a független vélemény szabadságát és nem jönnek zavarba, ha a polkorrektség mögötti ingoványos terepre tévednek.

A Geek Világ 2020-as csapatába még érkezik egy újabb szerkesztő, őt azonban kicsit később, egy másik posztban köszönthetjük.

Tanár úr és Tyrion első írásait már elérhetitek a blogon, fogyasszátok bátran! Sőt, ha kifejezetten őket szeretnétek olvasni, a főoldalon a menüsávban megkapták saját rovatukat, rákattintva csak az adott szerző bejegyzéseit tekinthetitek meg. Üdvözöljük őket sok-sok szeretettel!

[h]No, de mik a tervek idénre? [/h]

Mivel pillanatok alatt négy tagra ugrott a team számlálója, ez azt jelenti, hogy sűrűbben fogtok írásokat látni tőlünk. Főleg játékos témában érkezik majd a tartalom, de igyekszünk a továbbiakban is nagyobb film és sorozatmegjelenésekről egyaránt tudósítani. Idénre már be van terveze két hazai regénybemutató is, és nem kizárt, hogy képregényfronton is jön majd pár cikk. Még mindig hőn áhított célom megpörgetni a retro tartalmakat, de hogy ebből idén mi valósul meg, egyelőre még nem tudom.

Továbbá terveim között van még, hogy felélénkítsük a közösségi médiás aktivitást is. Ez azt jelenti, hogy még több CAPS LOCK-KAL ÍRT SZALAGCÍM ÉS CLICKBAIT TARTALOM LESZ random poszt fog keletkezni, főleg mémek formájában, illetve bepörgetjük kicsit a Discord szervereket is.

Nem utolsó sorban pedig folytatni fogjuk a podcastek felvételét, csak immáron a Geek Világ zászlója alatt. A témákat tekintve továbbra is videojátékok lesznek terítéken.

Remélem idén is velünk tartotok, sőt még többen fogjátok fogyasztani a Geek Világ tartalmait, és együtt új irányt adhatunk a hazai geek kultúra számára.

[h]Csatlakozz a Geek Világ közösséghez![/h]