KépregényKiemelt cikkekOlvasónapló

KépregényKiemelt cikkekOlvasónapló

KépregényKiemelt cikkekOlvasónapló

Thanos Győz + Kozmikus Szellemlovas ajánló

Szerző

Közzétéve

2020. nov. 2.

Kommentek

0

A Marvel háza táján mindig lehet érdekes és újszerű képregényekre bukkanni. Szerencsére ezért nem is kell mélyre ásni, mert a legjöbb füzetek és kötetek hamar felkapottá válnak és a javuló tendenciának hála viszonylag hamar hazánkban is beszerezhetők lesznek.

Így esett, hogy 2019-ben megjelent nálunk is a Thanos Győz, ami érdekes megvilágításba helyezi a Marvel-univerzumot. Ebben a világban ugyanis Thanos felülkerekedik a világ megmentőin, és megteremti a hőn vágyott egyszemélyes utópiáját. Ne felejtsük, hogy mindezt azért teszi, hogy örök szerelme, a Halál végre kegyeibe fogadja. A filmekben “csupán” az Univerzum felét akarta elpusztítani, hogy a Világegyetem újra felvirágozzék.

A Thanos Győz a 2016 és 2018 között megjelent Thanos 13-18. és a 2018-as Thanos Annual számát tartalmazza.

A Thanos Győzben egyszerre láthatunk egy ambíciózus gyilkológépet és egy megtört férfit, ami remek ellentétet biztosít nem csak az olvasónak, de magát Thanost is másik megvilágításba helyezi. Az Őrült Titán szárnysegédje pedig a fantasztikus Kozmikus Szellemlovas, aki mellékszereplőként is mindvégig a középpontban marad.

[h]Halálvágy[/h]

Donny Cates története az egyik legjobb, amit az utóbbi időben olvastam – legalábbis Marvel-fronton. Érdekes látni Thanost, mint végső soron esendő lényt, és hogy szó szerint elmegy a végsőkig, hogy kövesse obszesszióját.

A sztorit pedig Geoff Shaw kiváló rajzai teszik igazán kifejezővé és teljessé. De nem szabad megfeledkeznünk a színezőről sem: Antonio Fabela a komor hangulat ellenére olyan fergeteges színkavalkádot tár az olvasók elé, ami párját ritkítja.

És míg a Thanos Győz egy jóval komolyabb és baljósabb kicsengésű kötet, a Kozmikus Szellemlovas – A Bébi Thanosnak Meg Kell Halnia önmagában egy sokkal humorosabb és emberközelibb alkotás (a maga elborult extravagáns aspektusából nézve).

Azonban a Szellemlovas is tele van önreflektív és kifejezetten erős részekkel, amitől csak még jobb lesz. De egyértelműen a szószátyár Lovas karaktere és a cuki bébi Thanos viszi el a hátán az egészet.

A sztori ezúttal is Donny Cates műve, de a rajzokat ezúttal Dylan Burnett szállította. Bevallom, az illusztrációk kezdetben kissé furának hatottak, jóval karikatúraszerűbbek, mint a Thanos Győzben. Végül megszoktam és utólag már nem is tudnám máshogy elképzelni. A színekért szintén Antonio Fabela felelt, így végsősoron koherens összképet kaphatunk az előző kötettel együtt.

A Kozmikus Szellemlovas nem csak tartotta a szintet, de agyament részeivel emelte is azt. Őrült panelei, ismerős, mégis kicsavart karakterei fantasztikus Marvel-élményt nyújt minden rajongónak.

Összességében tehát a Thanos Győz és a Kozmikus Szellemlovas egy koherens, mégis sok mindenben eltérő történet, ami bemutatja mi történne, ha Thanos uralma alá hajtaná az Univerzumot. És nem csak ezt láthatjuk, hanem kiváló karaktereket, szívszorító jeleneteket, és hangosan röhögős beszólásokat. Marvel-rajongóknak mindkét kötet kötelező.

[h]Csatlakozz a GeekVilág Közösséghez![/h]

[h]Támogatlak![/h]

donate geek világ

9/10

A Thanos Győz és a Kozmikus Szellemlovas fantasztikus színkavalkáddal, megkapó történettel és érdekes karakterekkel nyűgözi le olvasóit.