JátékKiemelt cikkek

JátékKiemelt cikkek

JátékKiemelt cikkek

TOP 5 csalódás 2017

Szerző

Közzétéve

2017. dec. 16.

Kommentek

0

Ha év vége, akkor visszaszámlálás, vagy megszámolás? Számvetés? Mindegy is, elérkeztünk az év azon szakához, mikor visszatekintünk sok-sok szempontból az idei esztendőre. Hangsúlyoznom kell, hogy a következő TOP 5 listánk teljes mértékben szubjektív véleményeken alapul.
Idén sem volt minden fenékig tejfel, azonban hatalmas dömping volt videojátékok világában. Egymást érve jöttek a kisebb-nagyobb címek, voltak meglepetések, remek próbálkozások és bizony hatalmas csalódások. Az alábbi TOP 5 listában megpróbáltuk összeszedni az idei év legnagyobb kellemetlen meglepetéseit. Itt nem kifejezetten rossz játékokról lesz szó, hanem olyan címekről, amiktől sokkal többet vártunk el és mégsem tudta megadni nekünk a megfelelő élményt.


5. Need For Speed: Payback
Ha nagyon gonosz szeretnék lenni, akkor azt mondanám, hogy a Need For Speed részeket már senki nem éli meg csalódásként, mert tudjuk, mire számíthatunk. Szép grafika, üres “történet”, kezelhetetlen autók, rémálomba illő játékmechanikák, és rövid játékmenet. Ehhez képest azért reménykedtünk, hogy a Payback jó lesz. Tévedtünk.
4. Wolfenstein II: The New Colossus
Áh, a lincselés szaga… A Wolfenstein instant népharagot tud szítani a legjobb barátok között is. A 2014-es The New Order alcímet viselő lövölde friss színt vitt a klasszikus FPS-be, ebben mindenki egyet érthet. Amikor E3-on bemutatták a folytatást, mindenki eldobta a haját is. Sokat vártuk, eljött, és nem robbantott. A mai piacon kérdéses, mennyire van létjogosultsága egy teli áras lineáris FPS-nek a többi, akár multiplayer-orientált játékkal szemben. A Wolfenstein 2 számomra nem ütötte meg az előző rész szintjét, sőt kifejezetten unalmasnak is tartottam az első percektől fogva. Sajnos csalódás volt.
Wolfenstein_II_difficulty_header
3. Star Wars: Battlefront II
A listáról talán a Battlefront 2-ről esik leginkább nehezemre, hogy csalódásként írjak róla. Jogosan kérdezhetnétek, hogy ha egyébként is szubjektív TOP 5-es listáról van szó, akkor minek erőlködök? A kérdést több aspektusból is megvizsgáltam, és annak ellenére, hogy nekem nagyon bejön az új Star Wars lövölde, azért nem maradéktalan az örömöm. A loot ládák és egyéb PayToWin-jellegű mikrotranzakciók körüli botrányok engem sem hagytak hidegen, sőt igyekeztem hangot adni elégedetlenségemnek. Szerencsére azóta kivették ezeket a marhaságokat a játékból, és csak úgy ömlik a tartalom szinte minden nap, de a döcögős indulás egy ideig még biztosan rajtahagyja a nyomát a Battlefront 2 megítélésén.
2. Destiny 2
Mikor indulatosan írtam az első benyomások cikkemet a Destiny 2-ről, akkor még csak a bétát próbáltam, és nehezen lehetett messzemenő következtetéseket levonni a teljes játékból, de félelmeim beigazolódni látszottak. Számomra komplett másolás-beillesztés lett az új Destiny. Fogták az előző játék minden porcikáját és beleerőszakolták új közegbe. PC-n megvan a maga bája, de hamar roppant unalmassá válik. Én valahogy sokkal többet vártam.
Destiny-2-beta-preload
1. Mass Effect: Andromeda
Elérkeztünk a lista fény-, vagy inkább mélypontjához. Minden szempontból a Bioware idei alkotása lett az év leginkább csalódása. Én azon kevés ember közé tartozok, aki meg volt elégedve a Mass Effect trilógia zárásával. Számomra egy korszak zárult le akkor, imádtam minden percét Shepard bőrébe bújva. Nem titok, úgy vártam az Andromedat, mint a messiást. Mikor ismerősökkel szóba került, mindig azt mondtam: “Ez vagy óriásit fog szólni, vagy ordas bukta lesz. Nem lesz átmenet.” Sajnos utóbbi kapcsán lett igazam. A kezdeti döcögős rajt után csak szánalmas tűzoltásként kaptunk néhány foltozást, de úgy általánosságban az Andromeda egy üres héj maradt. Egy elbaltázott próbálkozás, egy kihagyott ziccer, egy felpattanó magas labda, amit nem volt hajlandó senki leütni. Végtelen potenciál rejtezik egyébként a történetben, de nem éltek vele. Lehet mentegetni őket azzal, hogy kevés idejük volt rá, vagy egyes pletykák szerint többször újra kellett kezdeni a projektet, ez azonban számomra nem mentség, ha teli áras, AAA címről van szó.
MassEffectAndromeda-555x328
Nos, ezek voltak számunkra az idei legnagyobb csalódások. Ti hogy látjátok? Egyetértetek velünk, esetleg más véleménnyel vagytok a játékok kapcsán? Kommentben írjátok meg nekünk gondolataitokat.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még többet olvasni tőlünk, akkor lájkolj minket Facebookon, vagy kövess minket Twitteren!

Sending
User Review
0 (0 votes)