Játék

Játék

Játék

TOP 5 Játék Karantén Esetére

Szerző

Közzétéve

2020. márc. 15.

Kommentek

4

Sajnos elég durván eszkalálódik hazánkban is a koronavírus-helyzet, és mindenkinek ajánlatos inkább otthon maradnia. A szituáció romantikáját leszámítva ez egyáltalán nem egy kellemes, jóleső eset, hiszen az iskolai órák ugyanúgy meg lesznek tartva, ahogy a munkaidő is ugyanaddig tart – csak ezúttal otthonról töltjük ezt az időt.

Így a közkeletű vélekedéssel ellentétben az utazással való idővel lesz csupán több, amivel gazdálkodni tudunk. Na de, miután most jól elcsesztem a kedveteket, íme 5 olyan játék, ami valamelyest témájában illik e szerencsétlen helyzethez. És amelyekkel elüthetitek a szabadidőtöket a karantén idejére.


[h]5. Plague Inc.[/h]

Ha éppen nincs jobb dolgotok, és csak a mobilotok van a közelben, akkor a Plague Inc. egész “kellemes” időtöltés lehet. Ami eddig egy fun játék volt, mostanra valóságszimulátor válik belőle. Nem hiába, hogy Kínában be is tiltották. Természetesen nem ér koronavírusnak elnevezni kórokozótokat.

[h]4. The Division / The Division 2[/h]

A Division első részében New Yorkot, a másodikban pedig Washingtont vesszük a nyakunkba, hogy rendet vágjunk magunk körül. A Division szorgos félkatonai ügynökei a pénz-influenzajárvány után a rendfenntartók szerepét hivatottak betiltani. A The Division első része is rengeteget fejlődött 2016-os megjelenése óta, de igazából semmit nem vesztetek akkor sem, ha egyből a folytatásnak kezdtek neki.

Akciódús, rpg-elemekkel tűzdelt TPS, amit egyedül is élvezhetünk, de a legtöbb élményt barátainkkal szerezhetjük.

[h]3. Death Stranding[/h]

Kevésbé földhözragadt cím a Death Stranding. Hideo Kojima kiváltképp megosztó játéka egy posztapokaliptikus világban játszódik, ahol a túlélők a földalatt, saját kis bunkerükben tengetik életüket, és egyedül a hordárok járnak-kelnek a borzasztóan kietlen tájakon, hogy kiszolgálják az emberek rendeléseit. A játékos feladata lesz Sam Porter Bridgest irányítva újra összekötni Amerikát, ezzel összekötni az embereket.

[h]2. The Last Of Us[/h]

Ellie és Joel szívfacsaró története a szintén posztapokaliptikus, zombik (clickerek) által járt világban kötelező minden Playstation-tulajdonosnak. A Naughty Dog játéka egyfelől izgalmas horror, másfelől pedig érzékletes karakterdráma. A folytatás, a The Last Of Us Part 2 még idén, május 29-én jelenik meg, ami reméljük méltó utódja lesz a nagysikerű elődjének.

[h]1. DOOM (2016)[/h]

Ha már minden elveszett, és megnyílik a Pokol kapuja, akkor csak egy ember állíthatja meg a démonok ádáz hordáját. A 2016-os Doom feldolgozás minden idők egyik legjobb FPS-játéka, ami nagyszerű adrenalin-löket és festőin brutális. Ha minden kötél szakad, csak kapd fel a BFG-t és engedd, had vigye le a hajadat a metál.


Természetesen a blognak nem áll szándékában elbagatellizálni a koronavírus-kérdést, de egy kis humor sosem árt; főleg azokban az időkben, amikor a legjobban van rá szükségünk. Vigyázzatok magatokra, és vigyázzatok egymásra!

[h]Csatlakozz a Geek Világ közösséghez![/h]