Blog

Blog

Blog

TOP 5: Videojátékos Csalódás 2018-ban

Szerző

Közzétéve

2018. dec. 27.

Kommentek

0

Azt már olvashattátok, hogy mik voltak 2018-ban a kedvenc játékaink, de ideje néhány sort szentelni a legnagyobb videojátékos csalódásoknak is.


[h]5: Shadow Of The Tomb Raider [/h]

Sokáig gondolkoztam, hogy bekerüljön-e erre a listára az idei Tomb Raider. Végül azért döntöttem amellett, hogy megérdemli a Top 5 csalódás utolsó helyét, mert míg az első két résznél elnéztem copy-paste manővereket, a Shadow of The Tomb Raider a grafikai techdemó-jellegű újításokon kívül nem sokat hozott a nap alá.

[h]4: Call Of Duty Black Ops 4[/h]

Sokak szerint az idei CoD igazán remek darab lett, sőt a Blackout nevű Battle Royale játékmódja elég masszív tömegeket mozgatott meg. Nekünk nem jött be a Black Ops 4, és egy kicsit ki is lóg erről a listáról, hiszen nem feltétlenül éltük meg csalódásként; mivel nem számítottunk ennél sokkal többre. 

[h]3: Fallout 76[/h]

A Fallout-sorozat sosem állt túl közel a szívemhez, annak ellenére, hogy a poszt-apokaliptikus világok mindig megmelengetik a szívemet – mármint értitek. A harmadik és negyedik rész ideig-óráig le tudott kötni, de sosem váltak kedvenceimmé. Így túl sokat nem vártam az identitás zavaros Fallout 76-tól, és még így is sikerült csalódnom. Igénytelen, vacak bughalmaz, ami ráadásul elhanyagoltabb, mint egy ghoul társadalombiztosítása. (És akkor ne is beszéljünk a Bethesda “olaj a tűzre” fiaskójáról sem, és a rajongók indulatainak “csillapításáról”.)

[h]2: Call Of Cthulhu[/h]

Oké, ez egy személyeskedő bekezdés lesz. Imádom Lovecraft munkásságát, és rengeteget vártam a Call Of Cthulhu játéktól. És sajnos bőven alul teljesített, amit egy hosszú cikk során be is mutattam nektek. Nem tudok annál többet hozzáfűzni, mint hogy egy jó ötletet rengeteg hibával és nemtörődömséggel elszúrtak a fejlesztők és kimondottan személyes csalódásnak éltem meg ezt az összefércelt gagyit.

[h]1: Diablo Immortal bejelentés[/h]

Sajnos idén sok alany közül lehetett választani, amik beillenek az év legnagyobb csalódásai közé, mégis egy olyan cím került az első helyre, ami még meg sem jelent. Elmondhatom, hogy a Blizzard mindeddig a kedvenc fejlesztőcégem volt, de az utóbbi évek vitatható megmozdulásainak hála erősen el kell gondolkodnom, meddig tartják meg rajongói szívem előkelő csücskét. Eddig jellemzően a fan service volt a bevett módi, de gyaníthatóan az Activision hatására a profitmaximalizálás lett az elsődleges célpont. Emiatt is lehet, hogy a hardcore gamer társadalom egy emberként hördült fel a mobilos Diablo hallatán. Hosszasan lehetne elemezni a jelenséget, és vitatkozni róla, de szó mi szó, nálam ez a bejelentés felülírt minden egyéb idei videojátékos csalódást.

diablo immortal

[h]Csatlakozz a Geek Világ közösséghez![/h]

Sending
User Review
0 (0 votes)