KépregényKiemelt cikkekOlvasónapló

KépregényKiemelt cikkekOlvasónapló

KépregényKiemelt cikkekOlvasónapló

Warcraft: Testvériség ajánló

Szerző

Közzétéve

2020. máj. 22.

Kommentek

0

Ugyan közel másfél évtizede léteznek Warcraft képregények, de hazánkba ezek valahogy nem nagyon jutottak el. Legalábbis nem örvend akkora népszerűségnek, mint egyéb kiadók füzetei. Az is lehet, hogy csak engem kerültek el eddig a Blizzard népszerű franchise-ának efféle adaptációi, mindenesetre eddig sosem tartottam a kezemben Warcraft képregényt.

A Warcraft Testvériség külsőleg és belsőleg is egy nagyon igényes, keményfedeles, bő százoldalas képregény. A kiadvány a Warcraft Kezdetek című filmadaptáció története előtt játszódik, ahol megismerhetjük a fiatal Llane, Lothar és a frissen őrzővé avanzsált Medivh kalandjainak egy szeletét.

Trollok egy fosztogató törzse veszélyezteti az emberek birodalmát. Az ember falvakat nem jellemző összeszedetséggel támadják be, amely mögött a három ifjú többet lát, mint a király. Így hát vakmerően és meggondolatlanul saját akcióba kezdenek, és sikeresen pontot tesznek a dolog végére. Azt azonban nem látják, hogy milyen következményei lesznek, ha saját szakállukra cselekednek és végeznek egy troll főnökkel.

A magánakció után Medivh beleveti magát tanulmányaiba, és életében először belekóstol a roppant veszélyes fel-mágiába.

A történetről talán elég ennyi is. Noha erős spoiler-veszély nem áll fenn, és történetbeli csavarrol sem igen beszélhetünk, maga a cselekmény és az akciók látványosak és hangulatosak. Így ezt az élményt nem szívesen venném el az olvasóktól.

A rajzok szépen kidolgozottak, részletesek és legtöbbször egyszerűen csak jó rájuk nézni. Azonban a főszereplők talán lehettek volna jellegzetesebbek. Vagy legalábbis nem ártott volna, ha könnyebben felismerhetőek, és megkülönböztethetőek.

Összességében tehát a Warcraft Testvériség ha nem is kimondottan hiánypótló mű, mégis jó érzéssel tölt el a puszta létezése is. A történet felütése remek, bár a cselekmény sokszor legfeljebb közepes. A rajzok ellenben brutál jól néznek ki, és a színezést is tökéletesen eltalálták. A karakterek viszont nehezen különböztethetőek meg egymástól, és ez a közel száz oldal egy kicsit rövidnek érződik. Szívesen olvastam volna még tovább, vagy bővebben, és szerintem elfért volna egy-két easter egg is. Warcraft-rajongók polcán illene, hogy ott legyen, de aki nem ismeri, vagy nem szereti a franchise-et, annak a Testvériség sem fogja meghozni a kedvét.

[h]Csatlakozz a Geek Világ közösséghez![/h]

[h]Támogatlak![/h]

donate geek világ