Kiemelt cikkekMozgókép

Kiemelt cikkekMozgókép

Kiemelt cikkekMozgókép

Adam Sandler és a vámpírcsalád – Hotel Transylvania 3 – Szörnyen rémes vakáció vélemény

Szerző

Közzétéve

2018. júl. 19.

Kommentek

0

Egy hét kikapcsolódás mindenkinek jár egy fárasztó időszak után. Vagy akár kettő is. A következő filmajánlónk nagyon meta-vonalon mozog, hiszen nyaralás közben volt szerencsém a balatonlellei kertmoziban megtekinteni a Hotel Transylvania 3-at, amiben a szörnyek mennek nyaralni. Na, ennyivel le is zárhatnám ezt a cikket, de nem vagyok ennyire szőrős szívű.


[h]Szörnyű vakáció[/h]

 

Ismét kiváló magyar címfordításnak lehettünk szem- és fültanúi a Hotel Transylvania kapcsán. Na nem annyira vészes, mint a Love, Simon volt, de legalábbis mulatságos. Szerencsére a fordítók meghagyták a címszereplő hotelt úgy, ahogy van (Erdély Hotel – elég frankó lenne, nem?), a “summer vacationt” (nyári vakáció) sikerült szörnyen rémes vakációra erőszakolni, de gondolom nem elég beszédes a vámpír, a múmia és Frankenstein szörnye a borítón, nyomatékosítani kellett. Jó, nem leszek ennyire szőrszálhasogató, hiszen ennek amúgy sem lenne szabad elvennie az alkotás minőségéből.

adam sandler

És, hogy milyen volt a Hotel Transylvania harmadik felvonása? Őszintén, nem gondoltam volna, hogy eljut eddig ez a franchise. A Sony saját készítésű animációs filmje fogta az Addam’s Family-t, az összes híres-neves szörnyeteget és összegyúrva csinált belőle valami cukit. Az első két részről nincsenek maradandó emlékeim, annyi rémlik, hogy kedveltem őket, noha egyáltalán nem voltam elájulva egyiktől sem. Azonban tetszett a rajzolási technika és kellően szórakoztatóak voltak a szörnyek is, illetve a felnőtt korosztály is találhatott magának érdekes falatokat magának. Ezek segítették abban, hogy ne merüljön a feledés homályába.

 

[h]Szörnyek harmadjára[/h]

 

A harmadik rész nem árul zsákbamacskát. Akinek valamennyire tetszett az első két rész, azok úgyis becsábulnak a mozikba, vagy ha mást nem a gyerkőcök majd ráveszik a szülőket. Nem kapunk se többet, se kevesebbet, mint egy tisztes nyári üdülésre alkalmas iparosmunka. A hype sem túl erős, hiszen nem nagyon látni Drakula figurákat a bevásárló központokban. Nincs múmia-üdítő, vagy zöld trutyis törölköző, vagy láthatatlan ember… nos, valami láthatatlan emberes izé. Tehát a merchandising-fronton és reklámozás téren sem nagyon erősített a film. Ha mégis láttok ilyesmit a boltokban, akkor mindenképpen küldjetek képet nekünk, mert nagyon kíváncsiak vagyunk!

Pedig egyáltalán nem lett rossz a Hotel Transylvania 3. Továbbra is az első két részben megszokott szereplőket látjuk a vásznon, csak most egy luxushajóra kalauzolják a nézőket, ahol a szörnyek végre kikapcsolódhatnak a megterhelő hétköznapok után. Illetve ahol a vámpírcsalád együtt nyaralhat és minőségi időt tölthetnek egymással. Persze nem maradhatunk konfliktus nélkül sem, hiszen a hajó kapitánynőjének (aki ember) sötét titka van, de mit hoz az élet: Drakula fülig szerelmes lesz belé. A történet természetesen happy enddel zárul, de más említésre méltó cselekményszál nem igazán van a filmben.

drakula - ericka

Érdekes továbbá, hogy mennyit változott a rajzfilm, mint gyerekeket lekötő, tanulságos műfaj. Noha tanulságokból nem lesz hiány, mert rengeteg – talán túl sokat is – üzenetet közvetít a nézők felé, a Hotel Transylvania nem áll meg egy szusszanásnyira sem. Végig pörög, mint egy bespeedezett nyúl, amitől néha szabályosan megfájdult a fejem. A végtelenül hosszú és gyorsan hadart szövegeket gyakran alig érteni, de fel sem foghatjuk mi történt, mert rengeteg audiovizuális ingerrel kell megbirkóznunk. Minden brutálisan színes, mozog, pörög, forog és nem nehéz tengeri betegnek lenni közben. Legalább az animációk tényleg igényesen és aprólékosan lettek összerakva. A magyar szinkron is jól sikerült, nem nagyon találtam kivetni valót.

van helsing

Mivel Drakula eredeti hangja Adam Sandler, és igazából hozza magával a megszokott “adamsandleres” pereputtyát (de hol a fenében van Rob Schneider?!), jobb ha felkészültök a sok – még számomra is idétlen – szóviccre. Legalább altesti humorral itt nem szórakoztatják a közönséget, ami máris pluszpont. Csak felsorolás szinten, a Hotel Transylvania szinkronhangjai között megtalálható Selena Gomez, Kevin James, Andy Samberg, Steve Buscemi, David Spade, Keegan-Michael Key, és Kathryn Hahn. Látszik, hogy nem ismeretlenekkel operál a film, de álljunk meg egy pillanatra; most akkor ez tényleg egy Adam Sandler-film, csak ez animálva van? Mielőtt kitörölném az egész cikket, térjünk át az összegzésre.

kraken hotel transylvania

Összességében tehát a Hotel Transylvania 3 egy könnyen feledhető, de szórakoztató darab lett. A hullámzó minőséget kompenzálja az igényes kivitelezés, a mókás szörnyek és a köztük lévő humoros adok-kapok. A gyerkőcöknél tuti befutó lehet a film, érdemes beülni rá egy fülledt nyári napon. Ha van épp jobb dolgotok, akkor viszont ne rohanjatok a moziba, a dvd-s megjelenéssel sem lesztek lemaradva semmiről. Bőven erős közepes: ha megnézitek, nem lesztek előrébb az életben, és ha lemaradtok róla, nem lesztek kevesebbek egy élménnyel. De van éneklő Kraken.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még többet olvasni tőlünk, akkor kedveld Facebook és Instagram oldalunkat, vagy kövess minket Twitteren, hogy ne maradj le a legfrissebb írásainkról!

Sending
User Review
0 (0 votes)