JátékKiemelt cikkek

JátékKiemelt cikkek

JátékKiemelt cikkek

Call Of Duty Warzone JÁTÉKBEMUTATÓ

Szerző

Közzétéve

2020. márc. 17.

Kommentek

0

A Call Of Duty sorozat az elmúlt közel 2 évtized során megállás nélkül ontotta magából a változó minőségű epizódokat. Voltak az FPS-műfajhoz mérten kiváló alkotások, és persze olyan is akadt, ami gyérül alul teljesített minden tekintetben. Az elmúlt esztendő installációja, a méltán népszerű Modern Warfare újragondolása kifejezetten sikeres lett. Szerencsére nem ok nélkül, hiszen az utóbbi évek talán legjobb CoD részét tisztelhetjük személyében. Most pedig megjelent a Warzone, a széria ingyenesen játszható battle royale módja.


[h]Újragondolt modern háború[/h]

A Modern Warfare kampánya a polgárpukkasztás és meghökkentés mezsgyéjén lavírozik, de a küldetések, a látvány és a hanghatások is arról tanúskodnak, hogy végre lett foglalkozva az egyszemélyes móddal is. Na forradalmi megoldásokra nem kell számítani, de azt hiszem ennek is örülni kell.

A zombi módot nagy csalódotságomra ezúttal mellőzték, de utólag be kell látnom, hogy egyáltalán nem is hiányzik. A multiplayer megannyi módja simán kárpótolt. A szokásos csapatalapú meccsek is sokkal jobban működnek, mint a korábbi részekben. De az igazi változást a Ground war játékmód hozta, ami végre 64 főt engedett egymás ellen. Ezek az ütközetek roppant káoszba tudnak fulladni, és ugyan többször Battlefield 3 flashbackjeim voltak, mégsem lett a kedvenc játékmódom.

A Modern Warfare-nek sikerült újra hangulatossá tenni a CoD-ot, és most tényleg úgy érzem, hogy eleget foglalkoztak/foglalkoznak a címmel. A fegyverek között lényegi különbségek vannak, tuningolásuk eltérő hatással bírnak, és aki a skinekért játszik, azok is elég örömüket lelhetik a játékban. A fejlődés és szintlépés egyébként sem hosszas tortúra, de nagyjából minden hétvégén van valamilyen formában dupla XP. Vagy ugye a mostanában igen népszerű battle passhez tartozó kétszeres boost is ütheti a markunkat.

Nem tagadom, sőt most büszkén vállalom véleményemet, hogy ez a CoD bizony jól sikerült, és nagyon érzem a flow-t. Emiatt egyáltalán nem tartom indokoltnak, hogy idén is kiadjanak egy újabb epizódot, hiszen ezen a vonalon simán lehetne még egy évig fejlesztgetni, és gondolom a számtalan játékon belüli vásárlásból is szép summa üti a kiadó markát.

[h]Megérkezett a Battle Royale[/h]

A megjelenés környékén már lehetett sejteni, hogy a Black Ops 4 nyomán ezúttal is bekerül egy battle royale mód, de eleddig nem tudtunk róla semmit. Kivéve az előző frissítésig, amikor megjelent a játékmenüben egy „Classified” játékmód, és hozzá egy videó, ami tök egyértelműen arra engedett következtetni, hogy jön a BR…valamikor.

És most végre itt van, és free-to-play modellel igyekszik minél több játékost magához csábítani. Az első 4 nap alatt már 15 millióan próbálták ki a CoD battle royale-ját, ami nincs vészesen távol a tavalyi Apex Legends rajtjától (első héten 25 millióan játszottak vele), de korántsem biztos, hogy rekordot fog dönteni.

Oké, de jó lett egyáltalán a játék, vagy csak üres próbálkozás, hogy a felszínen tartsák a zsánert?

Nem szeretem húzni az időt, úgyhogy előre lelövöm a poént: a Call Of Duty Warzone tök jó lett. Nyilván nem tökéletes, és hatalmas újításokat, vagy változtatásokat itt sem kell várni, de a maga nemében igenis kifejezetten élvezetes.

Aki a PUBG-t már unja, vagy totál elfelejtette, hogy létezik a Black Ops 4 BR módja, annak tökéletes alternatíva lehet a Warzone. Hiszen nem a Fortnite „könnyedségét” és nem az Apex „sci-fisségét” veszi alapul, hanem jóval földhözragadtabb.

[h]Mik az újdonságok?[/h]

A gigantikus pályán 150 fő törhet egymás életére, 3 fős csapatokban. Ha hiszitek, ha nem a 150 fő roppant kevésnek hat az óriási mapon. A fejlesztők már elvileg 200 fős ütközeteket tesztelnek, szóval simán lehet, hogy hamarosan akár még többen droppolhatunk a térképen. Mivel gyakorlatilag bármelyik épületbe be lehet menni, és bevackolhatjuk magunkat, még hatalmasabbnak tűnik Verdansk.

[h]Nem kell mikromenedzselni[/h]

A legtöbb BR rákfenéje, hogy állandóan karban kell tartani inventorynkat. Igen, ez a játékmód esszenciája, de én speciel a falra tudok tőle mászni. És nem, tényleg nem nekem való alapjáraton a játékmód, ezért nem lettem hardcore rajongója egyik alkotásnak sem. A Warzone-ban csak caplatunk, lootolunk és legfeljebb fegyvereinket, gránátjainkat váltogatjuk saját stílusunknak megfelelően. A mikromenedzselés nekem nem hiányzik, és ettől csak gyorsabb lesz az egyébként sem lassú játékmenet.

A fegyverek kezelhetősége pedig szerencsére nem szöges ellentéte a sima multiplayerben tapasztaltakhoz képest. Ahogy megszoktuk kedvenceinket, úgy fogjuk viszontlátni azokat a warzone-ban is.

[h]Van élet a halál után[/h]

Ha ütközet során legyűrnek ellenfeleink, még visszatérhetünk a játékba. Földre kerülésünk után elvonszolnak minket a gulágba, ahol 1v1 küzdelemben másik „halott” játékossal újra megküzdhetünk. Ha nyerünk, újra visszakerülünk a játékba. A gulagon kívül társaink is feléleszthetnek, ha elég pénzt gyűjtenek, és kvázi visszavásárolnak bennünket.

[h]Miniküldetések[/h]

Hogy ne legyen unalmas az egymásra való vadászat, a Warzone miniküldetésekkel is operál. Vagy egy helyet kell biztosítani, vagy megjelöli egy ellenséges játékos nagyjáboli tartózkodási helyét a térkép – akit aztán likvidálnunk kell. Ezen missziók célja egyfelől a plusz loot és pénzszerzés, de szerintem a fejlesztők így töltötték fel még több élettel a warzone-t.

A megszerzett pénzből pedig bizonyos helyeken lehet radart, vagy akár légitámogatást is hívni. De ugyanitt lehet például visszavásárolni leszedett társunkat, vagy loadout droppot kérni, amely segítségével bármelyik sajátkészítésű fegyverösszeállításunkat kiválaszthatjuk. Ezért érdemes külön készíteni néhány battle royale loadoutot, ki tudja mikor válhat hasznunkra?

Összességében tehát a Call of Duty Warzone nem fogja megváltani a Battle Royale műfaját. Mindazonáltal átemel a többi sikeres címekből némi ihletet, kiegészíti a saját ötleteivel és egy abszolút tisztességes játékmódot kapunk. A földhözragadt, némileg taktikai mód erős csapatmunkát igényel, de meg lehet próbálni szólóban is. Utóbbinál, hacsak nincsenek félisteni képességei a játékosnak, nem biztos, hogy sokáig ki fogja húzni a kegyetlen tájon.

[h]Csatlakozz a Geek Világ közösséghez![/h]

[h]Támogatom az oldalt[/h]

donate geek világ