Játék

Játék

Játék

Drake-en innen és túl – Uncharted: The Lost Legacy Teszt

Szerző

Közzétéve

2017. aug. 29.

Kommentek

0

PREVIEW_SCREENSHOT1_146393

  • Az Uncharted: The Lost Legacy az Uncharted 4 önálló kiegészítője
  • A játék már nem Nathan Drake-et helyezi a központba
  • Kérdés, hogy egy kvázi fix karakterközpontú játék léphet-e önálló ösvényre?

A Naughty Dog fejlesztő csapatot még nem láttam mellényúlni. És ha máris a lényegre szeretnék térni, akkor azt kell mondanom, hogy nem most kezdett el hibázni. Bevallom, egy picit, titkon tartottam attól, hogy a Nathan Drake kultusz miatt nem fog működni a nagyszájú hős nélküli Uncharted. Aztán elindult a The Lost Legacy és színre lépett Chloe Frazer.
Minden erőmmel próbálom a belőlem előtörni vágyó fanboyt visszatartani, de kifejezetten nehéz a dolgom. A The Lost Legacy főszerepében ezúttal az –először az Uncharted 2-ben felbukkanó–, indiai származású Chloe Frazer áll, aki apja örökségét követve próbál egy felbecsülhetetlen értékű indiai kincset, Ganésa agyarát megszerezni. Társaként az Uncharted 4-ben megismert zsoldos vezér, Nadine Rosst kapja, aki a Shoreline elvesztése után megváltást keres a kincs megtalálásával. A kerettörténet nem több, mint egy tipikus kincskereső kaland. De a Naughty Dog mindig a karakterek közötti kémiára feküdt rá igazán. Most sincs ez másképp, igazi érzelmi hullámvasútban lesz részünk a nagyjából 8-10 órányi játékidő során. Megismerjük Chloe múltját, motivációját, és persze viszonyát a Drake testvérekkel.
Számomra kétség kívül a legérdekesebb pillanatokat azonban Nadine hozta el. Az ő hátterét nem ismerhettük meg az UC4 során, ő csak a kötelező kikerülendő ellenlábas. Viszont így, Chloe oldalán megtudhatjuk honnan jött, mit jelentett neki a Shoreline, és miért szeretné megszerezni az agyart. Én azt mondom, így kell karaktert írni! Az előző részben kellemetlenkedő Nadine egy igazi szerethető, emberi szereplővé változott. A csajok a játék során ha barátnők nem is, de dinamikus partnerek lettek. Kiegészítve segítették egymást, mi játékosok pedig ámulva kísérhettük végig a történéseket.
Uncharted_TheLostLegacy_Ferry_01.jpg
Technikailag, játékmenet-ügyileg is nézzük meg az Uncharted: The Lost Legacyt. Ahogy nem sikerült rosszat mondanom a negyedik részről, így szerintem nem tudok majd a kiegészítőről sem. Ha azt nézzük, hogy csupán egy kiegészítőként funkcionál a játék, hát bőven túlteljesített. Főleg egy olyan világban, ahol nagyjából 30 eurós címkével ki mernek adni bizonyos játékokhoz pár multi pályát, vagy két új missziót, a The Lost Legacy minden szempontból megüti a mércét. A maga kb 8 órás játékidejével remekül variálja a lineáris és kevésbé lineáris részeket. Érdekes volt látni, hogyan ágyazott meg a talán-valamikor-a-jövőben elkészülő nyílt világú Uncharted játéknak. A kincskeresés nem csak valami kötelezően teljesítendő  mellékfeladatként szolgál, hanem külön öröm felfedezni India buja dzsungeleit, az ősi romokat, illetve megküzdeni aktuális gonoszunk, Asav embereivel.
asavlostlegacy.jpg
Nem tudtam, hogy lehetséges még a jelen konzolgenerációból ilyen erős látványt kisajtolni, de meg merem kockáztatni, hogy a The Lost Legacy még gyönyörűbb, mint az előző rész volt. Az arcmimikák még pontosabbak, a részletek a végletekig kidolgozottak. A párbeszédeket tökéletesen megírták, szóval ismét egy maradandó élménnyel lettünk gazdagabbak. Talán annyit rónék fel a játék számlájára, hogy az utolsó fejezet már egy picit töménynek hatott. A The Lost Legacyt kétszeri nekiüléssel játszottam végig, tehát így meglehet, hogy az én Uncharted-méterem csurig töltődött, de a cikk írása közben is még eszembe jut az utolsó, vonatos rész és bevallom az már egy kicsit sok volt. Nem mondom, hogy fölösleges, vagy értelmetlen, csak sok. A játék legvégén azért észbe kaptam és elméláztam, hogy milyen jó lett volna még tovább játszani pár órán keresztül.
uncharted-the-lost-legacy-screen-05-ps4-us-06apr17.jpg
Az Uncharted: The Lost Legacy megjelenésekor a multi rész is kapott egy szép kis frissítést (ezt természetesen minden Uncharted 4 tulaj is megkapott ingyen és bérmentve). Bekerültek a Survival Arénák, amik nagyban hasonlatosak a sima survival pályákhoz, csakhogy itt mások a feladatok, illetve 10 hullámig tart egy-egy arénaharc.
Összegezve tehát az Uncharted: The Lost Legacy egy Nathan nélkül is abszolút működőképes, zseniális Uncharted-kiegészítő. A látványvilág lehengerlő, illetve a legapróbb részletek is kidolgozottak. Chloe és Nadine kapcsolata partnerként, és már-már barátként elképesztően jól sikerült. Kiegészítő révén új mechanikákat nem nagyon kaptunk, csupán a zárfeltörést, illetve a már említett nyíltabb világú részt, amit jó részt szabadon bejárhattunk. Órákig lehetne még beszélni a játékról, ki lehetne emelni számtalan olyan kis momentumot, amik tökéletessé tették azt. A The Lost Legacy egy kiváló kiegészítő, de akár egy kiváló önálló cím is lehet. Igazi boldogsággal tölt el, hogy 2017-ben még találkozni olyan játékfejlesztő céggel, ami nyomott áron igazi, szinte teljes értékű élményt nyújt a játékosok számára.
PRO
– Kiváló történetvezetés
– Végre kaptunk egy szabadon bejárható területet
– Bebizonyosodott, hogy nem csak Nathan miatt szerethetjük az Uncharted szériát
– Gyönyörű látványvilág
– Folyamatosan fejlődő multiplayer
– Bámulatosan kidolgozott karakterek
– Dinamikus interakciók, remek párbeszédek
– Ötletes fejtörők

KONTRA:
– Az utolsó fejezet kissé hosszúra nyúlt, és töménynek hathat
– Súlytalan fő gonosz
 
A játékot a teszthez az EuroGamerShop biztosította.

Sending
User Review
0 (0 votes)