HorrorGeekMozgókép

HorrorGeekMozgókép

HorrorGeekMozgókép

HorrorGeek: Halloween 3 (1982)

Szerző

Közzétéve

2018. okt. 24.

Kommentek

0

Ez nem lesz hosszú cikk, ígérem. A #HorrorHónap alkalmával úgy gondoltam jó ötlet lesz végighaladni az összes Halloween filmen. Az első kettőből már írtam, de ahogy korábban megjegyeztem, nem ígérem, hogy mindegyik epizódból fogok tudni prezentálni nektek cikket. A harmadik rész, vagyis a “Boszorkányos időszak” alcímet viselő Halloween 3 több fronton őszintén meglepett. De nem a jó fajta meglepődést tapasztaltam.


[h]És mégis mi a franc volt ez?![/h]

Komolyan mondom nektek, megdöbbenve vettem tudomásul, hogy ebben a filmben nem szerepel a kultikus maszkos gyilkos, MichaelMyers. Itt már úgy tűnik, hogy az első rész készítőinek nagyon elege lett abból, hogy egy rész alatt kicsinálták és a földön még jól megrugdosták a szerencsétlen franchise-t. Pedig akad azért pár botrányos Halloween rész a későbbiek folyamán is. John Carpenter és Debra Hill tehát valószínűleg látták, hogy nem halad jó irányba a dolog, ezért “csak” producerként működtek közre, a rendezői székbe Tommy Lee Wallace ült ezúttal.

A Halloween 3 őszintén fogalmam sincs, mi akart lenni. Miért Boszorkányos időszak az alcíme (Season of the witch)? Semmi köze semmilyen semmihez se! Se az előző filmekhez, se a boszorkányokhoz, de még Halloweenhez is éppen, hogy csak. Akkor mi a sztori?

[h]Ehhez kellett tudatmódosító rendesen[/h]

Idétlen gépemberek gyilkolnak egy játékmaszkgyáros guru megbízásából, aki emberi áldozatokkal akar adózni, izé… a halloween ünnepnek. Valamiféle agyrohasztó maszkokat gyártat a rosszarcú mágnás, ami viselőjüket pillanatok alatt megöli. Az még hagyján, hogy végez velük, de azonnal tücskök/szöcskék hadai jönnek elő a testből többméteres kígyók társaságában. Oké, hogy nyolcvanas évek, de te jó ég: ez micsoda?

A nagyjából másfél óra kínszenvedés soha nem akart véget érni. A színészek borzasztóan gyatrán alakítottak, a történet totál értelmetlen és hiába érződött, hogy megpróbálják jól adagolni a feszültséget, de az egész izzadságszagú volt és ugyanúgy lapos maradt elejétől a végéig. A gore-jelenetek némelyike egész jól sikerült, de sajnos ennyi nem volt elég ahhoz, hogy élvezzem ezt az ipari hulladékot.

A szereplők minden eddiginél bénábbak, ahogy a színészek alakítása is több, mint szegényes. A történet unalmas, és azt sem tudom, hogy miért hagyták ki Michael Myerst a filmből.

Összegezve tehát kerüljétek a Halloween 3-at, mert végtelenül szörnyű film. Még trash-faktorral sem büszkélkedhet, hogy megérje azért megnézni, mert “annyira rossz, hogy már jó”. Nincs benne semmi, ami miatt akár egy pillanatra is azt mondanám, hogy egész jó volt. A Halloween 3 egy tipikus példája annak, hogyan nem szabad filmet készíteni.

Olvassátok el a többi Halloween-bemutatónkat is!

Halloween 
Halloween 2
Halloween 3
Halloween 4-5
Halloween  6-H20
Halloween Remake (2007) 

[h]Csatlakozz a Geek Világ közösséghez![/h]

Az első tematikus hónapunk a horror jegyében telik. Ha van bármilyen érdekes sztorid, hogyan és mikor találkoztál a műfajjal, ne tartsd magadban! Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, és beszélgess velünk bármilyen geek témában!
Olvasd el a többi horror cikkünket: HorrorGeek

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még többet olvasni tőlünk, akkor kedveld Facebook és Instagram oldalunkat, vagy kövess minket Twitteren, hogy ne maradj le a legfrissebb írásainkról!


patreon
Támogass bennünket a Patreonon!
Sending
User Review
0 (0 votes)