HorrorGeekMozgókép

HorrorGeekMozgókép

HorrorGeekMozgókép

HorrorGeek: Halloween – Feltámadás (2002)

Szerző

Közzétéve

2018. okt. 28.

Kommentek

0

[h]Logikának helye nincs[/h]

Izgalmasan indul az ezredforduló első Halloween filmje. A gyakran bárminemű logikát nélkülöző vissza-visszatérő Laurie (Jamie Lee Curtis) elmegyógyintézetbe került, miután a H20 film végén lefejezte Michael Myerst. Legalábbis azt hitte, hogy testvérével végzett, de mint kiderült, a néma gyilkos gondosan kitervelt csellel más valakit állított a saját helyébe.

A Feltámadás első perceiben azonnal megindul a hajsza, és Myers már el tett láb alól kapásból egy csomó ártatlan biodíszletet. Itt már eljött az idő, amikor nem csak feltűnnek az ostoba logikai buktatók, hanem szemet szúrnak, és kellemetlenné válnak. Semminek nincs már semmi értelme, csak haladunk előre a játékidőben és nézzük, ahogy már a tizenkettedik percben akár véget is érhetett volna ez az egész rémálom. De folytatódik, miközben figyeljük Myerst, ahogy megpróbál minél több embert minél kifinomultabb módszerekkel lehúzni “akik megpróbáltak megállítani” listájáról.

Azt sem tudom, honnan szerzi Myers az újabbnál újabb maszkjait. Hogy élt túl egyedül évekig? Mit csinál, amikor éppen nem bosszút áll? Miért várt három évet? Meg most akkor természetfeletti lény, vagy csak egy nagyon erős ember? Régen rossz, ha ilyesmin kell agyalni egy slasher filmnél, de talán az még rosszabb, hogy maga az alkotás logikátlansága miatt jutnak ezek eszembe.

[h]Új évezred, új kezdetek[/h]

Kevés röhejesebb dolgot láttam, mint az új főszereplő, Sara debütálását. Menő rock zenére valami mopeddel “repeszt” az egyetem területén. Ismét egy Horrorra Akadva epizódban éreztem magam. De ez nem elég? Akkor várjátok csak meg Busta Rhymes-t. Ha ezzel sem tudlak meggyőzni titeket gagyiságáról, akkor bedobom az atomot: a film valójában egy valóságshow a Myers-házban.

A zenék borzasztóak, sőt ez a film megidéz mindent, amit utálni lehet a 2000-es évek elején a csízi rnb-től kezdve az idétlen ruhákig. Kérdezhetnétek, hogy akkor mégis miért szedi továbbra is áldozatait Myers, ha megölte az utolsó kapcsot is közte és rokonsága között. Nos, gyanítom, mert a családi házba bevette magát fél tucat tini, akik netes valóságshow-ban mutogatják magukat. További miértekre nem tudok válaszolni. Nem is tudom, hogy vagyok képes még ezt fokozni, de minden második percben fognom kellett a fejemet, mert azt hittem legurul a nyakamról és elmegy világgá. Megpróbálnak a Busta Rhymes-os, Tyra Banks-es, valóságshow-s idiótaságba még beleerőszakolni némi pszichológiát is, hátha belelátnak a gyilkos elméjébe és megfejthetik indítékát.

Utálom ezt mondani, de az alap koncepcióból akár lehetett volna egy elfogadható film is. De így csak egy logikai buktatóktól hemzsegő, gagyiságtól bűzölgő, kora 2000-es baromság vérhülye szereplőkkel, béna színészekkel, vacak megoldásokkal és unalmas cselekménnyel. A végső szöget a koporsóba szintén Busta Rhymes és gyér alakítása ütötte. Kapaszkodjatok meg, rázós lesz a következő mondat! Szóval egy jelenetben láthatjuk, amikor Busta épp kungfu filmet néz, és megtudhatjuk, hogy nagyon szereti a bunyózós mozikat. El is tanult egy csomó mozdulatot, és Michael Myerst nemes egyszerűséggel KIKUNGFUZZA AZ ABLAKON! Nem, ez még mindig nem egy jelenet az egyik Horrorra Akadva filmből, ez konkrétan benne van a Halloween Feltámadásban.

Összességében tehát a Halloween Feltámadás legyen az a film, amit mindenképpen elkerültök. Ez még a harmadik résznél is szarabb volt, pedig abban még csak Myers sem szerepelt. Nincs benne trash-faktor sem, csak szín tiszta elfuserált bénaság. Rossz, már-már nézhetetlenül vacak film, ha rám hallgattok, soha nem nézitek meg.

Olvassátok el a többi Halloween-bemutatónkat is!

Halloween 
Halloween 2
Halloween 3
Halloween 4-5
Halloween  6-H20
Halloween Remake (2007) 

[h]Csatlakozz a Geek Világ közösséghez![/h]

Az első tematikus hónapunk a horror jegyében telik. Ha van bármilyen érdekes sztorid, hogyan és mikor találkoztál a műfajjal, ne tartsd magadban! Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, és beszélgess velünk bármilyen geek témában!
Olvasd el a többi horror cikkünket: HorrorGeek

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még többet olvasni tőlünk, akkor kedveld Facebook és Instagram oldalunkat, vagy kövess minket Twitteren, hogy ne maradj le a legfrissebb írásainkról!


patreon
Támogass bennünket a Patreonon!
Sending
User Review
0 (0 votes)