BlogHorrorGeek

BlogHorrorGeek

BlogHorrorGeek

HorrorGeek: TOP 10 Legkultikusabb Horrorszereplő

Szerző

Közzétéve

2018. okt. 31.

Kommentek

0

A hónap végére mindenképpen szerettünk volna egy toplistát, ezt már a #HorrorHónap első napján tudtam. A téma teljesen egyértelmű volt, de hirtelen nem is tudtam mi alapján állítsam össze a Top 10 legikonikusabb horror-gonoszt. Majd észrevettem, hogy a Horror Stories Of Pécs csapata Facebookon szavazást indított, na miről? A 10 legikonikusabb horror-gonoszt szerették volna megtalálni olvasói szavazatok alapján. Ahogy mondani szokás, a többi már történelem. Így hát a toplistát lényegében a Ti szavazataitok alapján állítottuk össze közösen, nézzük is ki szerintetek a legemlékezetesebb rémisztgető horror-gyilkos!


10. Michael Myers

Ó, a Halloween sztárja. Mire ez a cikk napvilágot lát, a Geek Világ végzett a 2018-as filmet leszámítva az összes Halloween résszel. Ha olvastátok bejegyzéseinket, akkor már bizonyára tudjátok, hogy a sorozat legtöbb darabjától bizony egyáltalán nem voltam elragadtatva. Az viszont vitathatatlan, hogy negyvenéves múltja alatt Michael Myers igazi klasszikus figurájává vált a műfajnak.

9. Bőrpofa

Az 1974-es első Texasi Láncfűrészes Mészárlásban láthattuk először Leatherface-t, azaz Bőrpofát, azaz Thomas Hewittot. Magát a karaktert egy rettegett sorozatgyilkos, Ed Gain inspirálta, azonban a közhiedelemmel ellentétben a Texasi csupán az írópáros (Kim Henkel és Tobe Hooper) fejéből pattant ki. Szintén nagy múltú, kultikus gonosztevőről van szó, aki meggyőző láncfűrészével tesz rendet a rémült tinik között.

8. Alien – Az Idegen / Xenomorph

Mit is mondhatnék az Alienről? Gyermekkorom egyik visszatérő mumusa. A legelső horrorjátékom is PS1-en az Alienhez köthető. A mai napig kiráz a hideg is H.R. Giger xenomorph teremtményeitől. Bár az újabb Alien-filmek kifejezetten megosztóra sikerültek, az Idegen megjelenése még mindig okozhat álmatlan éjszakákat a gyengébb idegzetű nézőknek.

ALIEN: COVENANT

7. Predator – A Ragadozó

A Predator számomra sosem bírt olyan félelemgerjesztő faktorral, mint például az Alien filmek lényei, azt viszont én sem vitatom, hogy a ’87-es Ragadozó egy megkerülhetetlen filmalkotás horror és akció rajongóknak egyaránt, illetve az intergalaktikus vadász fizimiskája is remekül beért, mint egy jó bor.

6. Annabelle

Oké, helyben vagyunk. Babák. Rémisztő, ijesztő, mereven bámuló babák. Míg a Chucky-filmek a maguk módján bájosan idióták voltak, addig az Annabelle új szintre emelte a félelmemet, amit az élettelen babákkal szemben támasztok.

5. John Kramer

A Fűrész a 2000-es évek egyik legtrendibb thriller-horrorfilmsorozata volt. Egymást követték a rosszabbnál rosszabb részek, de az első kettő felvonás mindmáig kötelező darab. John Kramer, a haláltusáját vívó lángelme nem hiába kerülhetett a lista középmezőnyébe, hiszen elég maradandót mutatott a nézőknek pályafutása során.

4. Dr. Hannibal Lecter

A Bárányok hallgatnak sok szinten alapmű, felsorolni is hosszú lenne miért annyira kiemelkedő filmremek . De toronymagasan a Sir Anthony Hopkins által megformált Dr. Hannibal Lecter miatt imádtuk úgy az eredeti Hannibal-filmeket. A pszichopata kannibál mérsékelt hidegvérrel és mesteri intellektussal világított rá emberi mivoltunk végességére.

3. Pennywise – Krajcáros

Rendben, volt már xenomorph, és Annabelle baba is. Nem is lenne teljes a fóbiám triumvirátusa bohócok nélkül. Egészen pontosan Stephen King AZ című regénye ütötte az utolsó szöget gyerekes félelmembe a bohócok iránt. Az emberevő horrorbohóc, Pennywise az utóbbi években nem véletlenül lett újfent népszerű, kétségtelenül megérdemli a dobogó harmadik helyét.

2. Jason Vorhees

A Péntek 13 első részével mi is foglalkoztunk itt a blogon, de mint csalódottan konstatáltam, abban nem volt egy fia Jason sem. A hokimaszkos tini-tizedelő túlvilági teremtmény a nyolcvanas évektől van jelen a slasher-királyok között, és minden bizonnyal a mai fiatalok is ugyanúgy fogják ismerni, ahogyan mi is. Jason is megélt már egy halom folytatást, aminek legtöbbje borzasztóan vacak lett, de ez nem újdonság a zsáner képviselői körében.

1.Freddy Krueger

Álmodban jön el érted. Vigyázz vele, mert végül úgyis elkap. Freddy Krueger a Rémálom az Elm utcában sorozat jellegzetes képviselője. Horrorgonoszként talán nem is kérdéses, hogy ő futott be az első helyen. Minden adva van ahhoz, hogy a következő 3 generáció még garantáltan ismerje a nevét. Hetyke kalap, csíkos pulcsi, összeégett arc, és egy kesztyű, borzasztó hosszú és éles karmokkal. Freddy Krueger karaktere roppant időálló, minden korszakban megállja a helyét, és megérdemelten kapja meg a képzeletbeli aranymedált a legendás horrorgonoszok olimpiáján.

[h]Csatlakozz a Geek Világ közösséghez![/h]

Az első tematikus hónapunk a horror jegyében telik. Ha van bármilyen érdekes sztorid, hogyan és mikor találkoztál a műfajjal, ne tartsd magadban! Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, és beszélgess velünk bármilyen geek témában!
Olvasd el a többi horror cikkünket: HorrorGeek

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még többet olvasni tőlünk, akkor kedveld Facebook és Instagram oldalunkat, vagy kövess minket Twitteren, hogy ne maradj le a legfrissebb írásainkról! Vagy csatlakozz Facebook csoportunkhoz, és beszélgess velünk bármiről!


patreon
Támogass bennünket a Patreonon!
Sending
User Review
0 (0 votes)