JátékKiemelt cikkek

JátékKiemelt cikkek

JátékKiemelt cikkek

Kontroverz: Call Of Duty Black Ops 4 BÉTA Teszt

Az elmúlt hetekben egész szépen elkapott a hájp az új Call Of Duty Black Ops 4-gyel kapcsolatban. Most a privát zárt béta után át kellett értékelnem néhány dolgot... Kontroverz cikk következik :O

Szerző

Közzétéve

2018. aug. 6.

Kommentek

0

Te jóságos atya ég… az elmúlt hetekben egész szépen elkapott a hájp az új Call Of Duty Black Ops 4-gyel kapcsolatban. Érdekelt a battle royale, az időutazós zombi mód, és nyilván a multi is általában jól szokott sikerülni. Hát hogy ne akartam volna kipróbálni azt is? Most a privát zárt béta után át kellett értékelnem néhány dolgot.


[h]Felejts el mindent… felejtsd el, hogy ez a COD jó lehet[/h]

Már a kezdőképernyőn az az ostoba kurzor szerű indikátor fogadott, amit ki nem állhatok konzolon. Minek, amikor a D-pad, a bumperek, és a ravaszok tökéletesen megfelelnek a célnak? Már az Assassin’s Creed Originsnél is teljesen belehülyültem, hogy mi értelme van a menüben taszigálni a “kurzort”. Ez tipikusan csak PC-n működő dolog. Mindegy is, ez még nem deal breaker, csak bosszantó.

Csapjunk is bele a játékba! A mostani bétában jelenleg a multit lehet csak kipróbálni – később lesz lehetőségünk a többi módot is megnézni. A kasztok a Black Ops 3 óta nem sokat változtak, csak kiválasztásuk és a fegyverosztály variálása lett irgalmatlanul körülményes, és cseppet sem kézre álló.

Oké, tudom, hogy bétáról van szó, és két hónap még, mire megjelenik a játék, de az első pár perc, ami fogadott, megpecsételte az egész tesztemet. A grafika valahonnan a 2007-es év körülről dereng, egy csomó textúra nem töltött be, csúnya volt, vagy csak igen hosszas várakozás után volt hajlandó megmutatni magát teljes valójában. Bár ne tette volna. A pályadizájnok végtelenül ötlettelennek és kifejezetten ocsmánynak tűnnek. Egy csomó asset és klisés megoldás köszön vissza a korábbi részekből, amiket már mindenki unásig ismer.

A pályákból hiányzik az a plusz, amitől egy multi játék igazán fluid élmény lehet. Amitől újra és újra képesek vagyunk visszatérni a csatatérre, és órákat eltöltünk a másik játékos szisztematikus lelövöldözésével. A pályaelemek szögletesek, homályosak és valahogy nem illenek össze. Ettől tényleg egy évtizeddel ezelőtti – szintén nem túl kreatív – játék benyomását kelti. De legalábbis nem egy 2018-as megaprodukció jut róla elsőre eszünkbe. Maximum egy Xbox 360-as HD-remaster valami rég elfeledett FPS-ből.

A fegyverek kezelése nem nagyon esik kézre, tehát a gunplay sem segített hozzá túlságosan, hogy megkedveljem a játékot. Túl sok értelmét nem látom az életerőpontoknak sem, ahogy a nehezen átüthető testpáncélt megint baromságnak tartom. Én végig úgy éreztem, hogy minden teljesen össze lett csapva, csak hogy mutathassanak valami játszható-féle dolgot a közönségnek. Így inkább ne is adtak volna ki semmit a kezeik közül. Nem hinném, hogy ezeket a markáns ostobaságokat nem próbálják meg megjelenésig kikalapálni. Azonban az “új” fícsörök sem hoztak lázba, mert az alap játékmenet teljesen kidobott a hangulatból. És hurrá, kedves játékosok, itt egy nagy bejelentés: nincs dupla ugrás, jetpack, és falon futás. Nem nagyszerű újítás?

Egyelőre nem tudok túl sok jót elmondani a Black Ops 4-ről, legalábbis amit eddig láttam a multiból egyáltalán nem győzött meg. Üvölt minden pixelből a gagyi munka. Lehet, hogy a későbbiekben még csiszolgatják a kétségeket szülő részeket, és az is lehet, hogy minden erejükkel a battle royale és zombi módokon ügyeskednek a fejlesztők. Így nem szeretném már megjelenés előtt leírni az új COD-ot, mert simán lehet jó, de simán lehet hatalmas zakó is. Volt már rá precedens.

Viszont, ha ennyire hagyják elveszni a klasszikus multiplayert, miért raktak bele új játékmódot, meg eleve: miért ezzel próbáltatják ki a terméküket? Voltak olyan pletykák, hogy az idei COD valami formabontó újdonságon dolgozik (Overwatch-klón), talán emiatt is lehetett kitalálva a menő “Felejts el mindent” szlogenjük is. Ami biztos, hogy ebből aligha valósult meg bármi is, és gyorsan összehánytak valamit. Csakhogy ez egy 60 dolláros címnél nem biztos, hogy bármit is megmagyaráz. Nem hinném, hogy egyedül vagyok ezekkel a gondolatokkal. Ha a hétvégén ti is kipróbáltátok az új Call Of Duty-t, írjátok meg nekünk, mennyire nyerte el a tetszéseteket, vagy mennyire nem. Kíváncsiak vagyunk a véleményetekre!

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még többet olvasni tőlünk, akkor kedveld Facebook és Instagram oldalunkat, vagy kövess minket Twitteren, hogy ne maradj le a legfrissebb írásainkról!


Sending
User Review
0 (0 votes)