Játék

Játék

Játék

Megaquarium, a tropicarium menedzser

Szerző

Közzétéve

2018. nov. 20.

Kommentek

0

El sem tudom mondani, mennyire imádtam a Tycoon-játékokat annak idején. Heteket, sőt hónapokat tudtam egy-egy vidámpark, állatkert, vagy város szimulátorral eltölteni. Mindig tetszett az a fajta szabadság, amit az ilyen programok nyújtottak. Most pedig a kezembe akadt a Megaquarium névre hallgató tropicarium szimulátor, ami felszínre hozta a kedves emlékeket.


[h]Neveljünk halakat![/h]

A Tycoon-típusú menedzser játékok egyik kiemelkedő fegyverténye a stresszmentes játékmenet. Megnyitjuk látványosságunkat, jönnek a látogatók, közben pedig egyre csak fejlesztjük a helyet, hogy minél több pénzt hagyjanak nálunk. A Megaquarium remekül hozza a nosztalgiafaktort, és annak ellenére, hogy igazából semmi pluszt nem ad hozzá a régi recepthez, 2018 végén is jól működik.

A játékban egy tropicarium büszke tulajdonosát irányítjuk és az a célunk, hogy minél nagyobb és szebb akváriumokkal kápráztassuk el a betérő vendégeket. Kedvünkre bővíthetjük rendelkezésünkre álló területünket, különböző akváriumtípusok közül választhatunk, és rengeteg kreatív apróság került a játékba.

Minden halfajnak más és más igényei vannak (vízhőmérséklet, búvóhely, akvárium dekor, és sorolhatnám), amit ha megfelelően alakítunk ki, akkor állataink boldogan lubickolnak majd. A látogatók pedig minél több és különlegesebb fajjal találkoznak, annál több pozitív csillagot adnak, amelyek segítségével további fejlesztéseket érhetünk el (új halak, tartályok, vízminőség szabályozók, stb). Személyzetünk tagjai arról gondoskodnak, hogy megetessék a halakat, rendbe tegyék az elromlott eszközöket, és takarítsanak.

Persze ha egy fajból sok van tropicariumunkban, az unalmassá válhat az emberek számára, és akkor nem kapunk csillagocskát; tehát igyekezzünk változatosan elrendezni az akváriumokat és a bennük élő állatokat.

A látogatóknak emellett szükségleteik vannak – esznek, isznak, ürítenek, szemetelnek -, amiket szintén figyelni kell, hogy ne váljon egy mocsokká a hely. Elhelyezhetünk padokat, ahová leülhet a megfáradt nagyérdemű, hogy utána újult erővel fedezhessék fel szuper látványosságainkat. 

[h]Nosztalgia-szimulátor[/h]

A Megaquarium nem találja fel a spanyol viaszt, de elég jól működnek az alap mechanikák. A nyugtató zenei aláfestés több óra után sem válik idegesítővé, remekül beleilleszkedik a játék hangulatába. Tényleg nem kell sietnünk sehova, nem kell idegeskedni, szinte tét nélkül építgethetjük a tropicariumot. És ez az egyik hátránya is a játéknak. Egyszerre nem tudtam nagyjából egy óránál többet játszani vele, mert annyira ártalmatlan és céltalan. Lényegében csak unaloműzőként funkcionál, ami hosszú távon nem tudott a monitor előtt tartani. 

A látvány is tisztességes, elmondható, hogy jól néz ki a Megaquarium. A nagy kezelői felület és a képernyő harmadát eltakaró, kissé ügyetlen blokkok enyhén idegesítőek, és emiatt néha nehezen átlátható az interfész.

Összességében tehát a Megaquarium egy tisztességes theme park manager játék. Noha manapság már inkább mobilon lenne a helye, teljesen megfér PC-n is, mert unaloműzőnek kiváló. Egy-két dizájnbeli hibát leszámítva egy jól működő, nyugodt tropicarium-szimulátor. A látványosságként szolgáló halak és egyéb vízi élőlények változatos igényeikkel dobják fel a játékmenetet. A Megaquarium egy kifejezetten könnyed kikapcsolódás, főleg unaloműzőnek működik, de aki kedveli a manager programokat, annak vétek lenne kihagyni.

[h]Csatlakozz a Geek Világ közösséghez![/h]

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még többet olvasni tőlünk, akkor kedveld Facebook és Instagram oldalunkat, vagy kövess minket Twitteren, hogy ne maradj le a legfrissebb írásainkról!
Csatlakozz a Geek Világ Facebook csoporthoz, ha beszélgetni szeretnél velünk bármilyen geek témában!


patreon
Támogass bennünket a Patreonon!
Sending
User Review
0 (0 votes)