BlogHorrorGeek

BlogHorrorGeek

BlogHorrorGeek

Rémálom a GeekVilágban: HorrorHónap 2023

Idén sincs "halogén" Magyarországon, de mi akkor is visszatérünk a HorrorHónappal. Egész októberben a horroré a főszerep, tartsatok velünk!

Szerző

Közzétéve

2023. szept. 30.

Kommentek

0

Annak idején, amikor még voltak évszakok, és nem volt szeptemberben napi 20 fokos hőingás, talán egy kicsit jobban átjött az ősz lényege. Semmi sem fogható a reggeli hűvöshöz, amikor ébredezés közben nyakig húzzuk a takarót; vagy az élénk szélhez, ami magával hozza az elmúlás és a hulló falevelek édeskés illatát. Egyre korábban sötétedik, az eső is elszántabban emel függönyt a szürkülő tájakra. A vidám nyár békésen elhalványul, beköszönt a melankólia és a forró tea évszaka. És persze a HorrorHónap.

Spooktober

Nem is tudom mikor kezdődött, – igazából sose ment ki a divatból -, de az elmúlt pár évben újra trenddé vált a horror. Október hivatalosan is Spooky Season, avagy Spooktober lett. És öröm látni, hogy nem csak külföldön, de Magyarországon is egyre menőbbé vált ez a – jobb szó híján – életérzés. És persze, évről évre megküzdünk a heves ellenérzéseket tápláló földijeinkkel, akik szerint “Magyarországon nincs halogén, csak mindenszentek“. De őszintén szólva, nélkülük már el sem tudnám képzelni az októbert.

Nem árulok el nagy titkot, a szerkesztőségben is szeretjük ezt az időszakot. 2018-ban tartottuk az első #HorrorHónapot az oldalon. Azóta pedig egy-egy kihagyással, de nagyjából töretlenül visszatérünk minden év októberében, hogy az átlagnál kicsit jobban féljünk. Habár eddig az egész év para volt, főleg, ha nagybevásárlásra került a sor, szóval kicsit feljebb kell tornászni az ingerküszöböt.

Aki most tévedt először a GeekVilágra, annak itt egy rövid összefoglaló mire lehet számítani. Minden októberben, a spooky season örömére a szerkesztőségben összefogunk és átadjuk magunkat a borzongásnak. Ilyenkor egy teljes hónapig a horroré a főszerep, legyen szó játékról, filmről, sorozatról, könyvről, vagy képregényről. Leporolunk régi, vagy annál is régebbi alkotásokat, de írunk népszerű, eldugott vagy rejtett gyöngyszemekről is. Célunk, hogy egyrészt saját szórakozásunkra minél nagyobb spektrumban fedezzük fel ezt a végeláthatatlan műfajt, de ugyanennyire szeretnénk, ha Ti, Kedves Olvasók is megismerkednétek velük.

Természetesen a horror mellett igyekszünk a szokásos rutint is tartani. A hónapban várható néhány izgalmas cikk, melynek elkészítése közben egyáltalán nem kellett rettegnünk.

Tartsatok velünk idén is a HorrorHónap során, és persze továbbra is várunk tőletek ajánlásokat, mert könnyen lehet, hogy a Ti kedvenc alkotásotokról fog legközelebb cikk készülni. Annak is nagyon örülünk, ha megosztjátok cikkeinket horror-kedvelő barátaitokkal, családtagjaitokkal, vagy akár ellenségeitekkel.

Vagy ha kedvetek tartja, simán csak ugorjatok be Discord szerverünkre, és beszélgessünk: DISCORD