Blog

Blog

Blog

Szubjektíven az idei E3-ról – EA

Szerző

Közzétéve

2017. jún. 18.

Kommentek

0

A hagyomány szerint idén is lezajlott a videojátékosok éves zarándokútja, a 2017-es E3, azaz az Electronic Entertainment Expo. A kiadók, fejlesztők, marketingesek most is megpróbálták lenyűgözni a játékos társadalmat, több-kevesebb sikerrel.
A következő összefoglaló cikk a teljesség igénye nélkül készült el, illetve szubjektív véleményektől fog hemzsegni.

Egy komplexebb összefoglalót ezen a linken olvashattok: Szubjektíven az idei E3-ról.
Mint minden évben, úgy idén is igyekeztek lehengerlő, és látványos kedvcsinálókkal buzdítani vásárlásra bennünket a különböző videojáték-gyártó cégek.

Míg régebben nagyjából egy nap alatt letudták az expót, mára már mindegyik kiadó külön időpontokban, külön napokon tartották saját konferenciájukat. A sort idén az EA kezdte, őt követte a Microsoft, majd sorban jött a Bethesda, Devolver Digital, Ubisoft, Sony, végül pedig a Nintendo.
Ha egyesével, akár említés szinten is kiemelném a felvonultatott címeket, akkor ez a cikk bizony túl hosszúra nyúlna, ezért inkább csak a (szerintünk) érdekes dolgokról írnék pár szót.

Electronic Arts

A sokak által már-már sátáni kiadóként számon tartott EA-t azért nem feltétlenül kell egyből lehúzni. Bár a tapasztalatok azt mutatják, hogy újabban legtöbbször a gyűlölködő, hangosabb tömegnek lehetne igazat adni. Az EA híres a túlárazásról, a szétszabdalt, és félkész játékokról, kizsigerelő mikro tranzakciókról, meg egyébként a tripla A-s címekről, melyekből nem kevés példány szokott gazdára lelni. Természetesen, mint minden cég, az EA is pénzből él, a marketinghez pedig különösen jól értenek. Például képesek akkora átéléssel újra eladni egy kosárlabdás, vagy focis játékot, mintha ezekből még nem adtak volna ki vagy egy tucat részt előtte.

És persze a csontig nyúzott Need For Speed széria sem maradhatott ki, amely lassan a Halálos iramban filmszéria színvonalával vetekszik. Hogy ez most dicséret, vagy kritika, mindenki döntse el maga. Gyors autók, robbanás, menekülés, rablás, meg ilyesmi. Az NFS Payback alcímmel illeti következő darabját, ami ugyan jól néz ki traileren, de hát láttunk már ilyet párszor. A játékmenet persze majd igazolja, vagy cáfolja az ígéreteket.

A népszerű, majdnem 20 millió eladott példánnyal büszkélkedhető első világháborús Battlefield 1 megkapja következő DLC-jét, amely az In The Name Of The Tsar nevet kapta. 8 új pálya, női alakulatok, 11 fegyver, és néhány új jármű jár a letölthető tartalomhoz, és nem utolsó sorban egy új játékmód is bekerült a BF 1-be.
Sorra nézhettük a jobbnál jobb sportjátékok grandiózus kedvcsinálóit is, melyek idén is forradalmi újításokat hoznak majd a sportos kedvű játékosok részére (vagy ki tudja).
Bepillantást nyerhettünk végre hivatalosan is a legújabb Assassin’s Creedbe, melyről kicsit később fogunk szót ejteni.

Ha E3, akkor a Star Wars sem maradhat el. A kifejezett csalódást okozó feltámasztott Battlefront után most úgy tűnik minden rajongó imája meghallgattatott. A Star Wars Battlefront 2-vel érkezik egy kampány mód, új hősök, lenyűgöző látványvilág, fegyverek. Ráadásul a későbbi letölthető tartalmakért nem kérnek el pénzt sem. Vagyis játékórák sokaságával kifarmolhatjuk az adott kontentet. De persze ha van némi felesleges eurónk, bizonyára nem szabnak gátat, hogy el is költhessük azokat. Kicsit furcsa szájízt hagyott bennem a bemutató, hiszen minden “újítást” és forradalmi ötletet már az első részbe bele kellett volna tenni. Úgy érzem, hogy ezek még simán beleférhettek volna a 2015-ös rebootba, de a pénz az pénz.

Belenézhettünk a Bioware üdvöskéjének, az Anthemnek a játékmenetébe is, ami leginkább a Playstation exkluzív Horizon Zero Dawn é a Titanfall 2 szerelemgyerekének néz ki. Amit láttunk, nagyon hangulatos volt, a látványvilág pedig igencsak lenyűgöző hatást keltett. Persze, már várjuk, hogy többet tudhassunk a programól, hogy kerekebb képet láthassunk róla.
A cikk írása közben azt hittem, pár mondattal lerendezhető lesz az E3, de tévedtem. A soron következő téma a Microsoft bemutatója lesz, ami külön megér egy misét…

Sending
User Review
0 (0 votes)